Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:10:11

«Δεν είσθε ασφαλείς. Ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη. Εγκαταλείψτε αμέσως την Τουρκία...» Επείγον μήνυμα του Ισραήλ σε κάθε πολίτη του στην Τουρκία. Κύριο

Το Ισραήλ καλεί τους πολίτες του, επισκέπτες, ταξιδιώτες ή τουρίστες να εγκαταλείψουν άμεσα την Τουρκία καθώς οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας σε συνεργασία με την Άγκυρα, εντόπισαν δίκτυο Ιρανών πρακτόρων που ετοιμάζονταν για τρομοκρατική ενέργεια σε τουρκικό τουριστικό θέρετρο όπου φιλοξενούνταν ανυποψίαστοι τουρίστες από το Ισραήλ.

Χθες επίσης απετράπη τρομοκρατική επίθεση κατά «επίσημων ισραηλινών στόχων» στην Τουρκία, με φερόμενη ιρανική ανάμιξη. Και για τα δύο περιστατικά, τα ισραηλινά μέσα δε μετέδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Την ίδια ώρα όπως αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, οι προσπάθειες των τρομοκρατών στοχεύουν να πλήξουν Ισραηλινούς τουρίστες, είτε να τους απαγάγουν είτε να τους δολοφονήσουν ενώ ο Γιαΐρ Λαπίντ ευχαρίστησε δημοσίως την κυβέρνηση της Τουρκίας «για τις προσπάθειες που καταβάλλει να σώσει τη ζωή των Ισραηλινών πολιτών που βρίσκονται στη χώρα» και απευθυνόμενος στο Ιράν πρόσθεσε: «Όποιος βλάψει Ισραηλινούς δε θα μείνει ατιμώρητος. Το Ισραήλ θα τον βρει και θα τον τιμωρήσει όπου και να βρίσκεται».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline