Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  15:30:50

Πάου Γκασόλ: Συμπεριέλαβε τον 65χρονο Νίκο Γκάλη στην κορυφαία πεντάδα όλων των εποχών σε Ευρωμπάσκετ. Κύριο

Ο Έλληνας θρύλος του μπάσκετ μπορεί να έχει κλείσει τα 65 του χρόνια, αλλά το αποτύπωμα που άφησε το άθλημα είναι τεράστιο . Όχι απλώς στην Ελλάδα, όπου δημιούργησε μια πρωτοφανή δημιουργική έκρηξη ενδιαφέροντος και παράδοση αλλά σε διεθνές επίπεδο.

Ο Πάου Γκασόλ επέλεξε τον Νίκο Γκάλη στην κορυφαία πεντάδα όλων των εποχών σε Ευρωμπάσκετ. Ο Έλληνας θρύλος του μπάσκετ μπορεί να έχει κλείσει τα 65 του χρόνια αλλά το αποτύπωμα που άφησε το άθλημα είναι τεράστιο.
Ο Ισπανός, πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση και κάτοχος τριών χρυσών μεταλλίων, επέλεξε τον Νίκο Γκάλη στη θέση «2». Όπως σχολίασε, ήταν μία δύσκολη επιλογή ενώ δεύτερος στις προτιμήσεις του στη συγκεκριμένη θέση ήταν, όπως ομολόγησε ο ίδιος, ο συμπατριώτης του Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

«Στη θέση "2" είναι πολύ δύσκολο. Προφανώς θα επιλέξω τον Νίκο Γκάλη – έναν ακόμη σπουδαίο στην ιστορία του αθλήματος. Ή ακόμη και τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, τον καλό μου φίλο, που έκανε απίστευτα πράγματα στις διοργανώσεις της FIBA», εξήγησε ο Πάου Γκάσολ.
Εκτός του Έλληνα μπασκετμπολίστα, στην κορυφαία πεντάδα του Πάου Γκασόλ συμπεριλαμβάνονται ο Ντράζεν Πέτροβιτς, ο Τόνι Κούκοτς, ο Ντιρκ Νοβίτσκι και ο Άρβιντας Σαμπόνις.

Νίκος ΓκάληςΟ Νίκος Γκάλης (Νικόλαος Γεωργαλής, γεννήθηκε 23 Ιουλίου 1957 είναι Ελληνοαμερικανός πρώην καλαθοσφαιριστής, ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών. Θεωρείται η σημαντικότερη μορφή στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα και ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής της σύγχρονης εποχής.Η FIBA τον έχει αναγνωρίσει ως τον μεγαλύτερο Ευρωπαίο σκόρερ όλων των εποχών χάρις τους 24.721 πόντους και του μέσου όρου 32,8 της επαγγελματικής του καριέρας.Το 2007 έγινε ο πρώτος Έλληνας καλαθοσφαιριστής που εντάχθηκε στο Hall of Fame της FIBA και το 2017 στο Naismith Memorial Basketball Hall Of Fame, περνώντας έτσι στο «πάνθεον» του παγκόσμιου μπάσκετ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline