Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:20:18

Δημ. Λιγνάδης: «Δεν είμαι ούτε εκβιαστής, ούτε βιαστής». Αρνείται τα πάντα, κάνει ζοφερές προβλέψεις για «Κίνημα #Μetoo». Γιατί νομίζει ότι θα εκφυλισθεί. Κύριο

«Αυτό που ευαγγελίζεται το #metoo με βρίσκει 1000% σύμφωνο. Ο εκφυλισμός του όμως με... χάσντακ και να καταγγείλει κάθε καρυδιάς καρύδι ότι νομίζει θα οδηγήσει σε αυτοκατάργησή του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος και σε άλλο σημείο της απολογίας του είπε: «Θέλω να πω σε όποιον έχει κακοποιηθεί να το καταγγείλει αμέσως ώστε να απαλλαγεί από τα φαντάσματά του και να βοηθήσει τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει με μεγαλύτερη ενάργεια».

1.Καμία κατηγορία από όσες του αποδίδονται για βιασμούς, δεν δέχεται ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κατά την απολογία του υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει καν τους καταγγέλλοντες, κάνοντας λόγο για «σκευωρία» με συγκεκριμένα κίνητρα και σκοπιμότητες.

Ο σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, σημείωσε πως «βιαστής δεν υπήρξε ποτέ»: «Μπορεί να κολακεύτηκα, να φλέρταρα παραπάνω, να έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις, να είχα μια υπερβολή στην προσέγγισή μου στους ανθρώπους αλλά δεν κατηγορούμαι εδώ για πέφτουλας ή γύπας. Μπορεί να ξέφυγα σε αυτό τον τομέα, αλλά βιαστής δεν είμαι.

Στη συνέχεια, επιχείρησε να απαντήσει στην καταγγελία του δεύτερου μηνυτή, που όπως είπε τον γνώρισε μέσω μιας κοπέλας: «Στις Βάκχες η Ν.Ε. είχε ένα αδελφό που έφερνε στις πρόβες. Τον Θ. Ερχόταν συνεχώς μαζί μας. Μια μέρα μου λέει πρέπει να γνωρίσεις έναν φίλο μου "λίγο φαντεζί προσωπικότητα", τον S , τον οποίο γνώρισα στα goodys στο κέντρο. Η N. μου είχε ζητήσει να ακολουθήσει την περιοδεία ο αδελφός της για να του κάνω αρχαία γιατί είχε κοπεί στο μάθημα».

2.Ειδικότερα , ο Δημήτρης Λιγνάδης απευθυνόμενος προς την πρόεδρο του δικαστηρίου είπε χαρακτηριστικά ότι η απολογία του ήθελε να είναι μια εξομολόγηση αρνούμενος ότι είναι βιαστής.

Σκευωρία χαρακτήρισε ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης την εμπλοκή του στις υποθέσεις με τους τέσσερις βιασμούς που τον οδήγησαν στη φυλακή και τον έφεραν στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι είναι βιαστής, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, και μίλησε για ένα κράμα διαφόρων ομάδων που ενώθηκαν μεταξύ τους με διαφορετικά κίνητρα, ενώ δεν παρέλειψε να προσδώσει στην εμπλοκή του και πολιτικά κίνητρα. Παράλληλα μίλησε για το κίνημα του metoo κάτω από την ομπρέλα του οποίου μπήκαν οι καταγγέλλοντες για να εμφανιστούν ως θύματα βιασμού.

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι σε τόσο σοβαρό κίνημα «βρήκαν στέγη τα ξερά και τα χλωρά » και κάποιοι «για να γίνουν ήρωες εντάχθηκαν εκεί». Ο κατηγορούμενος τόνισε πως έφθασε ενώπιον των δικαστών από τη συνάντηση πολλών επιθυμιών, από ένα «σύμπλεγμα ομάδων και συνιστωσών προσώπων», που δημιούργησαν το «προϊόν- βιαστής» το οποίο προσφέρθηκε προς πολιτική εκμετάλλευση.

Πρόεδρος: Τι όφελος είχαν να σας κατηγορήσουν;

Λιγνάδης: Είναι πολλά τα κίνητρα... Η προσωπική εκδίκηση από την απόρριψη, να στεγαστούν κάτω από την ομπρέλα του metoo και μετά να θυματοποιηθούν από ένα τέτοιο σοβαρό κίνημα που θα μπορούσε να είναι πολύ ωφέλιμο... Μόλις άνοιξε η ομπρέλα του metoo μπήκαν όλοι και τα ξερά και τα χλωρά κάτω από την ομπρέλα. Τα άτομα που είδα τώρα εδώ είναι φτηνά...

Πρόεδρος:Γιατί ξέσπασε όλο αυτό σε βάρος σας;

Λιγνάδης: Συναντήθηκαν παρά πολλές επιθυμίες από συνιστώσες που οδηγούν σε μια συνισταμένη. Καποιοι άνθρωποι, είχαν κάποια πικρία προσωπική από εμένα, είχαν προσωπικά κίνητρα. Υπάρχει αυτή η πρώτη ύλη. Υπάρχουν τριβές και προστριβές από ηθοποιούς μέχρι και έχθρα προς το πρόσωπο μου και υπάρχουν μεγάλες προστριβές και διαμάχες με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Υπάρχει μία ομάδα δημοσιογράφων και influenser, του ψευδοαριστερού χώρου που βρέθηκαν απέναντι μου και θέλησαν να κλονίσουν την κυβέρνηση ότι ήμουν τάχα μια λάθος επιλογή της. Το φυτίλι ήταν ο Β.Κ που ειπε μια ιστορία από το μυαλό του, που ειναι παραγεγραμμενη και άνοιξε πρώτος το χορό των καταγγελιών. Υπάρχει ένας δεύτερος... Αυτούς τους δυο τους θεωρώ «λαγούς». Μετά ακολούθησε μια κοινωνία εθισμένη στο αίμα... αυτό έγινε προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης. Εφτασε και στη Βουλή.

Πρόεδρος: Εδώ εμπλέκονται πολλοί άνθρωποι. Εσεις λέτε ότι δεν αληθεύουν αυτά. Γιατί να θέλουν να κατηγορήσουν κάποιον παντελώς αθώο;
Λιγνάδης: Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν άγνωστοι μεταξύ τους ήταν ένα πλέγμα. Μια πλεκτάνη. Ειναι σκευωρία. Δεν είναι είναι δέκα άτομα... Είναι δέκα ενωμένα σε μια αδιαίρετη μονάδα.
Πρόεδρος: Αποδίδεις τέσσερις βιασμούς χωρίς να έχει γίνει τίποτα;

Λιγνάδης: Και εγώ έχω αναρωτηθεί που φτάνει η αλήθεια και που αρχίζει το κερασάκι του βιασμού.

Στο τέλος της απολογίας του ο Δημήτρης Λιγνάδης απευθυνόμενος προς την πρόεδρο του δικαστηρίου είπε χαρακτηριστικά ότι η απολογία του ήθελε να είναι μια εξομολόγηση αρνούμενος ότι είναι βιαστής.

Και πρόσθεσε :»Εκανα την αυτοκριτική μου για το που βρίσκεται η δική μου ευθύνη και έφτασα σε αυτό το σημείο. Απερίσκεπτα άσκησα τη γοητεία μου, φλέρταρα παραπάνω, έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις σε άνδρες και γυναίκες, είχα μια υπερβολή ως προς την ποιότητα και ποσότητα... Δεν είμαι κατηγορούμενος για κορτάκιας, πέφτουλας, γύπας, γητευτής.

Μπορεί να υπήρξα αυτό το άτομο. Μπορεί να ξέφυγα σε αυτό τον τομέα. Δεν είμαι όμως ούτε εκβιαστής ούτε βιαστής. Σιχαίνομαι τον βιασμό. Εχω κλωτσήσει γάτο Κίνας ξέρω ότι είναι κακούργημα τώρα... Μου είναι αποκρουστική ή εκμετάλλευση αδύναμων ανθρώπων. Αναρωτήθηκα με όλα αυτά που έβλεπα στα κανάλια να κάνουν δικαστήριο και να προδικάζουν την περίπτωση μου, πως θα έρθω να μιλήσω σε εσάς. Είστε η τελευταία μου ελπίδα για την αλήθεια. Δεν ήρθα μπροστά σας σαν άγιος. Πράγματα που με έστειλαν εδώ, δεν θέλω να τα επαναλάβω ποτέ στη ζωή μου».

Και έκλεισε με μια σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα του από τότε που ανέλαβε το τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου που προκάλεσαν αντιδράσεις έντονες σε επίπεδο καλλιτεχνικό και πολιτικό.

Ακόμη, επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί σκευωρίας και αναφέρθηκε εκ νέου στο κίνημα #metoo.

«Αυτό που ευαγγελίζεται το #metoo με βρίσκει 1000% σύμφωνο. Ο εκφυλισμός του όμως με... χάσντακ και να καταγγείλει κάθε καρυδιάς καρύδι ότι νομίζει θα οδηγήσει σε αυτοκατάργησή του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος και σε άλλο σημείο της απολογίας του είπε: «Θέλω να πω σε όποιον έχει κακοποιηθεί να το καταγγείλει αμέσως ώστε να απαλλαγεί από τα φαντάσματά του και να βοηθήσει τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει με μεγαλύτερη ενάργεια».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline