Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  08:04:35

«Αμήχανο το υπουργείο Υγείας μας οδηγεί στη Εντατική....». Σοκ με 30.588 κρούσματα σε ένα 24ωρο, με δεκάδες χιλιάδες μολύνσεις σε έφηβους-νέους. Προβλέψεις για 200.000 κρούσματα, εκατοντάδες θανάτους και οδυνηρή έξαρση τα μέσα Ιουλίου. Κύριο

1.Αρνητικό ρεκόρ εξαμήνου στα κρούσματα - Στους 98 οι διασωληνωμένοι ασθενείς - 19 επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στην ανακοίνωση 30.588 κρουσμάτων κορωνοϊού, τα 5.022 εκ των οποίων αφορούν σε επαναλοιμώξεις, προχώρησε ο ΕΟΔΥ αναφορικά με το τελευταίο 24ωρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χθεσινός αριθμός των κρουσμάτων αποτελεί ρεκόρ από τις 11 Ιανουαρίου. Φυσικά σε τριπλάσιο αριθμό κρουσμάτων, ως τελικό μέτρημα.

Επιπλέον, από χθες μέχρι σήμερα, 19 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 98, από 102 που ήταν χθες.
Συνολικά διενεργήθηκαν 202.735 τεστ (20/202 μοριακά και 182.533 rapid).

Αναλυτικά, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 25.566. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.755.074 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 48.5% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 5.022 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 187.202 (4.7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.349 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 98 (61.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 90.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 37 (37.76%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 61 (62.24%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.738 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 309 (ημερήσια μεταβολή +20.23%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 292 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

2. Γιώργος Παυλάκης / Δραματική προειδοποίηση - Μέχρι και 10.000 νεκροί τους επόμενους μήνες

«Οι κυβερνήσεις μάς στερούν ολοένα και περισσότερο το δικαίωμα στην υγεία» σχολιάζει ο Γιώργος Παυλάκης. Παράλληλα άλλοι ειδικοί ότι το υπουργείο Υγείας αμήχανο και υποταγμένοι σε πολιτικές σκοπιμότητες και στις ανάγκες του τουρισμού μας οδηγεί, με τρόπο επιπόλαιο και ασυλλόγιστο, κοντά στην Εντατική. Δεδομένου ότι τα νοσοκομεία γεμίζουν και θα πηγαίνουν οι νοσηλείες στις ΜΕΘ και οι θάνατοι.

Επίθεση στην κυβέρνηση με σαφείς αιχμές προς το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, εξαπέλυσε ο γιατρός - ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης με αφορμή την έκρηξη των κρουσμάτων στην Ελλάδα και τις πρόσφατες δηλώσεις του επίκουρου καθηγητή στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ο οποίος χαρακτήρισε το νέο κύμα της πανδημίας ως «ταλάντωση».

Γιώργος Παυλάκης στην «Α» / Πληρώνουμε τα προφανή λάθη με διαδοχικά επιδημικά κύματα

«Οι κυβερνήσεις μάς στερούν ολοένα και περισσότερο το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμα να μην μολυνθούμε πηγαίνοντας στη δουλειά μας, ή το σχολείο μας, ή τις διακοπές μας» τονίζει ο κ. Παυλάκης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook προσθέτοντας ότι «δυστυχώς, η πλειοψηφία των κυβερνήσεων έχει παρασυρθεί σε λάθος επιλογές».

Ο ίδιος υπενθυμίζοντας ότι προειδοποιούσε ήδη από τις αρχές Ιουνίου για το κύμα της πανδημίας το οποίο βρίσκεται ήδη σε έξαρση, τονίζει αναφερόμενος στον κορωνοϊό ότι «με αρκετή βεβαιότητα», ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι δύσκολος «αυτό μπορούμε πια να το προβλέψουμε».

Παράλληλα, ο κ. Παυλάκης αναφερόμενος στην Ελλάδα σημειώνει ότι τα κύματα του καλοκαιριού και του χειμώνα ενδέχεται να κοστίσουν επιπλέον 10.000 θανάτους, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα ότι κάτι τέτοιο θα αποφευχθεί και ότι «θα είναι ο τελευταίος βαρύς χειμώνας της επιδημίας».

3.Κοροναϊός: «Νοσηλεύονται περισσότερα παιδιά απ΄ό,τι τον χειμώνα»

Αναλυτικά στοιχεία

Μεγάλη προσοχή και τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας συνιστά προς τους γονείς ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επισημαίνοντας ότι τρόμαξε σήμερα «βλέποντας τις νοσηλείες παιδιών με κοροναϊό στα παιδιατρικά νοσοκομεία», οι οποίες παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση, την ώρα μάλιστα που στη χώρα σημειώνεται έκρηξη κρουσμάτων.

Όπως αναφέρει, σήμερα νοσηλεύονται πολύ περισσότερα παιδιά από τον χειμώνα που ήταν ανοικτά τα σχολεία. «Αυτό δείχνει πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα μέτρα προστασίας που τώρα καταργήθηκαν (αποστάσεις, μάσκες, ιχνηλάτηση)» τονίζει.

Επικαλούμενος τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, αναφέρει ότι σήμερα νοσηλεύονται με κοροναϊό:
• 32 παιδιά στο Αγίας Σοφίας στις 59 κλίνες που διαθέτουν (μπορούν φυσικά να αναπτυχθούν και άλλες)
• 8 παιδιά στο Αγλαΐα Κυριακού στις 20 κλίνες που διαθέτουν
• 13 παιδιά στο Παίδων Πεντέλης στις 30 κλίνες που διαθέτουν
• 7 παιδιά στο Καραμανδάνειο στις 8 κλίνες που διαθέτουν
Δηλαδή στο σύνολο σήμερα στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 60 παιδιά. «Αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τον χειμώνα με ανοικτά σχολεία», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και στη συνέχεια επισημαίνει σχετικό παράδειγμα:
• Στις 29/1 νοσηλεύονταν 22 παιδιά στο Αγίας Σοφίας, 6 στο Αγλαΐα Κυριακού, 2 στο Παίδων Πεντέλης και 3 στο Καραμανδάνειο.
• Στις 2/2 νοσηλεύονταν συνολικά 12 παιδιά.
• Στις 12/2 νοσηλεύονταν συνολικά 38 παιδιά.
• Στις 26/1 νοσηλεύονταν συνολικά 9 παιδιά.
• Στις 13/1 νοσηλεύονταν συνολικά 35 παιδιά.

«Μιλάμε για σημαντική αυξητική τάση. Φυσικά μπορεί να υπάρχουν και άλλα νοσηλευόμενα παιδιά σήμερα στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων. Όπως για παράδειγμα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης που νοσηλεύει σήμερα 4 παιδάκια ενώ είχαν μηδενισθεί οι νοσηλείες. Ευτυχώς τα παιδιά είναι σε ελαφριά κατάσταση», καταλήγει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline