Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  23:50:21

Πρώτος ο υπουργός Γ. Γεραπετρίτης (Επικρατείας από το 2019) δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές. Δεν είναι ο μόνος σκεπτικιστής στο Μαξίμου. Κύριο

Αρκετοί έχουν γίνει τελευταία οι «πρώην πράσινοι»και αντιδεξιοί-πολέμιοι της ΝΔ επί χρόνια υπουργοί και γενικοί στο οικοσύστημα του Μαξίμου διαπιστώνουν δυσκολίες να εκλεγούν με σταυρό.

1.Πληροφορίες φέρονται να προβληματίζονται σχετικά και να επα νεξετάζουν τα σχέδια να εκτεθούν ως υποψήφιοι βουλευτές οι κκ Σκέρτσος, Λιβάνιος, Κοντογιώργης, Σκυλακάκης, Πατέλης κ.α.με εξαίρεση τον δημοφιλή και άφθαρτο κ.Πιερακάκη.

Αρχιτέκτονας του θεσμικού «επιτελικού κράτους», αποδεικνύει ότι δεν τον εγκατέλειψε η ρεαλιστική σκέψη, η καθαρότητα στο πολιτικό παιχνίδι, η βαθειά αυτοπεποίθηση. Τα τυπικά κομματικά δεδομένα, που έχουν αλλάξει τελευταία και υπάρχει πλέον ένα κλίμα ψυχικής αποστασιοποίησης ανάμεσα σε ηγετικούς κύκλους Κυβέρνησης και ΝΔ και στην στελεχιακή-λαική βάση του κόμματος. Πρώτος ο υπουργός και καθηγητής Γ. Γεραπετρίτης ( Επικρατείας από το 21019) δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές. Δεν είναι ο μόνος σκεπτικιστής στο Μαξίμου.

-Αρκετοί πάντως, έχουν γίνει τελευταία οι «πρώην πράσινοι»και αντιδεξιοί-πολέμιοι της ΝΔ επί χρόνια υπουργοί και γενικοί στο οικοσύστημα Μαξίμου διαπιστώνουν δυσκολίες να εκλεγούν με σταυρό.

3.Διαπιστώνουν ότι έχουν εισπράξει αρκετή φθορά ως υψηλά επιτελικά-παρεμβατικά πρόσωπα θα πολεμηθούν από τους συνυποψήφιους τους, ιδιαίτερα τους βουλευτές και ότι δεν πρόκειται να υποστηριχθούν στελέχη και ψηφοφόρους της ΝΔ. ιδιαίτερα της δεξιάς γραμμής Αντ. Σαμαρά, οι ποίοι φέρονται να είναι παραγκωνισμένοι και απαξιωμένοι και στο κόμμα και στη δημόσια διοίκηση..Δύο χθεσινά δημοσιεύματα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και του ΒΗΜΑΤΟΣ είναι χαρακτηριστικά ως πρώτες προσεγγίσεις στο όλο βαθύ αυτό θέμα..

ΒΗΜΑ GR. 11.5.2022...Η έκθεση για τα 100 χρόνια του «Βήματος» ένωσε παράλληλα πολιτικές και πολιτικούς. Μαζί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργοί θαύμαζαν την ιστορία των σελίδων, συζητούσαν μεταξύ τους, ανάλυαν τα γεγονότα, έβγαζαν ειδήσεις. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, για παράδειγμα, έχοντας στα χέρια του πολύχρωμες κονκάρδες για τα 100 χρόνια της εφημερίδας, έλεγε σε πηγαδάκι, πώς ο Πρωθυπουργός και γενικά το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζονται για την πρώτη μετά την πανδημία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου δια ζώσης.

Αναφέρθηκε πολλές φορές με κολακευτικά λόγια για τον κ. Μητσοτάκη, ότι είναι θεσμικός, ότι του αρέσει η τάξη και ότι στεναχωριέται εάν ξεφεύγουν τα πράγματα από τον θεσμικό τους ρόλο. Και εκεί που νόμιζες ότι τα λέει όλα για να είναι και πάλι στο Επικρατείας, ξαφνικά σταματά και αποκαλύπτει πως ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να μην είναι ξανά στο Επικρατείας, γιατί δεν θέλει να του λένε πως δεν έχει εκλεγεί με σταυρό! Προφανώς για να την βγει στον κ. Τσίπρα που τον είχε μεμφθεί στη Βουλή.

2.-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 11.5.2022.Η στήλη σάς έχει ενημερώσει δις πως η υποψηφιότητα Γιώργου Γεραπετρίτη στον Πειραιά ουδέποτε είχε «κλειδώσει» οριστικά...

Η στήλη σάς έχει ενημερώσει δις πως η υποψηφιότητα Γιώργου Γεραπετρίτη στον Πειραιά ουδέποτε είχε «κλειδώσει» οριστικά και όλα ήταν υπό αίρεση και υπό συζήτηση. Ο υπουργός Επικρατείας άλλωστε έχει πάρει στους ώμους του πολύ μεγάλα βάρη και είναι λογικό να ζυγίζει με μεγάλη προσοχή τα επόμενα βήματά του. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γεραπετρίτης δεν θα είναι κάπου υποψήφιος, καθώς σε συνομιλητές του λέει πως κλίνει όλο και περισσότερο προς την απόφαση επιστροφής στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα.

Οριστικά στην Α΄ Πειραιά

Η πληροφορία αυτή «κουμπώνει» με μία ακόμα. Η Δόμνα Μιχαηλίδου φαίνεται πως «κλειδώνει» οριστικά να είναι υποψήφια στην Α΄ Πειραιά, παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα της είχε ζητηθεί και είχε αποδεχθεί να είναι στην Α΄ Αθήνας. Η αλλαγή στα πλάνα προκύπτει και από την παραπάνω πληροφορία, καθώς η απουσία Γεραπετρίτη από τα ψηφοδέλτια «αδειάζει» μία θέση στο λιμάνι. Επιπλέον, οι μετρήσεις που έγιναν στην Α΄ Πειραιά έβγαζαν τη Δόμνα πιο ψηλά από την Α΄ Αθήνας, κάτι που προφανώς ελήφθη υπόψιν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline