Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  13:38:42

Σχολείo: Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού μέχρι ΑΕΙ, πλην μαζικών εξετάσεων

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα διαγνωστικό τεστ κάθε εβδομάδα. Τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία από την 1η Ιουνίου.

Η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων αποφάσισε την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας στην εκπαίδευση για μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, παραμένει υποχρεωτική κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.
Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα διαγνωστικό τεστ κάθε εβδομάδα.

Από 1η Ιουνίου τέλος η μάσκα

Υπενθυμίζεται ότι από 1η Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου καταργείται η υποχρεωτικότητα στη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους.

Ειδικότερα:
• Οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις (αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ). Η υποχρεωτικότητα αφορά και στους εργαζομένους σε αυτούς τους χώρους.
• Δεν θα είναι υποχρεωτικές στα εμπορικά καταστήματα.
• Παραμένουν υποχρεωτικές στις δομές Υγείας (Νοσοκομεία, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, σε συναφείς δομές) και στις αστικές συγκοινωνίες (λεωφορεία, ηλεκτρικός, μετρό, τρόλεϊ και τραμ).
• Η χρήση της μάσκας παραμένει ως προτροπή και σύσταση όπου χρησιμοποιείται σήμερα και όπου παρατηρείται συγχρωτισμός.

Κρούσματα

Σε 4.141 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 493.
Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 17 θάνατοι. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.743 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τέλος, σε 140 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 92.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 64 (45.71%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 76 (54.29%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline