Σάββατο 20 Απριλίου 2024  13:36:42

Υπόθεση Δανάης Μπάρκα: Λάθος πρότυπο το πάχος από πλευράς υγείας- Λάθος η διαγραφή Λατινοπούλου από ΝΔ- Λάθος η επιδεικτική υπερηφάνεια «τα πάχη μου τα κάλλη μου» και οι κατηγορίες για...ρατσισμό- σεξισμό. Κύριο

1. Η ιατρική κοινότητα αλλά και πλήθος Κρατών θεωρούν ότι η παχυσαρκία στα υπέρβαρα άτομα προκαλεί πρόβλημα υγείας και στο παρόν και στο μέλλον τους.

Γενικά, η παχυσαρκία και μάλιστα όταν δεν πρόκειται για ένα απλά ευτραφές (ολίγον υπέρβαρο) άτομο αλλά μια ογκώδη και βαρειά- παθογενή παχυσαρκία, πρέπει να δηλώνεται ως αντίθεση, όχι ως γενική επιδίωξη μιας κοινωνίας και ως... πρότυπο μάλιστα υπερηφάνειας και επαγγελματικής επιτυχίας προς τους πολίτες και ιδιαίτερα τα παιδιά, τους έφηβους κλπ. Μια παρόμοια επιχειρηματολογία και ευπρεπής σχολιασμός είναι γενικά αποδεκτή. Δεν αποτελεί προκατάληψη ούτε βεβαίως κριτική της εμφάνισης ενός προσώπου, ούτε βεβαίως πρόθεση ρατσισμού και σεξουαλικής κακοήθειας.

Το αντίθετο αποτελεί δικαίωμα, σχεδόν υποχρέωση του πολίτη όταν η (ανθυγιεινή) παχυσαρκία σε μέγιστο βαθμό μάλιστα και από ένα πρόσωπο με ισχυρή δυνατότητα επηρεασμού στην κοινωνία, λχ. να αυτοεπαίρεται, να προβάλλεται ως πρότυπο προς μίμηση και θαυμασμό. Να αγνοούνται οι αρνητικές συνέπειες σε βάρος όχι απλώς κάποιας ατομικής αλλά της δημόσιας υγείας, μιας εθνικής ανάγκης. Για την οποία έχουν υπάρξει από ετών μεγάλα και δαπανηρά προγράμματα κατά των κινδύνων και ασθενειών της παχυσαρκίας σε όλες τις χώρες. Έτσι, αποτελεί επιπόλαια αντίληψη και καταδικαστέα προτροπή η αυτάρεσκη ρητορεία «τα πάχη μου τα κάλλη μου» και μάλιστα με προκλητικό τρόπο και επιδραστική δημοσιότητα.

2. «Τα τελευταία σαράντα χρόνια, οι στατιστικές δείχνουν ότι τα ποσοστά της παχυσαρκίας και μάλιστα βαρειάς μορφής έχουν τριπλασιαστεί ανά τον πλανήτη. Η Ελλάδα έχει δυστυχώς αρνητική πρωτιά. Είμαστε πρώτοι στην παιδική παχυσαρκία, και βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις και στην παχυσαρκία των ενηλίκων. Το 63% των Ελλήνων ηλικίας άνω των 18 είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα. Τα επιπλέον κιλά επιβαρύνουν τον οργανισμό, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας και το προκαλούν μετά λίγα χρόνια. Κυκλοφορικά, νεφρών, στομάχου, ορθοπεδικά κλπ Άλλωστε ούτε τα ίδια τα άτομα, που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα αλλά λογικά και υπεύθυνα το αρνούνται. Και οι περισσότεροι θα σου πούνε ότι προσπαθούν ν' αδυνατίσουν ή θα πρέπει να το ομολογούν και όχι να καμαρώνουν

3. Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας, από την ανάπτυξη ασθενειών και την κακή ποιότητα υγείας, κυρίως μετά τα 45-50, ως δυσκολίες κατά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό (πχ. λόγω προβλημάτων ανάπτυξης σακχαρώδη διαβήτη που μπορεί να επηρεάσουν και την υγεία του παιδιού).

4. Εκτός ΝΔ μετά το σχόλιο υγείας, δήθεν ρατσιστικό παραλήρημα

Τι ξεκαθάρισαν πηγές της ΝΔ μετά τις ρατσιστικές αναφορές για την εμφάνιση της Δανάης Μπάρκα.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισαν ότι η πολιτεύτρια Αφροδίτη Λατινοπούλου δεν έχει κανένα αξίωμα ή θέση στο οργανόγραμμα του κόμματος, ούτε σε τοπικό ούτε σε κεντρικό επίπεδο και δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η Λατινοπούλου, για μια ακόμα φορά, ήρθε στο προσκήνιο για λάθος λόγους αφού έγινε πρώτο trend στο Twitter μετά το ρατσιστικό παραλήρημά της κατά της εμφάνισης της Δανάης Μπάρκα.

Η πρώην πλέον πολιτεύτρια της ΝΔ αναδημοσίευσε ένα άρθρο που αναφέρεται σε εμφάνιση της παρουσιάστριας της εκπομπής «Πάμε Δανάη» στην παραλία και απαίτησε να μην προβάλλουμε άτομα με παχυσαρκία.
«Αντί να ασχοληθούμε με το τεράστιο πρόβλημα στην Ελλάδα που είμαστε η ν.1 χώρα στην Ευρώπη στην παιδική αλλά και στην ενήλικη παχυσαρκία, προβάλλουμε τέτοια λάθος πρότυπα υγείας στα πλαίσια της woke culture. Θα το πληρώσουμε δυστυχώς αλλά θα είναι αργά», έγραψε.

Δανάη Μπάρκα: Η νέα ανάρτηση με μαγιό και το μήνυμα μετά τον σάλο γύρω από τα κιλά της

Μια νέα φωτογραφία με μαγιό δημοσίευσε σήμερα στον λογαριασμό της στο Instagram η Δανάη Μπάρκα.

Η παρουσιάστρια της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής του Mega τα τελευταία 24ωρε βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω κάποιων καλοκαιρινών φωτογραφιών που είχε ανεβάσει τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών αυτών, πολλά ήταν τα δημοσιεύματα και τα σχόλια στο προφίλ της που ανέφεραν πόσο ωραίο είναι το μήνυμα που περνά και πως δεν κανένας δεν πρέπει να νιώθει άσχημα για το σώμα του ανεξάρτητα με το πόσα κιλά έχει.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η ανάρτηση της Αφροδίτης Λατινοπούλου η οποία εξέφρασε την διαφωνία της με τα σχόλια που γράφτηκαν στο διαδίκτυο για την Δανάη Μπάρκα για τις φωτογραφίες που ανέβασε η παρουσιάστρια με το μαγιό της. Η τοποθέτηση της Αφροδίτης Λατινοπούλου προκάλεσε κύμα αντιδράσεων με τη Δανάη Μπάρκα να δίνει τη δική της απάντηση μέσα από την εκπομπή της.

«Δεν θα πιάσω το όνομά της στο στόμα μου, γιατί θεωρώ ότι αν πιάσω στο στόμα μου αυτό το όνομα θα ασχημύνω και επειδή εγώ στα μάτια μου με βλέπω πολύ όμορφη, δεν θέλω να ασχημύνω. Εγώ θέλω να πω πως με το συγκεκριμένο σώμα που εχθές κρίθηκε, εγώ έχω διασκεδάσει, έχω χορέψει, με έχουν ερωτευθεί, έχω ερωτευθεί, έχω γηροκομήσει τον παππού μου για τρεις μήνες, φροντίζοντάς τον. Με το ίδιο σώμα, δουλεύω όλη μέρα, βοηθάω πολλούς ανθρώπους δίπλα μου» ήταν μερικά από όσα είπε η Δανάη Μπάρκα στην εκπομπή της. 

Λίγες ώρες μετά, η Δανάη Μπάρκα δημοσίευσε μια νέα φωτογραφία της με μαγιό και έγραψε: «Όλα επιτρέπονται στην παραλία. Το μόνο που απαγορεύεται, είναι τα. σκουπίδια... Να χαμογελάτε κούκλοι μου. (Σας ευχαριστώ./ξέρετε εσείς).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline