Σάββατο 20 Απριλίου 2024  15:52:47

Ο ένας χειρότερος από τον άλλο. O Νταβούτογλου επισκέφτηκε την Θράκη ως "περιοχή των απογόνων του Μωάμεθ του Πορθητή", όπως διαλάλησε μαζί με άλλα θλιβερά. Τον συνόδευε και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Επίσκεψη στην Ξάνθη πραγματοποίηση ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρόεδρος του Κόμματος του Μέλλοντος (Gelecek Partisi) της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, με αφορμή τον θάνατο του ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ.

Ο άλλοτε πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και τώρα πλέον πολιτικός αντίπαλος του Ερντογκάν, εξίσου εθνικιστής και ανθέλληνας είχε σειρά επαφών στην περιοχή ενώ δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και την αυτοαποκαλούμενη "Τουρκική Ένωση Ξάνθης", στην οποία πρόσφατα ο Άρειος Πάγος απαγόρευσε τη χρήση του όρου "τουρκική".
Μάλιστα στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε στο Twitter καθ' όλη τη διάρκεια της περιοδείας του, δίπλα του βρίσκεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Στην ανάρτησή του έγραψε τα εξής στο Twitter:
"Στην Ξάνθη-περιοχή των απογόνων του Πορθητή αγκαλιάσαμε με τα αδέρφια μας.
Επισκεφτήκαμε τον δήμο Μύκης, την Τουρκική Ένωση Ξάνθης και την μουφτεία μας. Εξαλείψαμε την νοσταλγία με επίσκεψη στον Εχίνο που διατηρεί αναλλοίωτα τα έθιμα και τις παραδόσεις μας".
Evladı Fatihan diyarı İskeçe'de, kardeşlerimizle kucaklaştık.

Mustafçova Belediyesi'ni, İskece Türk Birliği'ni ve Müftülüğümüzü ziyaret ettik. Geleneklerimizi, göreneklerimizi hiç bozulmadan yaşatan Şahin Köy'de hasret giderdik. pic.twitter.com/qYZEv5Zd6j
— Ahmet Davutoğlu (@Ahmet_Davutoglu) July 21, 2022

Α. Νταβούτογλου: Ήρθε στην Θράκη και συνάντησε τους «απογόνους του Πορθητή»!

NE

- Χορηγούμενη-

Επίσκεψη «αστραπή» πραγματοποίησε την Πέμπτη στην Θράκη, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας -και πρόεδρος του «Κόμματος του Μέλλοντος»- Αχμέτ Νταβούτογλου αποδεικνύοντας και αυτός πως όλοι οι Τούρκοι πολιτικοί έχουν ακριβώς τους ίδιους σκοπούς.
Την αναθεώρηση των συνόρων και εδαφικές διεκδικήσεις από την Ελλάδα.
Ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, και σήμερα «ορκισμένος» πολιτικός εχθρός του, βρέθηκε στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή, όπου είχε συναντήσεις με τουρκόφρονα στελέχη της μειονότητας, ενώ επισκέφτηκε τους τάφους του Αχμέτ Σαδίκ και του προσφάτως αποθανόντος Αχμέτ Μέτε.
Ο ίδιος προκλητικά σχολίασε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως βρέθηκε στην περιοχή όπου ζουν «απόγονοι του Πορθητή», ενώ «είδε» τουρκικά έθιμα και παραδόσεις στα Πομακοχώρια.

Έγραψε συγκεκριμένα ο Νταβούτογλου, ο οποίος συνοδευόταν από τον βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ : «Στην Ξάνθη-περιοχή των απογόνων του Πορθητή αγκαλιάσαμε με τα αδέρφια μας. Επισκεφτήκαμε τον δήμο Μύκης, την Τουρκική Ένωση Ξάνθης και την μουφτεία μας. Εξαλείψαμε την νοσταλγία με επίσκεψη στον Εχίνο που διατηρεί αναλλοίωτα τα έθιμα και τις παραδόσεις μας».
- Χορηγούμενη-

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline