Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023  04:28:44

«Με 103 νεκρούς στο Μάτι δεν υπάρχουν απλά πλημμελήματα αλλα εγκλήματα...». Απελπισμένοι οι συγγενείς απευθύνονται στο νέο εισαγγελέας του Α. Π. Ισίδωρο Ντογιάκο κατά του χλιαρού βουλεύματος για τους υπαίτιους... Κύριο

Ζητούν από τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό να παραγγείλει «την δέουσα διενέργεια όλων των απαιτούμενων εισαγγελικών πράξεων και την ποινική διερεύνηση του κακουργήματος της έκθεσης κατά συρροή και κάθε άλλου συναφούς αδικήματος.

Βαρειά ατμόσφαιρα οδύνης τέσσερα χρόνια μετά, αγανάκτησης και πικρίας κατά της Δικαιοσύνης. Λίγες ημέρες μετά από την έκδοση του βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, για την παραπομπή σε δίκη των υπαιτίων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 103 νεκρούς, τους 30 εγκαυματίες και την τεράστια οικολογική καταστροφή, συγγενείς θυμάτων με αναφορά τους στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ζητούν την παρέμβάσή του προκειμένου να διερευνηθεί και η τέλεση του κακουργήματος της έκθεσης κατά συρροή.
Στην αναφορά υποστηρίζεται ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν την τέλεση κακουργηματικής πράξης, εκτός από τα πλημμελήματα για οποία παραπέμπονται σε δίκη 21 άτομα, κακουργηματική πράξη που πρέπει να διερευνηθεί από τις δικαστικές αρχές.

«Τα στοιχεία της υπόθεσης βοούν ότι τελέσθηκε κακούργημα, αλλά και ότι έγιναν επισταμένες προσπάθειες συγκάλυψής του. Την διάπραξη κακουργήματος έχουν διαγνώσει ήδη αρκετοί αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί, των οποίων όμως οι ενέργειες για τη διερεύνηση προσκρούουν σε ένα τείχος προστασίας των υπαιτίων...

Η πρωτοφανής δυστοκία και τα επαναλαμβανόμενα προσκόμματα διερεύνησης του κακουργήματος παραπέμπουν σε ενεργούς μηχανισμούς συγκάλυψης του εγκλήματος, την ώρα που οι ψυχές των αδικοχαμένων, με βασανιστικό θάνατο, συνανθρώπων μας, οι συγγενείς τους, οι τραυματίες και εγκαυματίες, αλλά και ολόκληρη η κοινότητα που βίωσε και βιώνει τραυματικά την τραγωδία περιμένουν δικαίωση και τιμωρία για το έγκλημα στην πραγματική του διάσταση», σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στην αναφορά που κατέθεσαν οι δικηγόροι Ζωή Κωνσταντοπούλου, Βασίλης Ταουξής και Λουκάς Πουρσανίδης για λογαριασμό συγγενών των θυμάτων.

Ζητούν από τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό να παραγγείλει «την δέουσα διενέργεια όλων των απαιτούμενων εισαγγελικών πράξεων και την ποινική διερεύνηση του κακουργήματος της έκθεσης κατά συρροή και κάθε άλλου συναφούς αδικήματος επί του οποίου δεν έχει αποφανθεί μέχρι σήμερα με τρόπο δεσμευτικό και αμετάκλητο η δικαιοσύνη».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline