Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  10:19:43

Eυτυχώς μια νησίδα εθνικής συναίνεσης μέσα σε πέλαγος άρνησης-πόλωσης.... ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ καταδικάζουν τις χλευαστικές δηλώσεις Ερντογάν και του Ελληνα Πρωθυπουργού. Κύριο

Παρά τις ενστάσεις που εκφράζει η αντιπολίτευση για τη στρατηγική της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική, το νέο παραλήρημα του Ταγίπ Ερντογάν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη καταδικάστηκε από κοινοβουλευτικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

1.Παρά τις ενστάσεις που εκφράζει η αντιπολίτευση για τη στρατηγική της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική, τις λαθεμένες δηλώσεις ορισμένων για το ταξίδι στις ΗΠΑ και την ομιλία στο Κογκρέσο υπήρξε μια αισιόδοξη εθνική συναίνεση. Το χλευαστικό, προκλητικό παραλήρημα του Ταγίπ Ερντογάν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη καταδικάστηκε από τα τρία μεγάλα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Το ΚΚΕ και τα κόμματα των κκ Βελόπουλου και Βαρουφάκη προτίμησαν την μικροκομματική δικαίωση-επιλογή, την μίζερη εσωστρέφεια.. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση τόνισε πως «οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για διακοπή του διαλόγου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας είναι απολύτως απαράδεκτες και καταδικαστέες. Αναμένουμε την αντίδραση των συμμάχων και εταίρων μας που δεν μπορεί για μια ακόμη φορά να βασίζεται σε ίσες αποστάσεις και λόγια χωρίς αντίκρισμα, αλλά σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

Η Εφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αφού αποδοκίμασε τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, συνέχισε την επίθεση που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση στον πρωθυπουργό. «Η επί της αρχής κριτική μας για το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ήταν για το αν υπάρχουν απτά αποτελέσματα σε σχέση και με τα όσα έχει παραχωρήσει στις ΗΠΑ. Απτά αποτελέσματα σημαίνει σαφής καταδίκη από τις ΗΠΑ των διαρκών τουρκικών παραβιάσεων, ακύρωση της πώλησης των F-16 στην Τουρκία, όροι για το πώς εντάσσεται η Τουρκία στη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική που διαμορφώνεται στην περιοχή», επισήμανε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το βήμα της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος καταδίκασε τις δηλώσεις και ανέφερε: «Η απώλεια ψυχραιμίας εξηγείται μόνο εάν κανείς σκεφθεί, πρώτον, τους πόντους που κερδίζει η Ελλάδα εδώ και χρόνια και, δεύτερον, τους πόντους που χάνει ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος ενόψει των προεδρικών εκλογών το 2023, όπου πια διαφαίνεται ότι θα έχει αντίπαλο προβεβλημένο πρόσωπο και δεν πιθανολογείται η νίκη του, αλλά αντιθέτως πιθανολογείται η ήττα του».
«Αναμένουμε την αντίδραση των συμμάχων και εταίρων μας», λέει η Κουμουνδούρου.
Το ΚΚΕ υποστήριξε πως «η κλιμάκωση των προκλήσεων της τουρκικής κυβέρνησης, με τελευταία κρούσματα τις δηλώσεις Ερντογάν και τις υπερπτήσεις κοντά στην Αλεξανδρούπολη, κουρελιάζει το κλίμα εφησυχασμού που προσπάθησε να καλλιεργήσει η κυβέρνηση στον λαό μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ».

Από την Ελληνική Λύση υποστηρίζουν πως οι συγκεκριμένες δηλώσεις που απαξιώνουν πλήρως τον Ελληνα πρωθυπουργό, μαζί με την απαράδεκτη σιωπή των εταίρων και συμμάχων, επιβεβαιώνει τη στάση του κόμματος: «Οποιοσδήποτε "διμερής διάλογος" με την Τουρκία εξομοιώνει τον θύτη με το θύμα». «Πληρώνουμε αδρά για να ανήκουμε σε μία "συμμαχία" η οποία δεν μπορεί να διασφαλίσει ούτε την εδαφική κυριαρχία και ακεραιότητα των συμμάχων της κι ο πρωθυπουργός θέλει να τον χειροκροτούμε», τόνισε το ΜέΡΑ25.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline