Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  02:18:43

Φοιτητικές εκλογές 2022, ιλαροτραγωδία μετά απραξία τριών χρόνων.. ΔΑΠ: Eμείς ήλθαμε πρώτοι με 46%.- Πανσπουδαστική : « Εμείς πρώτοι με 33,43%». ΣΥΡΙΖΑ : «Οι δικοί μας σίγουρα τελευταίοι, με 3-4%». Κύριο

1.Μια δημοκρατική διαδικασία όπως είναι οι φοιτητικές εκλογές η οποία θα μπορούσε να δώσει μια εικόνα για τις πολιτικές επιλογές της νέας γενιάς και άλλα μηνύματα προς την κοινωνία, εκφυλίσθηκε χρόνια τώρα και ευτελίσθηκε πάλι εφέτος.

Να μη μπορούν να εκλέξουν τριτοβάθμιο προεδρείο, ενώ πρωτίστως δεν συμφωνούν στην καταγραφή κάθε ....κομματικής του ς δύναμης στις εκλογές των ΑΕΙ. Με θλιβερή συνέπεια Ο καθένας να δημοσιεύει τα δικά του αποτελέσματα

Για άλλη μια χρονιά οι φοιτητικές παρατάξεις έδωσαν η κάθε μια, τα δικά της αποτελέσματα, ευνοώντας τον...εαυτό της, χωρίς φυσικά καμία ν΄ αναφέρει ότι αυτή, που νίκησε είναι η αποχή, αφού οι ίδιοι οι ενεργοί φοιτητές τους γυρνούν την πλάτη.

2.Συγκεκριμένα εφέτος η Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) εμφανίζεται-για πρώτη φορά- ως η νικήτρια των εκλογών με ποσοστό 33,43% , ενώ στη ΔΑΠ δίνει ποσοστό 27%. Το ίδιο όμως κάνει και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η οποία δίνει στον εαυτό της ποσοστό 46% και διατυμπανίζει ότι είναι νικήτρια για 34η συνεχόμενη χρονιά, ενώ στην Πανσπουδαστική δίνει ποσοστό 25% ! Οι διαφορές δηλαδή μεταξύ τους είναι ...δυσθεώρητες και φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε ότι καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα αυτά τα αποτελέσματα.

Για τους δικούς τους επίσης λόγους, οι περισσότερες παρατάξεις συμφωνούν ότι «πάτωσε» η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας συνολικά λαμπρό "παράδειγμα" ...δημοκρατικής διαδικασίας μέσα στα πανεπιστήμια. Τρίτη δύναμη εμφανίζουν την ΕΑΑΚ με ποσοστό 9,41% και ακολουθεί η ΠΑΣΠ με ποσοστό 8,76%.

Κατά τα λοιπά η ΔΑΠ κατηγορεί την ΠΚΣ ότι εμφανίζει ψευδή αποτελέσματα με συλλόγους φαντάσματα και υπογραμμίζει «ότι κόντρα στα ψέματα και το κυνήγι των εντυπώσεων που προσπαθεί να δημιουργήσει η ΠΚΣ, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι για ακόμη μια φορά πρώτη. Οι σύλλογοι "φάντασμα" δεν μας φορούν και δεν αφορούν και κανένα φοιτητή ή φοιτήτρια. Εμάς μας αφορά η πρόοδος και ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού πανεπιστημίου και θα συνεχίσουμε με αυτή την κατεύθυνση». Κόντρα στα ψέματα και το κυνήγι των εντυπώσεων που προσπαθεί να δημιουργήσει η ΠΚΣ, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι για ακόμη μια φορά πρώτη».

Θέση πήρε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος υποστήριξε ότι: «Με βάση τα στοιχεία που έχουμε εμείς και που προκύπτουν από τις εφορευτικές, η ΔΑΠ παραμένει πρώτη. Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρούν ορισμένοι να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών δε βοηθά να τονώσει την αξιοπιστία του θεσμού, που έχει πληγεί εδώ και χρόνια, τελευταία και λόγω covid, αλλά και γιατί οι φοιτητικές παρατάξεις δεν έχουν καταφέρει να οδηγηθούν στη συγκρότηση ενός ενιαίου οργάνου εκπροσώπησης».

Aπό τη δική της πλευρά η ΠΣΚ μιλάει για μαγειρέματα από την πλευρά της ΔΑΠ και για σαρωτική άνοδο των δικών της ποσοστών που την φέρνουν στην πρώτη θέση για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια.

3.Σύμφωνα με την εκτίμηση πανελλαδικής καταγραφής της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, η ΠΚΣ συγκέντρωσε 34,40%, η ΔΑΠ 29,44% και το BLOCO 4,02%. Το ποσοστό του BLOCO ανεβαίνει στο 5,21% στα αποτελέσματα τους 110 φοιτητικούς συλλόγους που συμμετέχει.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ΚΝΕ, η ΠΚΣ συγκεντρώνει 33,43% έναντι 27,66% της ΔΑΠ και το BLOCO 2,54%. Τα ΕΑΑΚ δίνουν 33,68% στην ΠΚΣ, 26,29% στη ΔΑΠ και 2,65% στο BLOCO.
Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα όπως τα δίνουν Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΚΝΕ και ΕΑΑΚ

Στοιχεία από ΠΚΣ (Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας)
ΠΚΣ 33,43%
ΔΑΠ 27,66%
ΠΑΣΠ 10,13%
ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ 10%
ΕΑΑΚ 5,29%
BLOCO 2,54%
Στοιχεία από ΕΑΑΚ (Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση)
ΠΚΣ 33,68%
ΔΑΠ 26,29%
ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ 17,63%
ΠΑΣΠ 10,32%
BLOCO 2,65%

Επιμένει η ΔΑΠ να αρνείται την ήττα της

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φοιτητική παράταξη της ΝΔ που μετά από, σχεδόν, 35 χρόνια έχασε στις φοιτητικές εκλογές αδυνατεί ακόμα και τώρα να αποδεχθεί την ήττα της και κάνει λόγο για μεγάλη νίκη. Όπως ισχυρίζεται, η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ συγκεντρώνει το 45,8% των ψήφων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline