Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:28:42

«Σύντομα θα έχουμε Πρωθυπουργό gay στην Ελλάδα». Πρόβλεψη του Αλέξη Πατέλη ισχυρού συμβούλου στο Μαξίμου και δεδηλωμένου ομοφυλόφιλου. Η ζωή με τον σύντροφο του και το αίτημα για «κανονικό γάμο» από άτομα του ίδιου φύλου, άνδρες ή γυναίκες. Κύριο

Με φιλοδοξία να λάβουν μέρος το Σάββατο 40.000 άτομα στην παρέλαση-γιορτή του Αthens Pride 2022.

1Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει μιλήσει για την προσωπική επιλογή και διαβίωση με ευρύτητα και ειλικρίνεια. Χωρίς να προκαλεί με κανένα τρόπο, σοβαρός και με διαχωρισμούς ρόλων. Για τη ζωή με τον σύντροφό του, στη συμβολή του στο κίνημα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφιλόφυλων ατόμων και την ανάγκη να θεσπισθεί ο «κανονικός γάμος» και οι συνεπόμενες ευεργετικές διατάξεις περί οικογένειας, κληρονομίας, συνταξιοδότησης, ασφάλισης , ανατροφής παιδιών κλπ).

Με δύο προβλέψεις του κ. Πατέλη, ότι η Ελλάδα θα κινηθεί στον τομέα αυτό, νομοθετικά και κοινωνικά , όπως οι άλλες χώρες της Ευρώπης και επίσης ότι σχετικά σύντομα θα αποκτήσει gay Πρωθυπουργό. Ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή του Γ.Λιάγκα και της Φ.Σκορδά για να απευθύνει κάλεσμα σε όλους να βρεθούν στο Gay Pride της Αθήνας. Με αποκορύφωμα τη μεγάλη παρέλαση του Σαββάτου, με πολλές φιλοδοξίες μαζικής συμμετοχής.

Αφού έκανε αναφορά στην προσωπική του ζωή εξομολογούμενος πως στα 33 του χρόνια αποδέχτηκε και είπε σε όλους τις ερωτικές τους προτιμήσεις, πέρασε στο pride που θα γίνει στην Αθήνα απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους μιας και θα βρίσκεται κανονικά σε περίπτερο να υποδεχθεί κόσμο.

Η ετήσια Αθήνα Pride gay αναμένει να καλωσορίσει πάνω από 40,000 άτομα στην ελληνική πρωτεύουσα για το Pride το 2022, κατά τους υπολογισμούς τω οργανωτών του.
Διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις πραγματοποιούντα ήδηι σε όλη την πόλη κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Υπερηφάνειας. Το Athens Pride 2022 πραγματοποιείται από τις 10 έως τις 17 Ιουνίου 2022, με την κύρια εκδήλωση και την παρέλαση να πραγματοποιούνται το Σάββατο 18 Ιουνίου.

Ο Γ.Λιάγκας στο τέλος της συνέντευξης τον ρώτησε πόσο μακριά είμαστε από το να δούμε έναν γκέι πρωθυπουργό στην Ελλάδα και ο ίδιος απάντησε πως όλα είναι πιθανά και είναι κάτι που θα το δούμε σύντομα.

Φυσικά, το γεγονός αυτό παρουσιάστηκε ως... εξέλιξη της ελληνική κοινωνίας ,που αναγκαστικά δυτικοποιείται και προσαρμόζεται στα πρότυπα, νομοθετικά-θεσμικά-κοινωνικά- της Δυτ. Ευρώπης....

Σημεία της συνέντευξής του επίσης:

«Πρέπει όλοι να μπορούμε να είμαστε αυτό που θέλουμε να είμαστε και αυτό που είμαστε πραγματικά. Μια κρυφή ζωή δεν είναι μια πραγματική ζωή.

Ο πρωθυπουργός έκανε τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο υπουργό, τον κ. Γιατρομανωλάκη και έκανε και την επιτροπή που θεσμικά μελέτησε το θέμα της ισότητας ΛΟΑΤΚΙ. Ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα θέμα, είναι ένας άνθρωπος πολύ ανοιχτός, επιλέγει τους συνεργάτες του με βάση τις ικανότητές τους», είπε ο Αλέξης Πατέλης και συνέχισε:

«Έχω παντρευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην Ελλάδα έχω υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης. Ελπίζω ότι θα δούμε και στην Ελλάδα να γίνεται γάμος και θα είστε και καλεσμένοι».
«Στα 33 μου πήγα από το 0 στο 100, το είπα στους γονείς, στους φίλους μου. Στη δικιά μου περίπτωση ήταν ο ίδιος να αποδεχτώ τη σεξουαλική μου ταυτότητα. Ήμουν καλός μαθητής, τα είχα βάλει όλα σε κουτάκια, θα πάρω το αυτοκίνητο, τη γυναίκα, το εξοχικό, το σκυλί και σε αυτά τα κουτάκια δεν ήταν αυτό.

Μέχρι που κατάλαβα ότι στη ζωή για να είσαι ευτυχισμένος πρέπει να αποδεχτείς αυτό που είσαι», εξομολογήθηκε ο Αλέξης Πατέλης και ανέφερε για τους γονείς του: «Οι γονείς μου είναι πάρα πολύ υποστηρικτικοί».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline