Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:01:14

-Ακόμη μια καταστροφή στην Αγία Σοφία ως ασεβές τζαμί των μεμέτηδων: Τώρα έσπασαν τα μάρμαρα – Νέες εικόνες ντροπής. Κύριο

Ακόμα και Τούρκοι άρχισαν να διαμαρτύρονται.

Σειρά δημοσιευμάτων αντιπολιτευόμενων -κυρίως- ΜΜΕ αναφέρεται σε «ακόμη μια καταστροφή» που διαπιστώθηκε στην Αγία Σοφία, καθώς μηχάνημα καθαρισμού πολλών τόνων που χρησιμοποιήθηκε στο εσωτερικό του κτιρίου είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν τα μάρμαρα σε κάποια σημεία.

Η εφημερίδα Cumhuriyet στην πρώτη της σελίδα αναφέρεται στο «Ατελείωτο μαρτύριο της Αγίας Σοφίας» με υπέρτιτλο «Και τη φορά αυτή έσπασαν τα μάρμαρα της».
Η φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηχανής με έως 12 άτοκες δόσεις!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Η ξεναγός Οζλέμ Καμπασακάλ δήλωσε πως τα ιστορικά μάρμαρα έσπασαν σε πολλά σημεία εξαιτίας της χρήσης βαριάς πλατφόρμας και επισήμανε «Αυτή η ιστορική δομή καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό».
Η εφημερίδα σημειώνει πως πριν από ένα μήνα έφερε στο φως το θέμα της παραμέλησης της Αγίας Σοφίας, το οποίο και δεν φεύγει από την επικαιρότητα καθώς δεν λαμβάνονται μέτρα.

Τα μηχανήματα X-ray στη είσοδο του κτιρίου που δεν λειτουργούσαν από τότε που μετατράπηκε σε τέμενος, ενεργοποιήθηκαν εδώ και δύο εβδομάδες. Οι υπεύθυνοι εξακολουθούν να προειδοποιούν τις γυναίκες που εισέρχονται δίχως μαντίλα, καθώς και όσους επιχειρούν την είσοδο με απρεπή ενδυμασία.
Η πόρτα εισόδου είναι κατά καιρούς κλειστή προκειμένου να ελέγχεται το πλήθος στο εσωτερικό.
Ωστόσο, είναι ορατό πως τα μάρμαρα που ήταν ήδη σπασμένα σε κάποια σημεία και βρίσκονται στην αυτοκρατορική διαδρομή στην πόρτα εξόδου, έχουν και σε άλλα σημεία σπάσει.

Cumhuriyet: Νέες καταστροφές στην Αγιά Σοφιά – Έχει μετατραπεί σε πανηγύρι

Η ξεναγός ισχυρίζεται πως έφεραν μηχάνημα καθαρισμού, με αποτέλεσμα τα ιστορικά μάρμαρα να σπάσουν σε πολλά σημεία.
Όπως είπε, «το ιστορικό αυτό κτίριο έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή. Όταν η Αγία Σοφία ήταν μουσείο, οι επισκέψεις πραγματοποιούνταν με μεγάλο σεβασμό. Αυτή τη στιγμή το εσωτερικό της μοιάζει με πανηγύρι».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline