Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:14:44

Χλευαστική (και δικαίως...) ρήση Κυριάκου Μ., στο στυλ πατρός, για τον αλαζόνα Ερντογάν: « Ας αναβιώσει την οικονομία της χώρας του, παρά την Οθωμανική Αυτοκρατορία...». Κύριο

Εκτιμάται ότι η ειρωνική αυτή διατύπωση θα αξιοποιηθεί από τα κόμματα και τους σχολιαστές της αντιπολίτευσης στην Τουρκία , ως απόδειξη του μειωμένου κύρους και της διεθνούς αρνητικής εικόνας του Τούρκου προέδρου.

Αιχμηρή, δολοφονική διατύπωση κατά την σπάνια αλλά ισχυρή χλευαστική παράδοση του πατρός Κων., Μηυτσοάκη. Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο CNN. Ανάμεσα σε άλλα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά, στα ενεργειακά αλλά και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Σκληρό μήνυμα σε Ερντογάν

Απαντώντας σε ερώτηση για την τουρκική προκλητικότητα, ο πρωθυπουργός αρχικά ανέφερε πως «αντιμετωπίζουμε μία πολιτική κρίση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και το τελευταίο πράγμα που θέλει η ΕΕ αυτή τη στιγμή είναι ακόμα μία πηγή αστάθειας».
Συνέχισε λέγοντας πως «είμαστε υποχρεωμένοι να λύσουμε τις διαφορές μας και ο μόνος δρόμος είναι βάσει του Διεθνούς Δικαίου. Έχουμε δει σοβαρές προκλήσεις από την Τουρκία τον τελευταίο καιρό. Πιστεύω ότι ο κ. Ερντογάν θα πρέπει καλύτερα να προσπαθήσει να αναβιώσει την τουρκική οικονομία, παρά την Οθωμανική Αυτοκρατορία».

«Σε κάθε περίπτωση, θα προασπίσω την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο» ξεκαθάρισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Για την ενεργειακή κρίση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ενεργειακή κρίση, στην περικοπή των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία και των σχετικών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας ότι στόχος της ΕΕ είναι «να στείλουμε σαφές μήνυμα στην αγορά ενέργειας».

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο καιρό χρειαστεί καθώς η οικονομία μας υπεραποδίδει, συνεχίζουμε να επιδοτούμε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, καλύπτοντας έως και το 90% των αυξήσεων» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός,
Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε μάλιστα απευθυνόμενος προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του, αλλά και την θεσμική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι «πρέπει να δράσουμε πριν από τον επερχόμενο χειμώνα, ώστε να δείξουμε όχι μόνο αλληλεγγύη, αλλά και αποτελεσματικότητα».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ορισμένοι βγάζουν πολλά χρήματα σε βάρος των κυβερνήσεων και εν τέλει των ευρωπαίων πολιτών και ότι αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Ερωτηθείς, δε, σχετικώς, ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε τα κύρια σημεία της πρότασης, που υπέβαλε μέσω επιστολής του προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, προ ολίγων ημερών για την δημιουργία ενός πανευρωπαικού μηχανισμού για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης με στόχο να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις απώλειες, που θα προκύψουν σε περίπτωση διακοπής του φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Εκλογές στο τέλος της 4ετίας
Ορμώμενος από την οξεία ενεργειακή κρίση, που ταλανίζει και την χώρα μας, ο πρωθυπουργός επέμεινε και μέσω της συνέντευξης του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN στην ανάγκη της διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας:
«Δεν θα θυσιάσω την πολιτική σταθερότητα της χώρας για να κερδίσω πολιτικό πλεονέκτημα, οι αγορές μας επιβραβεύουν γιατί είμαστε θεσμικά σοβαροί». Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπενθύμισε πως δεσμεύτηκε δημόσια ότι η κυβέρνηση του θα εξαντλήσει την 4ετία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline