Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  15:50:27

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με αυστηρότητα για την εισαγόμενη κινδυνολογία : «Αρκετά με την υπερπροβολή όσων λένε Τούρκοι φανατικοί και απόστρατοι κατά της Ελλάδος». Κύριο

Θλιβερά τα σενάρια και οι απειλές φόβου, που δεν .έχουν καμία σχέση με την αναγκαία εθνική ανησυχία και επαγρύπνηση. 

«Ειδήσεις και "ειδήσεις"». Σχόλια που αφορούν τα περισσότερα κανάλια και χωρίς εξαίρεση τον ομογάλακτο.

Ευρύτερη εντύπωση και θετικά σχόλια προκάλεσε το κύριο άρθρο της «Καθημερινής», το οποίο αφήνει αιχμές στα ΜΜΕ που «αναπαράγουν σενάρια και ανθελληνικά παραληρήματα διαφόρων τουρκικών μέσων ενημέρωσης» , διαφόρων απόστρατων και φανατικών της φιλοπόλεμης και ανθελληνικής προπαγάνδας της εξουσίας Ερντογάν σε βάρος των νησιών του Αιγαίου, του εθνικού φρονήματος-ηθικού και των εθνικών μας δικαίων.

Στην κριτική της αρχών η «Καθημερινή» στο κύριο άρθρο , αναφέρεται στα περισσότερα κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς, που αναπαράγουν ευρύτατα παρόμοια «ενημέρωση»-κινδυνολογία, απλώς μονομερή προπαγάνδα, χωρίς να εξαιρείς τον ΣΚΑΪ, εγκαλώντας και το κανάλι του Φαλήρου - χωρίς να το κατονομάσει - για «άκριτη αναπαραγωγή κάθε προβοκατόρικης και ψευδούς "είδησης"».

Αιτία η πληθωρική αναπαραγωγή των ακραίων-φανατικών και φοβικών- απόψεων Τούρκων αναλυτών και τα «ανθελληνικά παραληρήματα διαφόρων τουρκικών μέσων ενημέρωσης» όπως σχολιάζει η «Καθημερινή». Συγκεκριμένα, στο κύριο άρθρο της με τίτλο «Ειδήσεις και "ειδήσεις"» που είναι και χτύπημα στην πρώτη σελίδα αναφέρει και καταγγέλει δημόσια τα εξής:

«Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης κατακλύζονται από δημοσιεύματα που αναπαράγουν σενάρια και ανθελληνικά παραληρήματα διαφόρων τουρκικών μέσων ενημέρωσης. Δεν έχουμε κανένα λόγο να ανακυκλώνουμε το τι είπε κάθε απόστρατος ή αναλυτής σε κάποιο κανάλι της Τουρκίας. Κανείς μας, άλλωστε, δεν γνωρίζει αν αυτά αποτελούν κομμάτι μιας επιχείρησης ψυχολογικού πολέμου. Πρέπει ασφαλώς να έχουμε ακριβή εικόνα για το που το πάει η Άγκυρα, για το κλίμα που δημιουργείται στη γείτονα και το τι δηλώνουν ή σχεδιάζουν οι κυβερνώντες και η αντιπολίτευση. Άλλο όμως αυτό και άλλο η συνεχής και άκριτη αναπαραγωγή κάθε προβοκατόρικης και ψευδούς "είδησης"».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη ο ΣΚΑΪ είχε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του με τίτλο «Τούρκος αναλυτής: "Τα νησιά είναι οθωμανικά -Αφού η Ελλάδα παραβιάζει τους όρους επιστρέφονται στον ιδιοκτήτη τους"». Εκεί μεταξύ άλλων αναφερόταν ότι ο Ναΐμ Μπαμπούρογλου, καθηγητής πανεπιστημίου, δήλωσε ότι «η Τουρκία διαδέχτηκε το Οθωμανικό κράτος και τα νησιά ήταν οθωμανικά».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline