Τρίτη 23 Απριλίου 2024  13:38:51

«Το κύκλωμα των καυσίμων είναι αρκετά άρρωστο. Μαστίζεται από κερδοσκόπους αλλά και τύπους του υποκόσμου. Κύριο

»Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει τις καταγγελίες του προέδρου των βενζινοπωλών στον Αλ. Τσίπρα μήνες πριν του ....γαζώσουν το πρατήριο καυσίμων.

-Η τελευταία στυγνή δολοφονία του αρχινονού Σκαφτούρου και με διασυνδέσεις στον χώρο των καυσίμων έριξε νέο φώς στο παρασκήνιο , την εγκληματικότητα στον χώρο, μαζί το ξέφρενο ράλυ στις τιμές.
Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ Θέμης Κιουρτζής (αριστερά), ο Αλέξης Τσίπρας και ο αντιπρόεδρος της ΕΝΒΕΘ Χρήστος Σταυράκης (δεξιά) (MOTIONTEAM/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)

Η πρόσφατη δολοφονία του αρχινονού και ταμία κυκλωμάτων και οι διαπλοκές του για εκτεταμένη νοθεία με...τρία φορτηγά, αποκάλυψαν μια μεγάλη παθολογία στον χώρο των καυσίμων στην Ελλάδα. Παντοδύναμο σε ανομία αλλά όχι κυρίαρχο. Αποκάλυψε και πάλι κυκλώματα νοθείας καυσίμων, που έχουν φθάσει σε τέτοιο βαθμό επιστημονικής τελειοποίησης, ώστε να νοθεύουν τη βενζίνη με μια «έξυπνη» φόρμουλα υψηλών οκτανίων, η επιτρέπει στη μαφία της αγοράς καυσίμων να κερδίζει ακόμη και μισό ευρώ το λίτρο σε κάθε γέμισμα, εις βάρος του κράτους και των καταναλωτών.

Τις πρακτικές που ακολουθεί η μαφία των καυσίμων, η οποία συνδέεται στενά με άλλες μορφές οργανωμένου εγκλήματος και νονούς της νύχτας γνωστούς στις αρχές από άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, είχε αποκαλύψει το Σin στις 12 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «πρωτοφανείς διαστάσεις προσλαμβάνουν οι παραβατικές δραστηριότητες στην αγορά καυσίμων, καθώς έχει πάρει μεγάλη έκταση η νόθευση της βενζίνης με χημικούς διαλύτες βουλγαρικής προέλευσης».

Οι έρευνες της ΑΑΔΕ για τη δράση των συμμοριών που διακινούν την «έξυπνα» νοθευμένη βενζίνη (Designer Fuel Oil, σύμφωνα με τη διεθνή ορολογία των διωκτικών αρχών) απέδωσαν κάποιους καρπούς, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, με τον εντοπισμό διεθνούς κυκλώματος νοθείας βενζίνης.

ΑΥΓΗ.«Όλοι οι εκπρόσωποι του κλάδου που ζητήσαμε την νομιμότητα, δεχτήκαμε βομβιστικές επιθέσεις» έλεγε στον Αλέξη Τσίπρα στις 17 Μαρτίου
Στόχος ένοπλης επίθεσης έγινε στη Θεσσαλονίκη το βενζινάδικο του προέδρου της Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, καθώς άγνωστος το γάζωσε με καλάσνικοφ. Ο Θέμης Κιουρτζής πριν από δύο μήνες, είχε συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ είχε περιγράψει τη δραματική κατάσταση στα καύσιμα, καταγγέλλοντας ότι η αγορά έχει φύγει από τα χέρια των ελέγχων. «Όλοι οι εκπρόσωποι του κλάδου που ζητήσαμε την νομιμότητα, δεχτήκαμε βομβιστικές επιθέσεις. Πριν από χρόνια στον πρόεδρο της Αθήνας, πριν από δύο χρόνια στο δικό μου μαγαζί έριξαν χειροβομβίδες. Γιατί, τι κάνουμε; Διεκδικούμε τη νομιμότητα» είχε σημειώσει ο Θέμης Κιουρτζής στις 17 Μαρτίου.

Ο ίδιος σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ υπέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης με καλάσνικοφ κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων. «Ως πρόεδρος και της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας έχουμε κάνει συγκεκριμένο αγώνα για την πάταξη του λαθρεμπορίου, δεν είναι τυχαίο ότι και την προηγούμενη φορά που έγινε μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου και της ψήφισης του νόμου και τώρα σύμφωνα με τις δηλώσεις μας, γιατί πρέπει ο περιορισμός του λαθρεμπορίου και της κλοπής και της νοθείας να σταματήσει» τόνισε ο Θέμης Κιουρτζής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline