Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:04:27

Νέα αθλιότητα με τις προτομές, όταν δεν τις μουτζουρώνουν... Στέλιος Καζαντζίδης: Έκλεψαν την χάλκινη προτομή του στη Νέα Ιωνία του Στέλιου Καζαντζίδη και κάποιες άλλες. Κύριο

Η καταστροφή των μνημείων ενός δημόσιου χώρου είναι σημάδι υποανάπτυξης και προσβολής του πολιτισμού μιας κοινωνίας.

-Είναι εξοργιστική η ανικανότητα της αστυνομίας να ανακαλύψει ποιά ειδικά χυτήρια γίνονται αποδέκτες τέτοιων κλοπιμαίων, συνήθως από κλέπτες αθίγγανους και από αδίστακτους μετανάστες. Συνήθως ασύλληπτους και ατιμώρητους, δηλαδή ασύδοτους..

Την χάλκινη προτομή του θρυλικού Στέλιου Καζαντζίδη έκλεψαν άγνωστοι από πλατεία της Νέας Ιωνίας, μόλις λίγα μέτρα από το σπίτι που μεγάλωσε ο αείμνηστος τραγουδιστής.
Η κλοπή της προτομής έγινε αντιληπτή το πρωί της Κυριακής, από γείτονες που κατέβηκαν στην πλατεία της Νέας Ιωνίας, η οποία φέρει το όνομα του Στέλιου Καζαντζίδη.
Η προτομή είχε στηθεί το 2006 και δίπλα έφερε μια μικρή επιγραφή με τα λόγια: «Η ζωή μου όλη» από το γνωστό τραγούδι του Ακη Πάνου..

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής, όταν άγνωστοι αφαίρεσαν το χάλκινο δημιούργημα, με αποτέλεσμα να έχει μείνει μόνο η μαρμάρινη βάση του αλλά χωρίς να γίνουν αντιληπτοί οι βάνδαλοι, ασεβείς και κλέφτες..
Η προτομή του αείμνηστου λαϊκού τραγουδιστή είχε στηθεί κοντά στο πατρικό του στη Νέα Ιωνία, λίγους μήνες μετά τον θάνατό του, το 2001.

Σύμφωνα με την δήμαρχο της περιοχής που μίλησε στο Open, οι δράστες προφανώς αφαίρεσαν την προτομή, προκειμένου να πουλήσουν τον χαλκό από την οποία είναι κατασκευασμένη.
Παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί στην περιοχή και με άλλες χάλκινες προτομές όπως κατήγγειλε.

Σημειώνεται, πως η δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Δ. Θωμαΐδου αποκάλυψε πως άγνωστοι εδώ και έξι μήνες έχουν κλέψει σχεδόν όλες τις προτομές της περιοχής, ιδιαίτερα από την πλατεία Βενιζέλου, καθώς και καμπάνες εκκλησιών. Σημειώνεται πως η προτομή του Στέλιο Καζαντζίδη ήταν από ατόφιο χαλκό και είναι αρκετά ακριβή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline