Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:51:32

Απόστολος Λύτρας, σε δήλωση που θα συζητηθεί: «Δεν πιστεύω ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου σκότωσε τα παιδιά της». Πως το αιτιολογεί. Κύριο

Πάντως η ίδια θα επιμείνει στη γραμμή της πλήρους αθωότητας και για τα τρία νεκρά παιδιά της.

Την εκτίμηση πως θα ξεσπάσει ένας ιατρικός «πόλεμος» για την υπόθεση της Πάτρας έκανε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ενώ ο ίδιος πιστεύει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει σκοτώσει τα παιδιά της.

Εκείνο που φοβάται ο κ. Λύτρας είναι ότι θα ακολουθήσει «δικαστήριο» ανάμεσα στους ιατροδικαστές.

«Υπάρχουν τρεις ιατροδικαστές που είδαν τα παιδιά όταν έκαναν νεκροψία – νεκροτομή, δύο ιατροδικαστές που ανατρέπουν με το πόρισμά τους τις προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις.
Υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες, εκείνα που δεν αλλάζουν είναι τα ευρήματα», δήλωσε.
«Πώς είναι δυνατόν τρεις ιατροδικαστές που είδαν τις σορούς των παιδιών να έχουν καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα; Δεν είδα κάποιον ιατροδικαστή να αναφέρει ασφυξία ή εγκληματική ενέργεια. Εάν οι πρώτοι ιατροδικαστές ανέφεραν κάτι διαφορετικό θα είχαμε διώξεις πολύ νωρίτερα», δήλωσε.

Τι πιστεύει για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Ο δικηγόρος δεν πιστεύει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι εκείνη που σκότωσε τα παιδιά της. Όπως τόνισε ο ίδιος, είχε έρθει σε επαφή με στενά οικογενειακά και φιλικά πρόσωπα της 33χρονης, οι οποίοι έλεγαν πως αποκλείεται να είναι εκείνη που στέρησε τη ζωή της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας.
Μάλιστα, ο κ. Λύτρας υπογράμμισε το γεγονός πως η Ρούλα Πισπιρίγκου φρόντιζε πολύ την Τζωρτζίνα, κάτι που τον κάνει να πιστεύει πως δεν κρύβεται η 33χρονη πίσω από τη δολοφονία της.

Πισπιρίγκου: Θα επιμείνει στην «αθωότητά της»

Η 33χρονη πιστεύει πως παρά το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος της, θα δώσει και τελικά θα κερδίσει τη μάχη για την ελευθερία της.

Ένα 24ωρο μετά το κλείσιμο της δικογραφίας, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να έχει καταλήξει στη στρατηγική που θα ακολουθήσει για να αντικρούσει τα σε βάρος της στοιχεία, με τους ιατροδικαστές να προχωρούν σε νέες αναλύσεις, συγγενείς και φίλους του ζευγαριού στην Πάτρα σε νέες εξομολογήσεις για τα όσα συνέβαιναν και τις Αρχές έτοιμες ακόμα και για νέες διώξεις.

Η εξομολόγηση και η νέα στρατηγική

H 33χρονη αναμένεται να κληθεί για κατάθεση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με την ιδιότητα της υπόπτου και, όπως φαίνεται, θα ζητήσει προθεσμία για να μελετήσει, μαζί με τους δικηγόρους της, τη δικογραφία η οποία είναι ογκώδης. Για την ώρα, έχει καταλήξει στο γενικό πλαίσιο της στρατηγικής που θα ακολουθήσει, στο οποίο, εξάλλου, είναι σταθερή από την πρώτη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η Πισπιρίγκου θα αρνηθεί τα πάντα για τις δολοφονίες των παιδιών της, θα υποστηρίξει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να πιστοποιούν την ενοχή της και θα ισχυριστεί για τη Μαλένα και την Ίριδα πως, από τη στιγμή που δεν προέκυψε κάποιο νέο εύρημα, δεν γίνεται ξαφνικά η ίδια να βρίσκεται κατηγορούμενη για εγκληματική ενέργεια.

Τα επιχειρήματά της για Ίριδα και Μαλένα

Η 33χρονη θα σταθεί και σκοπεύει να επιμείνει σε σημεία του θρίλερ που παραμένουν θολά. Για την Ίριδα. θα υποστηρίξει πως κατηγορείται ενώ ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί η ακριβής ώρα του θανάτου και, κατά συνέπεια, το σημείο όπου βρισκόταν η ίδια.

Για τη Μαλένα, που πέθανε από ασφυξία μπροστά της στο μονόκλινο δωμάτιο, θα επαναλάβει τους πάγιους ισχυρισμούς της: Ότι το παιδί της πέθανε στον ύπνο του, χωρίς εκείνη να το πλησιάσει, ότι η ίδια πήγε και ειδοποίησε γρήγορα τους γιατρούς και ότι αγωνιούσε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης. Στοιχεία που πάντως αμφισβητούνται και διαψεύδονται από μια σειρά καταθέσεων, που οι Αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους.

Η 33χρονη πιστεύει πως παρά το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος της, θα δώσει και τελικά θα κερδίσει τη μάχη για την ελευθερία της.

Η εξομολόγηση

Πολλές συζητήσεις προκαλούν και οι πληροφορίες που μετέδωσε η εφημερίδα Πελοπόννησος, για την ημέρα που η 33χρονη ζήτησε να εξομολογηθεί μέσα στη φυλακή. Ήταν Μεγάλο Σάββατο, όταν βρέθηκε απέναντι από ιερέα, ο οποίος της είπε πως ό,τι πουν θα μείνει μεταξύ τους:
Κατηγορούμενη: Κατηγορούμαι άδικα. Δεν έχω κάνει τίποτα.
Ιερέας: Αν είσαι της θρησκείας, να ξέρεις ότι τον Χριστό τον σταύρωσε ο κόσμος και μετά ήρθε η Ανάστασή του. Και με σένα ίσως γίνεται έτσι. Κάνε υπομονή.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι ανέφεραν πως η 33χρονη ήταν ήρεμη καθ' όλη τη διάρκεια της εξομολόγησης, ενώ τόνισαν πως «για την υπόθεση αυτή, τον λόγο έχει η δικαιοσύνη. Εμείς, ως Εκκλησία, το μόνο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να προσευχόμαστε για να λάμψει η αλήθεια και φυσικά για την ανάπαυση των ψυχών των τριών αγγελουδιών, που αυτή τη στιγμή είναι δίπλα στον Θεό».

Στο μικροσκόπιο η δολοφονία της Μαλένας

Εν τω μεταξύ, τα δεδομένα του πορίσματος για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας αξιολογούνται συνεχώς από ιατροδικαστές, με όλους πια να μιλούν για τριπλή εγκληματική ενέργεια.

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται διαρκώς η δολοφονία της Μαλένας το 2019. Οι αντιφάσεις της μητέρας για το πανάκι που, όπως είπε, κρατούσε το παιδί της εκείνο το μοιραίο απόγευμα, έχουν γεννήσει υποψίες.

Στην κατάθεσή της, η 33χρονη είχε υποστηρίξει πως όταν είδε το παιδί της νεκρό, πήρε το πανάκι από τα χέρια του και έτρεξε να βρει τους γιατρούς Στη συνέχεια, όμως, ανέφερε πως όταν επέστρεψε στο δωμάτιο, η Μαλένα που ήταν ήδη νεκρή, είχε γυρίσει θέση και κρατούσε το πανάκι στα χέρια της. Αυτό το πανάκι, που σίγουρα θα έδινε απαντήσεις, δεν βρέθηκε ποτέ.

Για τις τελευταίες στιγμές της Μαλένας, μίλησε για πρώτη φορά το πρωί και ένας στενός οικογενειακός φίλος, που είχε πάει στο νοσοκομείο για να συμπαρασταθεί στην Ρούλα Πισπιρίγκου. Τις τελευταίες μέρες, όπως λέει στο Live News, ο θάνατος της Μαλένας βρίσκεται διαρκώς στο μυαλό του.

Η εβδομάδα των αποκαλύψεων για τις δολοφονίες της Μαλένας και της μικρής Ίριδας ολοκληρώνεται και μπροστά βρίσκεται ένα επταήμερο καθοριστικό για την τελική έκβαση της υπόθεσης θρίλερ της Πάτρας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline