Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  13:11:53

Αποκάλυψη για Τράγκα και μαύρο χρήμα προστασίας- διαπλοκής με Δικαιοσύνη για τις απάτες του Λαυρέντνη Λαρεντιάδη: «Εισέπραξε έως τέσσερα εκατ. ευρώ για να αποφυλακιστώ». Κύριο

Μια ακόμη βρώμικη πλευρά των ύποπτων συναλλαγών και των βρώμικων εισοδημάτων του τιμητή των πάντων εκδότη, αχαλίνωτου και χωρίς αρχές εκδότη, με τους απλήρωτους δημοσιογράφους.

1.Μία νέα, θανάσιμη αποκάλυψη για τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε την αμύθητη περιουσία του, έγινε γνωστή για τον Γιώργο Τράγκα. Σύμφωνα με την αποκάλυψη, ελάμβανε υψηλά ποσά ως αποζημίωση από επιχειρηματίες οι οποίοι είχαν σοβαρά προβλήματα με την δικαιοσύνη. Πέραν του τακτικού μηνιάτικου από 30.000 έως 60.000 ευρώ για τρία χρόνια που απαιτούσε και επετύγχανε μετά από εκβιασμούς για αποκαλύψεις σε βάρος τους και για αρνητική δημοσιότητα.

Ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματίες Δραστηριότητες (Ξέπλυμα βρώμικου Χρήματος), Χαράλαμπος Βουρλιώτης που ερευνά την προέλευση της αμύθητης περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, πρόσφατα έλαβε στα χέρια του και μία κατάθεση «φωτιά», η οποία έγινε στο τμήμα Εκβιαστών. Πρόκειται για μια μαρτυρία, η οποία έρχεται να ενδυναμώσει το 60σελιδο πόρισμα της Αρχής που δικαιολογεί τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του εκλιπόντα.

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο Γιώργος Τράγκας εμπλέκεται και σε υποθέσεις εκβιασμών με τη συγκεκριμένα κατάθεση να αναφέρει πως ο δημοσιογράφος έλαβε το ποσό των δύο έως τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ 2012-2014, από προφυλακισμένο τότε επιχειρηματία. Ήταν ο βίος και πολιτεία με πολλές, μεγάλες απάτες οικονομικές Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με την κατάθεση της εξαδέλφης του -τότε- φυλακισμένου επιχειρηματία, ο δημοσιογράφος θα τον έβγαζε στον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής του προκειμένου να προβάλει τα σοβαρά προβλήματα υγείας που υποστήριζε ότι έχει για να καταφέρει να πείσει τις δικαστικές Αρχές να τον αποφυλακίσουν!

Ο επιχειρηματίας ξεκίνησε μια επικοινωνιακή «καμπάνια» για να αποφυλακιστεί και ο Γιώργος Τράγκας ζητούσε μετ' επιτάσεως την αποφυλάκισή του, δηλώνοντας κάθε φορά πως πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας και ότι ήταν βαριά άρρωστος.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη αναφορά για «χρηματισμό» του Γιώργου Τράγκα, υπήρχε και σε δικογραφία που είχε σχηματίσει η Ασφάλεια Αττικής το 2015 για την «Μαφία των φυλακών».

Τελικά, ο επιχειρηματίας αποφυλακίστηκε πριν από το 2015, αφού παρέμεινε 18-19 μήνες στην φυλακή. Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι για την υπόθεση Τράγκα, η Αρχή για το Ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, κάλεσε ατύπως κάποιους επιχειρηματίες για προφορική συζήτηση. Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες παραδέχτηκαν ότι έδιναν διαφημίσεις στον Τράγκα, καθώς έπεφταν θύματα εκβιασμού. Οι συγκεκριμένες μαρτυρίες, εμπεριέχονται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ και τονίζεται ότι πρόκειται για περίπου 30-40 επιχειρηματίες που έμμεσα ή άμεσα παραδέχτηκαν τις παράνομες δοσοληψίες.

Εκατομμύρια τα έσοδα, απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Για την απόκτηση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, έγραψε το περασμένο Σάββατο στο ΒΗΜΑ ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, έχουν διατυπωθεί πολλές απόψεις, όπως ότι οι εφημερίδες του, για παράδειγμα η «Χώρα» και άλλες, είχαν τεράστια έσοδα από διαφημίσεις κρατικών οργανισμών, της τάξης του 6% της συνολικής διαφημιστικής δαπάνης, όταν η κυκλοφορία τους ήταν μόλις το 0,3% της συνολικής κυκλοφορίας του ημερήσιου Τύπου.

Όπως γνωστές ήταν και οι άριστες σχέσεις που διατηρούσε με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Και όλα αυτά ενώ εργαζόμενοι στα έντυπά του είχαν προχωρήσει σε καταγγελίες ότι έμεναν απλήρωτοι.

Ακόμη, το 2015 στη δικογραφία που είχε σχηματίσει η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής υπήρχαν αναφορές (με βάση μαρτυρίες κρατουμένων, χωρίς ωστόσο συνέχεια) ότι ο αποθανών δημοσιογράφος είχε λάβει ποσό πολλών εκατομμυρίων ευρώ από προφυλακισμένο επιχειρηματία, προκειμένου να αναδείξει στην τηλεοπτική εκπομπή που είχε τότε, τα προβλήματα υγείας ώστε να αποφυλακισθεί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline