Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  19:51:43

Δεν προκαλούν μόνο σε Αιγαίο και νησιά αλλά (πάλι) και στη Θράκη. Συχνότατες επισκέψεις επισήμων, επαφές με φανατικούς, δηλώσεις υπέρ «τουρκικής μειονότητας» και όχι απλώς μουσουλμανικής. Κύριο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις και επαφές, Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ σε περιοδεία του στη Θράκη.

Πρόκειται για κανονικό , επίμονο, αδιάλλακτο σχέδιο της Κυβέρνησης Ερντογάν όχι μόνο για προκλήσεις σε Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά αλλά και στην Δυτική Θράκη. Με συχνές επισκέψεις κυβερνητικών αξιωματούχων και βουλευτές αλλά και παραγόντων της Αντιπολίτευσης σε ένα συναγωνισμό αδιαλλαξίας και φανατισμού.
Σε ανάρτηση του ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν ανέφερε ότι η «υπόθεση της Δυτικής Θράκης, που κληρονομήσαμε από τον Δρ. Σαντίκ Αχμέτ, θα συνεχίσει να ανεβαίνει και να δυναμώνει με την υποστήριξη της Τουρκίας»

Επίσκεψη στην περιοχή της δυτικής Θράκης πραγματοποιεί σήμερα, Κυριακή ο τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.
Όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, της Τουρκίας, η επίσκεψη του Γιαβούζ Σελίμ Κιράν πραγματοποιείται προκειμένου να παραστεί στην τελετή μνήμης που με την ευκαιρία της 27ης επετείου του θανάτου του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ.

Η σημασία της Κομοτηνής

Στο πρόγραμμα του τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών συμπεριλάμβανε επίσκεψη στην Κομοτηνή και συνάντηση με τον αποκαλούμενο «Μουφτή» Ιμπραήμ Σερίφ. Ο Κιράν σε ανάρτηση του στο twitter ανέφερε ότι βρίσκεται στην Κομοτηνή, μία από τις πλέον σημαντικές πόλης για την «τουρκική μειονότητα στην Δυτική Θράκη».

Με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Δρ. Σαδίκ Αχμέτ είχε επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους μειονοτικών ιδρυμάτων και οργανώσεων.

Με την οικογένεια του Αχμέτ Μέτε

Ο τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε τον τάφο και την οικογένεια του αείμνηστου Αχμέτ Μέτε, του αποκαλούμενου από την Άγκυρα ως, «Μουφτή Ξάνθης», σημειώνοντας ότι προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην «υπόθεση των αδερφών μας στην Δυτική Θράκη».
Ο Κιράν είχε ακόμα συνάντηση με την οικογένεια του Δρ Αχμέτ Σαντίκ στο τουρκικό προξενείο αναφέροντας σε σχετική του ανάρτηση ότι η «υπόθεση της Δυτικής Θράκης, που κληρονομήσαμε από τον Δρ. Σαντίκ Αχμέτ, θα συνεχίσει να ανεβαίνει και να δυναμώνει με την υποστήριξη της Δημοκρατίας της Τουρκίας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline