Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  08:13:05

Τριπλή η δοκιμασία του υπουργού Π. Θεοδωρικάκου: 1. Η σύγκριση με τον προκάτοχο Μιχ. Χρυσοχοίδη- 2.το όλο μπάχαλο στο Αριστοτέλειο- 3. η ανομία στην Αθήνα και η δημόσια επίθεση Κώστα Μπακογιάννη. Κύριο

Θεοδωρικάκος σε νέες δηλώσεις-διαβεβαιώσεις: Με σχέδιο και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε για την ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών στα ΑΕΙ.

1Τριπλή και έντονη η δοκιμασία του υπουργού Π. Θεοδωρικάκου αυτές τις ημέρες, συσσωρευμένες, μετά από πολύπλευρη κριτική, που του γίνεται :

- Η σύγκριση με τον προκάτοχο του Μιχ. Χρυσοχοίδη, ο οποίος λάμβανε αποφάσεις κόστους, χωρίς πολλές δηλώσεις και παρεμβάσεις σε μικροθέματα ευαισθησίας, ενώ επιπλέον είχε εκκαθαρίσει πολυχρονες εστίες ανομίας και βίας, που φαίνεται να επανεμφανίζονται-
-.του χρεώνουν όλη την κατάσταση ανομίας σε ορισμένα ΑΕΙ και ειδικότερα την πολυήμερη χαλαρότητα-δοκιμασία αστυνόμευσης στο Αριστοτέλειο, με τις τόσες καταστροφές και επιδείξεις θράσους από ομάδες καταστροφής
- η κατάσταση φόβου-ανομίας στην Αθήνα και η δημόσια επίθεση Κώστα Μπακογιάννη για αυτό το λόγο και για την υπουργική αλαζονεία του κ.Θεοδωρικάκου..

2.Την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε συνταγματικό το Νόμο για τη σύσταση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων –ΟΠΠΙ, σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε συνταγματικό το Νόμο για τη σύσταση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων –ΟΠΠΙ.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Υπουργού:

«Με σχέδιο και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε για την ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών στα ΑΕΙ, προϋπόθεση για την αναβάθμιση των πανεπιστημίων μας» !

3.Το "παρακαλάω ένα μήνα" του Μπακογιάννη και η οργή Θεοδωρικάκου

Για ανάγκη να υπάρξει προληπτική, ενεργή και διαρκής αστυνόμευση στην Αθήνα, έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ενώ άφησε μομφή προς τον Τάκη Θεοδωρικάκο ότι δεν ανταποκρίνεται εδώ και έναν μήνα στο αίτημα του να συναντηθούν.

Την απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μέσω ανακοίνωσης, προκάλεσε η μομφή που άφησε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μέσω συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, για την εγκληματικότητα στην Αθήνα και για τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν ανταποκρίνεται εδώ και έναν μήνα στο αίτημα του να συναντηθούν.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, "τον παρακαλάω εδώ και έναν μήνα να συναντηθούμε".

Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος έκανε λόγο για ανάγκη να υπάρξει προληπτική, ενεργή και διαρκής αστυνόμευση στην Αθήνα, που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας.
Από την πλευρά του, το Υπουργείο απάντησε με την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η πραγματικότητα είναι ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με το Δήμαρχο Αθηναίων και άλλα στελέχη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παρεμπορίου. Επίσης, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής είναι σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με τους εντεταλμένους συμβούλους για θέματα ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων.

Πραγματικότητα είναι επίσης, οι αλλεπάλληλες δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο δίμηνο. Στις επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν 2.585 έλεγχοι ατόμων, 617 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, 23 συλλήψεις για ναρκωτικά και 13 συλλήψεις για παρεμπόριο».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρθηκαν κύκλοι του δημάρχου Αθηναίων, οι οποίοι καλούν τον Τάκη Θεοδωρικάκο να περπατήσει μαζί του στους δρόμους της Αθήνας:
"Ο Υπουργός ας περπατήσει στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας για να δει και των κατοίκων τις πραγματικότητες. Ο Δήμαρχος θα τον συνοδεύσει και θα τον ξεναγήσει ευχαρίστως. Αλλη ανακοίνωση, δήλωση, ανάρτηση, δεν έχει. Δεν είναι δική μας δουλειά αυτή", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Μετά από τη νέα τοποθέτηση του Δημάρχου Αθηναίων από το γραφείο τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπήρξε η ακόλουθη απάντηση:

"Θα είναι χρήσιμο στο Δήμαρχο Αθηναίων να συμμετέχει από πιο κοντά στις επόμενες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών του παραεμπορίου και οποιουδήποτε παρανομεί. Εκτός αν πιστεύει ότι δεν είναι χρήσιμες αυτές οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline