Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:47:13

Δύο στους τρεις πολίτες ανησυχούν για τα ελληνοτουρκικά αλλά δεν φοβούνται. Απόδειξη η καθημερινή τους συμπεριφορά στις μεγάλες πόλεις, στην αγορά-οικονομία αλλά και στα νησιά του Αιγαίου. Τι πιστεύει ο μέσος Έλληνας. Κύριο

Με βεβαιότητα ότι ο Ερντογάν επιδιώκει την σύγκρουση στον χώρο του Αιγαίου, πρωτίστως στη θάλασσα και με ένα στημένο «θερμό επεισόδιο» για τα προσχήματα. 

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά στη χθεσινή δημοσκόπηση του ΣΚΑΙ, δύο στους τρεις πολίτες, το 66%, δηλώνει ότι ανησυχεί «πολύ» (40%) και «αρκετά» (26%) για την στάση της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά θέματα. Το 17% απαντά ότι ανησυχεί «μέτρια», ενώ το 12% δηλώνει ότι ανησυχεί «λίγο» (7%) ή «καθόλου» (5%).

Τουρκικά ΜΜΕ, στην υπηρεσία προπαγάνδας ψευδαισθήσεων: Ο φόβος κυριεύει την Ελλάδα μετά τις δηλώσεις Ερντογάν.
Αφορμή για εθνικιστικό παροξυσμό έδωσε στα τουρκικά ΜΜΕ η νέα επίθεση του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα

Αφορμή για εθνικιστικό παροξυσμό έδωσε στα τουρκικά ΜΜΕ η νέα επίθεση του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.
Δηλώσεις που έγιναν με στρατιωτική αμφίεση και από το πεδίο της άσκησης EFES2022 την οποία παρακολούθησε ο Ερντογάν δίπλα – δίπλα με τον ακροδεξιό κυβερνητικό του εταίρο, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Δεν κάνω πλάκα, μιλάω σοβαρά. Αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας) είναι αποφασισμένοι, αν πουν κάτι, κρατούν τον λόγο τους». Αυτή η δήλωση Ερντογάν έγινε τίτλος σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ, ως «προειδοποίηση» στην Αθήνα...

«Η Ελλάδα τρέμει» είναι ο πρώτος τίτλος της Γενί Σαφάκ, που αναπαράγει τα δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ για τις δηλώσεις Ερντογάν σχολιάζοντας ότι έγιναν πρωτοσέλιδο στα ελληνικά ΜΜΕ και «ο φόβος κυριεύει».

«Ο Ερντογάν επιτέθηκε στην Ελλάδα γιατί εξοπλίζει τα νησιά,. Κάλεσε το Μητσοτάκη να διορθώσει το λάθος του. Ο ερντογάν είπε «σταματήστε το συντομότερο, δεν αστειεύομαι. Σοβαρέψου Ελλάδα». Η σκληρή στάση του Ερντογάν προκάλεσε άμεσες επιπτώσεις στην ατζέντα της χώρας. Όλα τα ΜΜΕ της χώρας κάλυψαν τα λόγια του προέδρου Ερντογάν με τις λέξεις «Δεν αστειευόμαστε, θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»» αναφέρει το ρεπορτάζ της Γενί Σαφάκ.

«Ο Ερντογάν προκάλεσε σεισμό στην Ελλάδα!» υποστηρίζει η Μιλλιέτ, για να προσθέσει ότι η Αθήνα «κυκλοφόρησε βιαστικά 16 χάρτες», αναφερόμενη στη δημοσιοποίηση των χαρτών της τουρκικής προκλητικότητας από το υπουργείο Εξωτερικών.

«Προειδοποίηση Ερντογάν στην Ελλάδα: Δεν κάνω πλάκα μιλάω σοβαρά» αναφέρει το πρωτοσέλιδο της ιστοσελίδα της Hurriyet.
«Δεν κάνω πλάκα, μιλάω σοβαρά» είπε ο Ερντογάν στην Ελλάδα, γράφει η αντιπολιτευόμενη Cumhuriyet, που είναι και η μόνο που έχει τις δηλώσεις δεύτερο θέμα.

Στην επίθεση του στην Ελλάδα ο τούρκος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι «οι προσπάθειες να εντάξουν τα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ και τρίτες χώρες και να εμπλέξουν κι αυτές, δεν σημαίνει τίποτα πέρα από μια προσπάθεια που θα έχει καταστροφικό τέλος. Φαίνεται πως ο κ. Μητσοτάκης κάνει τουριστική απόβαση στα νησιά. Δεν μπορεί να φτάσει κάπου» είπε, μεταξύ άλλων.

Όπως ανέφερε ο Ερντογάν «Τις προκλήσεις της Ελλάδας τις αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία. Ομως βλέπουμε πως αυτή η ψυχραιμία μας παρεξηγήθηκε απο την άλλη πλευρά. Η Τουρκία δεν καταπατά το δικαίωμα και το δίκαιο κανενός. Αλλά δεν επιτρέπει και να της καταπατηθούν και τα δικαιώματά της από κανέναν. Αυτή η χώρα (η Ελλάδα) από την ίδρυση της, βασιζόμενη στις πλάτες άλλων χωρών, εμπλέκεται στους υπολογισμούς άλλων χωρών. Καλούμε την Ελλάδα να συμμαζέψει τα μυαλά της, να μείνει μακριά από τα όνειρα, τις δηλώσεις και τις ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα που θα μετανιώσει, όπως συνέβη πριν από έναν αιώνα.

Συνέλθετε! Η Τουρκία δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματα της στο Αιγαίο. Όπως δεν θα σταματήσει, όταν χρειαστεί, να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που της δίνει το διεθνές δίκαιο στο ζήτημα της στρατιωτικοποίησης των νησιών».
«Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον κάνει τουριστικά ταξίδια στα νησιά» κατέληξε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline