Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  15:08:38

Ομοβροντία ΠΑΣΟΚ κατά Άδωνη Γεωργιάδη για ατυχείς δηλώσεις του: Ο «υπουργός Ακρίβειας» να σταματήσει να πετά την μπάλα στην εξέδρα. Κύριο

Επίθεση στον υπουργό Ανάπτυξης με αφορμή τις παρηγορητικές δηλώσεις-δικαιολογίες του για την ακρίβεια εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Πότε ότι φταίει μόνο η διεθνής κατάσταση στην ακρίβεια, ότι δεν πρέπει να υπολογίζουμε τους φόρους του Κράτους στα καύσιμα, πότε ότι ο πόλεμος είναι τι να κάνουμε και άλλα παρόμοια κλπ Δηλώσεις-μονόλογοι σε φιλικές εκπομπές «τύπου ΣΚΑΙ» ,χωρίς να θίγουν την ουσία του προβλήματος, κοινωνικού και οικονομικού, που είναι ο καλπασμός των τιμών καθημερινά παντού.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή δηλώσεις του για το κύμα ακρίβειας. Αν και μέχρι τώρα δεν είχε ως στάση του την πολεμική κατά του κ.Γεωργιάδη, που τηρούσε και τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο "υπουργός Ακρίβειας", όπως θα μείνει στην ιστορία, κ. Άδωνις Γεωργιάδης αντί να προσφεύγει στην προσφιλή του τακτική, να πετάει την μπάλα στην εξέδρα και να συμπεριφέρεται λες και έδωσε από την τσέπη του τα 6,3 δισ. ευρώ της "επιστρεπτέας" προκαταβολής».
Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλεί τον υπουργό Ανάπτυξης να απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα που αφορούν την καθημερινότητα της ελληνικής κοινωνίας:

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«-Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι οι επιστρεπτέες προκαταβολές δεν πήγαν σε όσους τις είχαν ανάγκη κάνοντας οριζόντιες παροχές και "κουρέματα" χωρίς ουσιαστικά κριτήρια και σοβαρούς ελέγχους. Ή μήπως το ακούει πρώτη φορά;

-Για ποιον λόγο η κυβέρνηση έχει ξεμείνει από καύσιμα και παρά την υπεραπόδοση των εσόδων το τελευταίο εξάμηνο του πληθωρισμού, δεν μπορεί να προχωρήσει σε προσωρινή μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα βασικά αγαθά;

-Για ποιον λόγο κ. Γεωργιάδη ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι σταθερά υψηλότερος από τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη όλους τους τελευταίους μήνες;

-Για ποιον λόγο βάσει των στοιχείων της EUROSTAT ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην Ελλάδα είναι 45% μεγαλύτερος από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, ενώ ο ενεργειακός πληθωρισμός είναι 50% μεγαλύτερος από το μέσο όρο της ευρωζώνης;
-Για ποιον λόγο η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα είναι 2,32 ευρώ, ενώ στην Ιταλία, που προχώρησε στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, είναι περίπου 1,81 ευρώ;».

Σούπερ μάρκετ: Έρχεται νέο μπαράζ ανατιμήσεων
Πληθωριστική «ωρολογιακή βόμβα»

Η πληθωριστική «ωρολογιακή βόμβα» έχει απασφαλίσει και ο αντίκτυπος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι πια απρόβλεπτος, καθώς το νέο κύμα ακρίβειας αναμένεται σφοδρότερο.
Από τις αρχές Ιουνίου, στα λογιστήρια των σούπερ μάρκετ έχουν αρχίσει να φτάνουν τιμολόγια με αυξήσεις που ξεκινάνε από 10-11% αναφέρουν στελέχη της αγοράς, όταν σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων ήδη οι τιμές αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 5 με 6% μέσα στον Μάιο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline