Τρίτη 16 Απριλίου 2024  18:30:32

«Γνώριζε και συμμετείχε...» Για τέσσερα κακουργήματα στο στόχαστρο η Μαρία Καρρά- Τράγκα, που αρνείται τα πάντα. Δεν αποκλείεται τελικά, να προφυλακισθεί. Κύριο

Δεν έρχεται στην Ελλάδα, θα διαμένει στις ΗΠΑ και σε Γαλλία-Μονακό. Το αποκαλυπτικό μας δημοσίευμα στις 15 Ιουνίου.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που φέρνει η διάταξη της αρχής για την καταπολέμηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που επιδόθηκε Μαρία Καρρά, τη σύζυγο του Γιώργου Τράγκα.

Συγκεκριμένα ερευνάται για τα κακουργήματα της απάτης από κοινού κατ' εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, της εκβίασης, της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, όπως ανέφερε ο Alpha.

Ο δικηγόρος της Μαρίας Καρρά, Θ.Μαντάς επιβεβαίωσε τα κακουργήματα, ωστόσο υποστηρίζει ότι περιγράφονται αορίστως κάποια αδικήματα χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις.

Οι αρχές πάντως έχουν δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Μαρίας Καρρά και τα περιουσιακά της στοιχεία και έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 10 off shore συμφερόντων Γιώργου Τράγκα όμως ο εντοπισμός και η διασταύρωση του μαύρου χρήματος είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία υποστηρίζει ο Alpha.

Η δέσμευση που έχει γίνει αφορά χρήματα και περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα. Σε χώρες όμως που είναι μη συνεργάσιμες είναι δύσκολο να γίνουν άμεσες ενέργειες.

Σύμφωνα με τη Μαρία Καρρά η περιουσία του Γιώργου Τράγκα ανέρχεται στα 23 εκατ. ευρώ και όχι τα ποσά άνω των 100 εκατ. ευρώ που είδαν το φως της δημοσιότητας. Οι δικηγόροι της δεν έχουν ακόμα το πόρισμα ώστε να δουν με ποιες κατηγορίες συνδέονται οι πράξεις της. Σύμφωνα με το πόρισμα η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα όχι μόνο γνώριζε τις δραστηριότητές του αλλά συμμετείχε σε αυτές.

2. Η χήρα Μαρία Καρρά- Τράγκα στο στόχαστρο της ανάκρισης ως συνένοχη στα κακουργήματα και με ηγετικό ρόλο στην πολύχρονη δράση της «εγκληματικής ομάδας». Δεν αποκλείεται η προφυλάκιση της. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 05:18

Τα ακίνητα στο όνομα της σε Ελλάδα και εξωτερικό, τα ελάχιστα προσωπικά της έσοδα, η συμμετοχή της σε ηγετικό ρόλο σε εταιρείες ακινήτων. Η προσωπική βίλλα στον Παρνασσό και οι απλήρωτοι εργολάβοι, κατασκευαστές προμηθευτές.

Σε παζλ για δύσκολους λύτες εξελίσσεται πλέον η υπόθεση της τεράστιας κληρονομιάς που άφησε ο Γιώργος Τράγκας μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη δέσμευση της προσωπικής περιουσίας που έχει αποκτήσει η Μαρία Καρρά με μηδαμινή προσωπική περιουσία και ελάχιστα έσοδα εργασίας τις τελευταίες δεκαετίες.
Το πόρισμα που δέσμευσε όλα τα περιουσιακά στοιχεία του εκδότη είναι εδώ και μέρες στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη. Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες προχώρησε στη δέσμευση της προσωπικής περιουσίας που διαθέτει η Μαρία Καρρά και όχι στα αποκτήματα που συμμετείχε από κοινού με τον σύζυγό της.

Όπως έγινε γνωστό, ο επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χήρα του Γιώργου Τράγκα είχε ενεργή συμμετοχή στα πάντα, σύμφωνα με το πόρισμα.
Γι' αυτό και προχώρησε στη συνολική δέσμευση της προσωπικής της περιουσίας και ό,τι αυτή περιλαμβάνει, π.χ. ακίνητα, τραπεζικές καταθέσεις ή θυρίδες.

Πρόκειται για μια δεύτερη έρευνα που επικεντρώνεται αποκλειστικά στη γυναίκα που κάνει λόγο για «δήθεν περιουσία» και επιμένει ότι όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας εξυπηρετούν σκοπιμότητες.

Η χήρα Μαρία Καρρά- Τράγκα στο στόχαστρο της ανάκρισης ως συνένοχη στα κακουργήματα και με ηγετικό ρόλο στην πολυχρονη δράση της «εγκληματικής ομάδας». Δεν αποκλείεται η προφυλάκιση της.

Γιάννης και Φρέντυ Τράγκας. Ο πρώτος αποδέχτηκε την κληρονομιά, ο δεύτερος την αποποιήθηκε. Με τη νέα εξέλιξη θα ερευνηθούν εξονυχιστικά και τα «πόθεν έσχες» που υπέβαλε ως δημοσιογράφος -αυτό είναι το επάγγελμα που δηλώνει- η Μαρία Καρρά σε βάθος χρόνων, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι ακριβείς οι δηλώσεις που έχει υποβάλει. Είναι μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί με ταχείς ρυθμούς, σε αντίθεση με την έρευνα για την αμύθητη περιουσία του συζύγου της, η οποία είναι πολύ πιο χρονοβόρα.

Εκτός από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, έγινε γνωστό ότι η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος προχώρησε στη δέσμευση της προσωπικής περιουσίας άλλων δύο ατόμων, στενότατων συνεργατών του Γιώργου Τράγκα, τα οποία φέρεται να διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην υπόθεση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline