Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:18:19

Ο Σταύρος Ξαρχάκος σε μαγικό ρεσιτάλ με παρέα αγοριών με μπουζούκια σε ταβέρνα της Σύρου. Η αθόρυβη πολιτιστική του προσφορά στη πατρίδα του Μ. Βαμβακάρη. Κύριο

Είτε διευθύνει μια ορχήστρα με επαγγελματίες μουσικούς σε μια κατάμεστη συναυλία, είτε απλά μια παρέα παιδιών σε ένα ταπεινό ταβερνάκι, ο Σταύρος Ξαρχάκος δείχνει το ίδιο πάθος για τη μουσική και τον ίδιο σεβασμό σε αυτούς που έχουν την τύχη να μάθουν από αυτόν.

Ο μεγάλος μαέστρος και συνθέτης βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Σύρο, όπου ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Σύρου – Ερμούπολης σε τελετή στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχιακού μεγάρου.

Στη συνέχεια, βρέθηκε σε ταβέρνα στον Φοίνικα για να δειπνήσει. Εκεί, λοιπόν, ήταν που βρήκε μια καμπανία από μικρούς μουσικούς που έπαιζαν με τις κιθάρες και τα μπουζούκια τους.
Κάπως έτσι, ο Ξαρχάκος άρχισε να διευθύνει την παρέα των νεαρών αγοριών για να παίξουν ένα άσμα που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη «Φραγκοσυριανή».

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα πανέμορφο βίντεο από τη Σύρο, με πρωταγωνιστή τον αξεπέραστο Σταύρο Ξαρχάκο αλλά και μία ομάδα μικρών μουσικών.

Στο βίντεο που φαίνεται πως είναι τραβηγμένο από ταβέρνα της πόλης, ο κ. Ξαρχάκος καθοδηγεί τα παιδιά ώστε να παίξουν την Φραγκοσυριανή. Μάλιστα όπως φαίνεται από τις κινήσεις και τις υποδείξεις του, το κάνει με το ίδιο πάθος που θα το έκανε με μία κανονική ορχήστρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως προ ημερών ο Σταύρος Ξαρχάκος ανακηρύχθηκε σε Επίτιμος Δημότης Σύρου-Ερμούπολης σε τελετή που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου για την πολύχρονη πολιτιστική του προσφορά στην πατρίδα του Μάρκου Βαμβακάρη..

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline