Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  11:38:44

Φοβούνται στη ΝΔ τις εκλογές την Άνοιξη, με όλα τα δεδομένα χειρότερα. Βουλευτές και στελέχη εισηγούνται πρόωρες κάλπες τον Οκτώβριο. Κύριο

Η καλή πορεία του τουρισμού και οι μικρές παροχές σε συντάξεις και επιδόματα δεν θεωρούνται ικανά στοιχεία να αντισταθμίσουν τις δυσμενείς εξελίξεις στον πληθωρισμό, στην φθορά, στην ακρίβεια τροφίμων και καυσίμων, το δημόσιο χρέος, την κυβερνητική κόπωση.

Οσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαιώνει (ή προειδοποιεί) ότι δεν προτίθεται να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές τόσο η εκλογολογία φουντώνει. Οι πρόσφατες σφυγμομετρήσεις δείχνουν σχεδόν ισοψηφία των πολιτών ανάμεσα σε αυτούς που είναι υπέρ και κατά των πρόωρων εκλογών (μετά την είσοδο στο τέταρτο και τελευταίο έτος της διακυβέρνησης Μητσοτάκη).

Με μεγάλη την πλειοψηφία στο 70% κατά των πρόωρων εκλογών τους νεοδημοκράτες αλλά χωρίς έντονη αντίθεση για πρόωρες, με αντίστοιχο φαινόμενο την ανησυχία βουλευτών και στελεχών ότι οι εκλογές την Άνοιξη θα είναι πιο δύσκολες. Θα έχουν διαμορφωθεί τότε πιο αντίξοες συνθήκες ,που δεν μπορούν να αντισταθμίσουν οι καλές εισπράξεις από τον τουρισμό και οι διάφορες παροχές με επιδόματα και οι αυξήσεις στις συντάξεις, πάντα περιορισμ
ένες. Στοιχεία έντονης πίεσης και προβληματισμού, παράλληλα με τις ανησυχητικές καταστάσεις στα ελληνοτουρκικά.

Το «αλλά» Μητσοτάκη

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πρόσφατα και πάλι ότι θα «εξαντληθεί η τετραετία», όπως συνεχώς τελευταία κατά το ΒΗΜΑ, που κάνει μια διάκριση πλέον.. Διατύπωσε όμως και για πρώτη φορά ένα «αλλά», το οποίο συνόψισε στον κίνδυνο «να μην εγκλωβιστεί η χώρα σε μια αφόρητη πολιτική τοξικότητα». Υπό αυτή την έννοια, εντάθηκε η εντύπωση ότι οι πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις τελούν πλέον υπό την αίρεση των συνθηκών και των γεγονότων.

Βουλευτές της ΝΔ μιλούν αυτή την περίοδο με βεβαιότητα για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο και διακινούν την «πληροφορία» ότι η προκήρυξή τους ετοιμάζεται για το τέλος του Αυγούστου, ώστε η παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ στις αρχές Σεπτεμβρίου να σημάνει και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα. Η εισήγηση που εξετάζεται ωστόσο είναι να έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές ως το τέλος Αυγούστου και να διεξαχθούν στις αρχές του Οκτωβρίου. Υπό αυτή την έννοια έχει αξία η αναφορά συνομιλητή του Πρωθυπουργού: «Η απόφαση για τις εκλογές είναι ουσιαστικά αδύνατον να ληφθεί προτού περάσει το καλοκαίρι».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline