Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023  17:50:30

Φουντώνει το ρεύμα για πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο. Θα γίνουν περί τις 2 Οκτωβρίου, δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος, μετά τον βουλευτή Βασ. Γιόγακα. Κύριο

Η παρατεταμένη εκλογολογία δημιουργεί κλίμα πίεσης στον Πρωθυπουργό, ακυρώνει τη δέσμευση του για εκλογές κοντά στο τέλος της τετραετίας (Ιούλιο 2023).

Οδηγεί στην ανάγκη να τερματισθεί η παρατεταμένη , παραλυτική προεκλογική περίοδος.

1.Πιέζεται, δημιουργείται κλίμα διαχωρισμού της κοινής γνώμης με ίσα ποσοστά υπέρ και κατά των πρόωρων εκλογών και οι αποφάσεις γίνονται μονόδρομος. Δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η παρατεταμένη, επί πολλούς μήνες, προεκλογική περίοδος. Θα παραλύσει, θα ζημιώσει τα πάντα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας συνείδηση των νέων πιεστικών δεδομένων, θα πάρει τις οριστικές του αποφάσεις μετά τις 20 Αυγούστου.

Ωστόσο, υπουργοί αλλά και βουλευτές της ΝΔ θεωρούν ως πολύ πιθανή τη διενέργεια πρόωρων εκλογών της πρώτης κάλπης στα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Μετά τον βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα και δεύτερος γαλάζιος βουλευτής-δημοσιογράφος ο Γιάννης Λοβέρδος είπε ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές και μάλιστα τις προσδιόρισε για τα μέσα του φθινοπώρου.

Ο βουλευτής του Δυτικού Τομέα της Β' Αθηνών της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν κατά 70% στις 2 Οκτωβρίου. Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος άφησε ωστόσο ένα περιθώριο για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών λέγοντας ότι μπορεί να είναι μια εβδομάδα πριν, μια εμβομάδα μετά από τις 2 Οκτωβρίου.

Ο Γιάννης Λοβέρδος είπε ακόμα πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει τις οριστικές του αποφάσεις μετά τις 20 Αυγούστου.

Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι σε μεγάλο βαθμό οι πρόωρες εκλογές οφείλονται στο τοξικό κλίμα που δημιουργεί η αντιπολίτευση, με διαρκή ρευστότητα και αβεβαιότητα που βλάπτει πολλαπλά τη χώρα-στη οικονομία, στη κοινωνία, στη λειτουργία του Κράτους..

2.Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Γιόγακας μιλώντας στο Kontra24, έδωσε συγκεκριμένες ημερομηνίες για τις πρόωρες εκλογές, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Θα πάμε σε εκλογές 25 Σεπτέμβρη ή 2 Οκτώβρη. Εκτιμώ ότι θα είναι μια καλή στιγμή για την παράταξή μας μετά από ένα καλοκαίρι που πιστεύουμε ότι θα είναι καλό με τον τουρισμό, θα βοηθήσει σημαντικά. Με τα σημαντικά επιτεύγματα της κυβέρνησης, όπως είπαμε βγήκαμε από την ενισχυμένη εποπτεία».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ρωτήθηκε σχετικά για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά και απάντησε: «Ο πρόεδρος μας διαψεύδει σε καθημερινή βάση με τις τοποθετήσεις του. Εκείνος αποφασίζει πότε θα πάμε σε εκλογές, όμως εκτιμώ και αισθάνομαι ότι θα γίνει έτσι».

ΑΥΓΗ.Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσπρωτία προχώρησε στο άδειασμα των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη που αφήνουν να διαρρεύσει ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ο Βασίλης Γιόγακας, έδωσε μάλιστα συγκεκριμένες ημερομηνίες για τις επικείμενες εκλογές, λέγοντας: «Θα πάμε σε εκλογές 25 Σεπτέμβρη ή 2 Οκτώβρη. Εκτιμώ ότι θα είναι μια καλή στιγμή για την παράταξή μας μετά από ένα καλοκαίρι που πιστεύουμε ότι θα είναι καλό με τον τουρισμό, θα βοηθήσει σημαντικά. Με τα σημαντικά επιτεύγματα της κυβέρνησης, όπως είπαμε βγήκαμε από την ενισχυμένη εποπτεία».

Μιλώντας στο Kontra24, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας άφησε ενεούς τους συνομιλητές του καθώς επέμεινε στην πρόβλεψή του λέγοντας πως «ο πρόεδρος μας διαψεύδει σε καθημερινή βάση με τις τοποθετήσεις του. Εκείνος αποφασίζει πότε θα πάμε σε εκλογές, όμως εκτιμώ και αισθάνομαι ότι θα γίνει έτσι».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline