Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  15:20:23

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος καταγγέλλει ψευδοθαύματα στους Αγίους Ισιδώρους στον Λυκαβηττό: «Απάτη ολκής» με χιλιάδες πιστούς κάθε Κυριακή. Κύριο

Υπάρχουν σκόπιμες πολιτικές παρεμβάσεις.

«Υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα», δήλωσε ο Μητροπολίτης Νεκτάριος – Πληθαίνουν οι καταγγελίες για ψευδοπροφήτες

1.Πληθαίνουν οι καταγγελίες στην Εκκλησία μετά την εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που αναγνώστηκε σε όλους τους ναούς την Κυριακή που αφύπνιζε τους πιστούς για τους ψευδοπροφήτες που κυκλοφορούν εντός της Εκκλησίας. Ιεράρχες κάνουν λόγο «ότι η έκταση των θαυμάτων που επικαλούνται κάποιοι δεν δηλώνει Ορθόδοξο ήθος». Και λένε ότι «οι Άγιοι ανέστησαν νεκρούς αλλά δεν έκαναν θέατρο».

«Υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα» λέει ο Μητροπολίτης Αργολίδας, Νεκτάριος μιλώντας στην εκπομπή «Εδώ Πελοπόννησος». «Έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή, είναι όλες καταπέλτης αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα...Δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια...Υπάρχει ποινική διάσταση...Γιατί η Πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά;...Πρόκειται για απάτη ολκής...Από την στιγμή που υπάρχει διαφήμιση υπάρχει αγυρτεία δεν υπάρχει αγιότητα», αναφέρει ο Μητροπολίτης Αργολίδoς.

Ο κ. Νεκτάριος τόνισε στην ίδια εκπομπή ότι «πάντοτε στο χώρο της εκκλησίας αλλά και έξω επειδή οι άνθρωποι έχουν αγωνία για το μέλλον τους και για το τι θα συμβεί όπως με τα θέματα υγείας ή θα τρέξουν στο μέντιουμ και στο μάγο ή υπάρχουν κάποιοι δυστυχώς που εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις αυτές μέσα στο χώρο της εκκλησίας και παριστάνουν τους αγίους και τους προφήτες αναστατώνοντας τον κόσμο».

«Μεγάλη πληγή οι Άγιοι Ισίδωροι»

«Αυτό το φαινόμενο εντάθηκε πάρα πολύ τώρα με τον κορωνοϊό και βλέπατε κυρίως ιερωμένους να παριστάνουν τους προφήτες λέγοντας διάφορα πράγματα με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναστατώνεται. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος γιατί δήθεν γίνονται θαύματα», λέει ο Μητροπολίτης.

Όπως λέει στο «protothema.gr» ο Εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος Ανθης «Οι πιστοί πρέπει να διαβάζουν τον λόγο του Θεού και να κατανοήσουν την διδασκαλία της Εκκλησίας. Πρέπει να έχουν έντονα τα αισθητήρια τους και την κρίση τους».

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος γνωστοποιεί ότι «Άλλοι από αυτούς έχουν αυτοδιορισθεί διδάσκαλοι και μελλοντολόγοι και ταράσσουν τους πιστούς με διάφορες κινδυνολογίες.

Άλλοι παρερμηνεύουν λόγια συγχρόνων ή και παλαιοτέρων Αγίων και τα παρουσιάζουν σύμφωνα με τον δικό τους τρόπο σκέψης. Άλλοι αναφέρονται σε ανώνυμους γέροντες ή γερόντισσες που βρίσκονται εν ζωή, οι οποίοι προφητεύουν επικείμενες καταστροφές και πολέμους και αρκετές φορές μάλιστα θέτουν και συγκεκριμένες ημερομηνίες, και όταν δεν πραγματοποιηθούν, αντί να σιωπήσουν από ντροπή, δεν χάνουν την διάθεσή τους, αλλά θέτουν εκ νέου άλλες ημερομηνίες. Άλλοι επίσης εμφανίζουν ιερά αντικείμενα που δακρύζουν, αιμορροούν και παρουσιάζουν διάφορα άλλα έκτακτα και θαυμαστά φαινόμενα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline