Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:14:40

Γυρίσματα χολιγουντιανής ταινίας στη συμπρωτεύουσα με Ρόμπερτ Ντε Νίρο σε Θεσσαλονίκη- Δράμα. Και στην Κέρκυρα ο «Γάμος αλά Ελληνικά.. Νο3». Κύριο

Πρωταγωνιστές και αστέρες του Hollywood θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδας τις επόμενες 50 μέρες για τα γυρίσματα της ταινίας που θα διαρκέσουν μέχρι την 25η Ιουλίου.

1.Ξεκινούν στη Θεσσαλονίκη τα γυρίσματα της ταινίας δράσης «Τin Soldier», προϋπολογισμού 38 εκατομμυρίων ευρώ, με πρωταγωνιστές τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέιμι Φοξ και Σκοτ Ίστγουντ.
Την έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μετά από συνάντηση που είχε στην Περιφέρεια με τους παραγωγούς της, Στήβεν Τσάσμαν (Steven Chasman) και Κιθ Κάρβαλ (Keith Kjarval) από τις εταιρείες «Current Entertainment» και «Unified Pictures».
«Η ταινία θα γυριστεί κατά 80% στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης ενώ κατά 20%, σκηνές θα γυριστούν και στη Δράμα.

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, τα γυρίσματα θα γίνουν στη ΧΑΝΘ, στο κέντρο της πόλης, στο Φράγμα της Θέρμης, στην περιοχή της Χαλκηδόνας έξω από τη Θεσσαλονίκη και στα στούντιο της Millenium στη Θέρμη.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε, παράλληλα, ότι η συγκεκριμένη ταινία είναι η τέταρτη ταινία που εμπιστεύεται την περιοχή και πρόσθεσε:
«Αντιλαμβάνεστε τα σημαντικά οφέλη για την τοπική μας οικονομία, για τις θέσεις εργασίας, για τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται.
Έχουμε υπολογίσει ότι συμπεριλαμβανομένης και της ταινίας που γυρίζεται τώρα, οι τέσσερις ταινίες συνολικά έχουν αφήσει στην οικονομία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας περί τα 60 εκ. ευρώ.

Είναι λοιπόν μια ανερχόμενη δύναμη ανάπτυξης για την Κεντρική Μακεδονία, ακριβώς όπως είχαμε οραματιστεί πριν από 3 χρόνια όταν και ανοίξαμε πρώτοι σε όλη την Ελλάδα το πρώτο film office» πρόσθεσε.
Διαβεβαίωσε, άλλωστε, ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για να γίνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ένα παγκόσμιο κέντρο οπτικοακουστικών παραγωγών και κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να δείξουν τη φιλοξενία τους στους ανθρώπους που θα κάνουν τα γυρίσματα.
Από την πλευρά του, ο Στήβεν Τσάσμαν δήλωσε ότι τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο έγινε στη Θεσσαλονίκη η πρώτη αναζήτηση τοποθεσίας (location scouting) ωστόσο είχε αρκετό κρύο και τότε σκέφτηκε ότι η Ελλάδα δεν ήταν αυτό που πίστευε.
Εξεπλάγην μάλιστα όταν, περπατώντας στους δρόμους της πόλης ο Κιθ Κάρβαλ παρομοίασε τη Θεσσαλονίκη με τις Κάννες, της νότιας Γαλλίας, αποκαλώντας την πόλη ως τις Κάννες της Ελλάδας.

«Τώρα που είμαστε εδώ αρκετούς μήνες διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος, τα εστιατόρια, ο πολιτισμός και η κοινότητα των κινηματογραφιστών είναι υπέροχοι, οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ» πρόσθεσε.
Σημείωσε ακόμη ότι επιθυμία της παραγωγής είναι να κάνει ταινίες ποιότητας με μεγάλους πρωταγωνιστές και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και η Κεντρική Μακεδονία, όχι μόνο προσφέρουν σημαντικά κίνητρα για να γυρίζονται κινηματογραφικές ταινίες αλλά διαθέτουν υπέροχες τοποθεσίες, πολύ διαφορετικές που προσφέρουν πολλές εναλλακτικές στους κινηματογραφιστές. «Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μέρη με καταρράκτες, υπέροχη φύση, λίμνες και εξαιρετικά κτίρια» πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο Κιθ Κάρβαλ, ο οποίος δήλωσε ότι ο πατέρας του είναι από την Ισλανδία και η μητέρα του από την Ελλάδα, τόνισε ότι επιδίωξη της παραγωγής στην επόμενη ταινία που θα κάνει είναι η απασχόληση περισσοτέρων ανθρώπων από την περιοχή στην παραγωγή και μάλιστα σε καλύτερες θέσεις.
2.Η Nia Vardalos έρχεται Κέρκυρα για το «Γάμος αλα ελληνικά 3»

Οι άνθρωποι της παραγωγής ήδη αναζητούν άτομα όλων των ηλικιών που θα συμμετάσχουν στην ταινία, επ ΄ αμοιβή, ως βοηθητικοί ηθοποιοί

ΚΕΡΚΥΡΑ. Γυρίσματα στην Κέρκυρα θα γίνουν για την παραγωγή της ταινίας «Γάμος αλα ελληνικά 3» της ελληνοκαναδέζας ηθοποιού, σκηνοθέτιδας, σεναριογράφου και παραγωγού Nia Vardalos.

Η ταινία θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, ενώ τα κινηματογραφικά συνεργεία θα βρίσκονται στην Κέρκυρα από 5 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου.

Η νέα ταινία της Nia Vardalos θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την ταινία "Γάμος αλά Ελληνικά 3", μετά τις δύο μεγάλες προηγούμενες επιτυχίες διεθνώς, μια ταινία που θα γυριστεί συνολικά στη χώρα μας, ενώ, για περίπου ένα μήνα τα γυρίσματα θα γίνονται στην Κέρκυρα. Από τις 5 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου.
Μάλιστα, στην ταινία πρόκειται να συμμετάσχουν και Κερκυραίοι βοηθητικοί ηθοποιοί.
Καθώς, ήδη η εταιρεία που θα "τρέξει" την ταινία εξέδωσε casting call για την Κέρκυρα.

Στο πλαίσιο των γυρισμάτων για την ταινία "Γάμος αλά Ελληνικά 3"- αναφέρει- ζητούνται άτομα όλων των ηλικιών που θα θελήσουν να είναι μέρος της εμπειρίας αυτής για να συμμετάσχουν επ' αμοιβή. Ως βοηθητικοί ηθοποιοί.
Η σκηνοθέτιδα και πρωταγωνίστρια Nia Vardalos υπογράφει την ταινία η οποία θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα..
Τα γυρίσματα στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθούν από 5 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν δύο πρόσφατες φωτογραφίες (1 πρόσωπο, 1 ολόσωμη) μαζί με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό τους στο παρακάτω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6947425776 Αλεξάνδρα Παγιατάκη
6980043969 Jo Capralou

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline