Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  03:26:29

Το «γιοφύρι του... Ισθμού» – Έκλεισε ξανά η Διώρυγα λίγες ώρες αφότου δόθηκε σε κυκλοφορία

Η κατακρήμνιση εδαφών στη διώρυγα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Νέα κατολίσθηση φέρεται να σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (4/7) στη Διώρυγα του Ισθμού Κορίνθου, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί ξανά η διέλευση, λίγες μόλις ώρες αφότου δόθηκε στην κυκλοφορία.

Μετά την κατολίσθηση πρανών, όπως αναφέρει το loutraki365.gr, στο σημείο έχει σταλεί ειδικό πλωτό, το οποίο ξεκίνησε εργασίες καθαρισμού του καναλιού, ενώ η διέλευση πλοίων διακόπηκε προσωρινά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρκετά είναι τα πλοία που περιμένουν κυρίως από την πλευρά του Σαρωνικού προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα νέα έργα αποκατάστασης.

Η κατακρήμνιση εδαφών στη διώρυγα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο λόγω της ύπαρξης πολλών ρηγμάτων στους γεωλογικούς σχηματισμούς των τοιχωμάτων της.
Λίγο αφότου δόθηκε σε κυκλοφορία
Η νέα πτώση των πρανών συνέβη λίγο μετά την ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, πως η Διώρυγα της Κορίνθου επαναλειτουργεί από σήμερα και για τρεις μήνες.

«Με σχέδιο ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των παρεμβάσεων στη Διώρυγα της Κορίνθου, μετά τις μεγάλες καταπτώσεις και από σήμερα, η Διώρυγα θα ανοίξει με απόλυτη ασφάλεια για τους επόμενους 3 μήνες, προκειμένου να εξυπηρετήσει την καλοκαιρινή κίνηση», έγραψε στο tweet του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline