Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:17:41

Νέα δημοσκόπηση της αξιόπιστης MRB: Πολλά τα θετικά υπέρ Μητσοτάκη- ΝΔ- Κυβέρνησης, πλήν ... ενός. Μόνο 35,3% θετικοί προς την όλη την παρουσία- εμφάνιση Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Κύριο

Το 56% ενάντιοι ή αδιάφοροι. Κυριαρχία Μητσοτάκη – ΝΑ σε όλους τους δείκτες και σαρωτικό προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης να είναι πάλι πρώτο κόμμα.

Στο 8,9% η τελική διαφορά του κυβερνώντος κόμματος από την αξιωματική αντιπολίτευση - Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 14,2%
Θετικό αντίκτυπο αλλά με περιορισμένα ποσοστά, χωρίς να αντιμετωπίζεται θετικά ούτε από το σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ, είχε στο κοινό το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όπως αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση της MRΒ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας για την ιστοσελίδα newsbomb.gr, το 35,3% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει καλή έως πολύ καλή την επίσκεψη και το αποτύπωμα που άφησε η συνάντησή του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τζο Μπάιντεν και η ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Ωστόσο, υπάρχει ένα ποσοστό 25,4% που πιστεύει ότι δεν ήταν καλή η επίσκεψη και ένα 30,7% που παραμένουν ουδέτεροι χωρίς να βγάζουν συμπέρασμα. Γεγονός, το οποίο σημαίνει ότι αντίθετα με την αυταρέσκεια και τους πανηγυρισμούς ορισμένων ΜΜΕ και κυβερνητικών λιβανιστών χρειάζεται ακόμη ενημερωτική δουλειά για την όντως μεγάλη επιτυχία της επίσκεψης και της όλης παρουσίας του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, καθώς και για τα θετικά δεδομένα τα οποία προσέφερε-εξασφάλισε στην χώρα.

2.Αναφορικά με την δυναμική των κομμάτων, σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 35% έναντι 26,1% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στο 8,9%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 14,2%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 5,8%, Ελληνική Λύση με 5,5% και ΜέΡΑ25 με 3,6%. Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας το Μάρτιο αξιοσημείωτη είναι η υποχώρηση κατά 2,2% του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, ενώ η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 9%.

Πάντως στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39,1% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα (διαφορά 12,1%).

Σαρωτική είναι δε και η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης. Το 47,9% βλέπει νίκη του κυβερνώντος κόμματος, με το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 17,1%, διαφορά δηλαδή 30,8%.

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 37,1% των ευνοϊκών απόψεων και το 44,9% των μη ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας το 32,8% των ευνοϊκών απόψεων και το 49% των μη ευνοϊκών, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 28,1% ευνοϊκές γνώμες και 28,6% μη ευνοϊκές. Σε σύγκριση με το Μάρτιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύξησε τις θετικές γνώμες κατά 1,8%, ενώ αντίστοιχη είναι η αύξηση και για τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει μείωση της δημοτικότητάς του κατά 2 μονάδες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline