Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:50:50

Όταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου συνάντησε την Κωνσταντίνα Κούνεβα... Δύο αγωνίστριες της ζωής, σύμβολα, πρωτοφανή θύματα του 2008 και του 2020. Κύριο

Η συνάντηση, η δοκιμασία τους, η συζήτηση, η δύναμη ζωής προς εαυτούς και προς τους άλλους. Το νέο podcast της Ιωάννας Παλιοσπύρου είναι μια συνάντηση υψηλής συμβολικής αξίας.

«Η σχέση μας είναι ιδιαίτερη λόγω των εμπειριών που μας ενώνουν, πέρα από την επίθεση και τη διαδικασία της αποκατάστασης μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συζητάμε με την Κωνσταντίνα, έχουμε συναντηθεί αρκετές φορές». Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου την Κωνσταντίνα Κούνεβα για να συζητήσουν για τη σειρά podcast με τίτλο «ΙΩΑΝΝΑ» που επιμελείται η πρώτη, εδώ και κάποιους μήνες. Όπως έγραψε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στους λογαριασμούς της στα social media, με αφορμή αυτή τη συνάντηση: «Η Κωνσταντίνα Κούνεβα παρότι έχει περάσει τα πάνδεινα, είναι ακόμα εδώ, μάχεται και δε σταματάει. Και εμείς τη χειροκροτάμε».

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για μια συνάντηση υψηλής συμβολικής αξίας αλλά και πέρα από αυτό, για μια συνάντηση που δίνει ένα σημαντικό και πολύ συγκινητικό μήνυμα στους ακροατές του podcast και αυτό δεν είναι άλλο από τον αγώνα για τη ζωή, ειδικά για τους ανθρώπους που έχουν πέσει θύματα υπέρμετρης βίας.
Άλλωστε, και η Παλιοσπύρου και η Κούνεβα έχουν ζήσει τον αφόρητο πόνο των εγκαυμάτων από επίθεση με βιτριόλι, μια από τις χειρότερες και πιο αποτρόπαιες επιθέσεις που υπάρχουν. Αμφότερες έγιναν σύμβολα δύναμης για όλη την κοινωνία.

Σημειώνεται ότι υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα είχε σοκάρει το πανελλήνιο το 2008 όταν η συνδικαλίστρια των καθαριστριών, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την ανάγκασαν να το καταπιεί. Η Κούνεβα προσπαθούσε να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους στα συνεργεία καθαρισμού.
Ακούστε όλο το podcast εδώ:

«Έχετε μετρήσει πόσα χειρουργεία έχετε κάνει;» τη ρωτάει κάποια στιγμή η Ιωάννα Παλιοσπύρου και η Κωνσταντίνα Κούνεβα απαντά: «Έχω κάνει πάνω από 40 χειρουργεία Η μύτη είναι καμένη, το στόμα, έχω μισή φωνητική χορδή, δεν μπορώ να καταπίνω και να μην προσέχω, έχει αλλάξει ο οισοφάγος, έχει γίνει στένωση στην τραχεία, έχει καεί ο πνεύμονας, δεν μπορώ να καταλάβω από πού έρχεται ο ήχος, μόνο το μισό μάτι βλέπει».
Ιδού μερικά από όσα είπε ακόμα η Κούνεβα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου:
«Είπα απλά στους εργαζομένους για τα δικαιώματα τους, το αυτονόητο. Ούτε έκλεψα, ούτε σκότωσα, ούτε έκανα κάποιο σκάνδαλο. Δεν ξέρω γιατί μου έκαναν αυτή την επίθεση».

«Δύο πράγματα μου δίνανε δύναμη. Το παιδί μου και οι φωνές από την αυλή στο νοσοκομείο. Μαζευόντουσαν εργαζόμενοι και διαδήλωναν για μένα. Άνοιγα τα παράθυρα και τους άκουγα. Έπρεπε να ζήσω για να μεγαλώσω το παιδί μου».
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου τόνισε με τη σειρά της το εξής: «Αυτό που μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που μού είπατε-πως ο θυμός και η πικρία μου είναι συναισθήματα που μόνο πίσω μπορούν να με κρατήσουν».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline