Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  21:35:46

Δεν αρκούν οι υπουργικές συγγνώμες. Ούτε τα 2.000 ευρώ για τους 5.000 εγκλωβισμένους σε 3.000 αυτοκίνητα. Χωρίς μία παραίτηση ευθιξίας για τους αρμόδιους τριών υπουργείων. Κύριο

Μεγάλη η δοκιμασία και το πολιτικό κόστος για την Κυβέρνηση, μέσα σε κλίμα απογοήτευσης και οργής στην Αττική και την Εύβοια.

Τρίτη κοινωνική πληγή για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τους μέτριους χειρισμούς τους τελευταίους μήνες για την ακρίβεια των τιμών σε τρόφιμα-ενέργεια και για τη διαχείριση της πανδημίας.

1. Απογοήτευση, αμηχανία και διάχυτη οργή. Παρά τις επίμονες προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για πρωτοφανείς χιονοπτώσεις και στην Αττική, κρατικός μηχανισμός και υποδομές του λεκανοπεδίου δεν στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν τις εικόνες παράδοσης στα καιρικά φαινόμενα, αυτή τη φορά με επίκεντρο την Αττική Οδό και δευτερευόντως και άλλες οδικές αρτηρίες κυρίως στα βόρεια προάστια των Αθηνών.

Παρά τις επίμονες προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για πρωτοφανείς χιονοπτώσεις και στην Αττική, κρατικός μηχανισμός και υποδομές του λεκανοπεδίου δεν στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν τις εικόνες παράδοσης στα καιρικά φαινόμενα, αυτή τη φορά με επίκεντρο την Αττική Οδό και δευτερευόντως και άλλες οδικές αρτηρίες κυρίως στα βόρεια προάστια των Αθηνών.

Τεράστια προβλήματα, κυρίως στην Αττική οδό αλλά και σε κεντρικούς άξονες της Αθήνας, δημιούργησε η πυκνή χιονόπτωση που έφερε η κακοκαιρία Ελπίς, με τον κρατικό μηχανισμό να εμφανίζει... δυσλειτουργίες, μολονότι η ένταση των φαινομένων ήταν γνωστή εδώ και μερικές ημέρες.

2.Ευθύνες στην Αττική Οδό από την κυβέρνηση

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας αυτοκίνητα και οδηγοί παρέμεναν εγκλωβισμένοι στην πιο σημαντική αρτηρία της Αττικής, την Αττική Οδό με την κυβέρνηση να «ψάχνει» το γιατί και το πως. Ήδη ο πρωθυπουργός σε επικοινωνία του με τους ιθύνοντες της Αττικής Οδού ζήτησε και πήρε να αποζημιωθούν οι εγκλωβισμένοι, όμως στο Μέγαρο Μαξίμου το ενδεχόμενο αγωγής κατά της εταιρείας παραμένει ακόμα στο τραπέζι. «Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Αττικής Οδού. Ταλαιπωρία απίστευτη 6.000 ανθρώπων σε 3.000 αυτοκίνητα στην άλλοτε περίλαμπρη Αττική Οδό.

Είχαν εγγυηθεί ότι ο δρόμος θα παραμείνει ανοιχτός. Είχαν πει ότι διαθέτουν συγκεκριμένα μηχανήματα για να διαχειριστούν την κατάσταση και τίποτα από αυτά δεν λειτούργησε. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα καταλογιστούν οι ευθύνες στην Αττική Οδό και θα υπάρξουν συνέπειες», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο Open, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει πιθανότατα ευθύνες.

Αναβρασμός και στη ΝΔ

Την ίδια ώρα, όμως, ήδη ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αναζητούν πολιτικές ευθύνες. O αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, μάλιστα, άφησε αιχμές για τον κ. Στυλιανίδη λέγοντας ότι , «η ενημέρωση που άκουσα από τον νεοτοποθετηθέντα, σχετικά με άλλους, κ. Στυλιανίδη και τους υπόλοιπους, ήταν μια ενημέρωση απλή, την οποία είχα ακούσει προηγουμένως από τα κανάλια».

Ο ίδιος, δε, υπογράμμισε με νόημα ότι «με νηφαλιότητα θα περιμένουμε την πλήρη ενημέρωση και αυτός που πρέπει (Πρωθυπουργός) θα λάβει τις αποφάσεις. Είμαι σίγουρος, γιατί του έχω εμπιστοσύνη, ότι θα το κάνει». Στην ίδια συνέντευξη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι αισθάνεται λύπη και ντροπή για όσα συνέβησαν κυρίως στην Αττική οδό, ζητώντας συγγνώμη από τους αποκλεισμένους πολίτες.

ΜΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ-ΣΧΟΛΙΑΣΤΡΙΑ ΛΙΝΑ ΚΛΕΙΤΟΥ.

«Η οργή χτυπά κόκκινο για τα επιχειρησιακά χάλια της χθεσινής ημέρας. Άποψη μου ότι για την κυβέρνηση υφίσταται μείζον πολιτικό ζήτημα και οι δικαιολογίες για την σφοδρότητα του φαινομένου μερικώς ακούγονται. Θα έπρεπε ήδη να υπάρχουν παραιτήσεις, δυναμικότερη παρέμβαση της δικαιοσύνης και καταλογισμός ευθυνών. Έχουμε και λέμε: - Υπ.Κλιματικης Κρίσης και Περιβαλλοντικής Αλλαγής: ΔΕΝ δικαίωσε την ύπαρξη του. Ούτε ο Υπουργός! -Περιφέρεια: ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!.

Αδιανόητο να εγκλωβίζεσαι στην οδό Καλλιρρόης και να μην βλέπεις να περνά εκχιονιστικό. Το χειρότερο, να συνειδητοποιείς , ότι μάλλον δεν πέρασε ποτέ... -Δήμοι Λεκανοπεδίου ως προς την προετοιμασία και την διαχείριση των προβλημάτων: Άστα να πάνε...-Οδηγοί: απλά για κλωτσιές! Που πας ρε Καραμήτρο χωρίς αλυσίδες; Επιπροσθέτως, πως διάολο τους δίνουν διπλώματα; Τόση συμπυκνωμένη βλακεία και ανικανότητα δεν την χώρα ο νους. Καθόλου τυχαίο ότι σκοτώνονται στους δρόμους συνεχώς και ασχέτως κακοκαιρίας.

Εν κατακλείδι, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Όλοι βάλανε ψηλά τον πήχη και δεν κατάφεραν να περάσουν ούτε από κάτω. Το ερώτημα παραμένει: Υφίστανται υποδομές σε αυτό το κράτος; Είναι δυνατόν στο πρώτο έντονο καιρικό "τζαρτζάρισμα" να μην λειτουργεί τίποτα; ΥΓ. Οι Συριζαϊοι να μην μιλάνε. Ηταν χειρότεροι στην διαχείριση και το κόστος της ανικανότητας τους δεν ήταν η ταλαιπωρία, αλλά ανθρώπινες ζωές. Καλημέρα σας!'.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline