Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:04:05

Times: Η Αλόννησος στην κορυφή των 25 προτεινόμενων ελληνικών νησιών

Την καθιερωμένη λίστα με τα 25 καλύτερα ελληνικά νησιά δημοσίευσαν οι Times του Λονδίνου.

Την καθιερωμένη λίστα με τα 25 καλύτερα ελληνικά νησιά δημοσίευσαν οι Times του Λονδίνου, περιλαμβάνοντας πολλές νέες προσθήκες και «εκπλήξεις». Η δημοσιογράφος Dana Facaros προτρέπει τους Βρετανούς ταξιδιώτες να επιλέξουν νέους εναλλακτικούς προορισμούς της Ελλάδας που προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες μακριά από το συνωστισμό και διαθέτουν πλέον πολύ καλύτερη προσβασιμότητα.

Την κορυφή της λίστας «κατακτά» η Αλόννησος με το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας και το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης. Ακολουθούν η ρομαντική Σάμος, τα Κύθηρα μιας άλλης εποχής, η Αίγινα με τους αργούς ρυθμούς της, η ιδιαίτερη Ικαρία, το εντυπωσιακό Μεγανήσι, οι γραφικές Σπέτσες, η Ιθάκη του Οδυσσέα, η καταπράσινη Θάσος, η Ίος με τη θετική ενέργεια, η Σκόπελος ως το νησί του Mamma Mia, η μυστική Τζιά, η πευκόφυτη Λευκάδα, η μοναδική Λέσβος και η Μήλος με τα διαφορετικά φυσικά τοπία.

Τη λίστα συμπληρώνουν η Τήνος της γαστρονομίας, η «πεταλούδα του Αιγαίου» Αστυπάλαια, η Κάρπαθος με τα θαλάσσια σπορ, η Σίφνος με την αρμονία που εκπέμπει, η μαγευτική Σκύρος, η συγκλονιστική Ύδρα, οι Παξοί που σε μεταφέρουν σε άλλη διάσταση, η Νάξος ως το ονειρεμένο νησί του Λόρδου Βύρωνα, η Χάλκη με την απλότητα της και η Κάλυμνος για τα πεδία αναρρίχησης.

«Η Αλόννησος με την αυθεντικότητα και την ανέγγιχτη φυσική ομορφιά της γοητεύει τους ταξιδιώτες με ειδικά ενδιαφέροντα, σε όλο τον κόσμο. Η ανάδειξη του πρώτου υποβρύχιου μουσείου αλλά και η νέα πρωτοβουλία μας για την τέλεση υποβρυχίων γάμων τοποθετούν την Ελλάδα στον "χάρτη" του παγκόσμιου καταδυτικού τουρισμού!» δηλώνει ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

Σημειώνεται πως η Αλόννησος πρόσφατα εντυπωσίασε ξανά το Βρετανικό κοινό καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα στις προτάσεις της εφημερίδας Guardian για διακοπές στην Ελλάδα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline