Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:15:02

Ρεκόρ επιβίωσης μετά 68 ημέρες απεργίας. Γιάννης Μιχαηλίδης: "Σταματώ την απεργία πείνας». Απέτυχαν οι πιεστικές πορείες του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του ληστή-δραπέτη και δήθεν απλού «αντιεξουσιαστή». Κύριο

 Ελάχιστη η κοινωνική ανταπόκριση να αποφυλακισθεί ο "Τοξοβόλος του Συντάγματος".

-Τέλος στην απεργία πείνας, που είχε αρχίσει από τις 23 Μαΐου, έβαλε ο Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός και ως "Τοξοβόλος του Συντάγματος" και μάλιστα με αυστ5ηρους όρους, ακόμα και δίψας τελευταία, με ρεκόρ τις 68 ημέρες, χωρίς-λέγεται- σοβαρό κλονισμό ήδη της υγείας του, μετά ...δέκα σχεδόν εβδομάδες απεργίας πείνας, αλλά με εκδοχές-φόβους σε μελλοντικούς κινδύνους.

Τέλος στην απεργία πείνας έβαλε μετά από 68 ημέρες ο αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης, ο γνωστός και ως "Τοξοβόλος του Συντάγματος".Πρωτοφανές ρεκόρ απόλυτης αντοχής, μετά δέκα σχεδόν εβδομάδες στέρησης.

Σύμφωνα με το LamiaReport, πριν από λίγο χθες σταμάτησε την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει στις 23 Μαΐου διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Συμβουλίου της Άμφισσας να μην επιτρέψει την υπό όρους αποφυλάκισή του. Τυπικό δικαίωμα αίτησης, που δεν του αναγνωρίσθηκε εξαιτίας του εγκληματικού του βίου σε ληστείες, επιθέσεις κατά αστυνομικών, κλοπές κλπ και από τις καταδίκες που έχει μέχρι σήμερα.
Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο η κατάστασή της υγείας του από την πολυήμερη απεργία πείνας ήταν οριακή και ένα βήμα πριν την κατάρρευση και τη βλάβη σε ζωτικά όργανα.
Υπενθυμίζεται ότι και η Απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας ήταν αρνητική για την αποφυλάκιση Μιχαηλίδη, ο οποίος από τις 15 Ιουνίου νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Η δήλωσή του
"Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι διακόπτω αυτόν τον δύσκολο αγώνα, χωρίς να έχω κερδίσει κάτι ουσιαστικό. Ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε αυτός ο αγώνας και δεν σκοπεύω να τον αφήσω ανολοκλήρωτο. Η διακοπή είναι προσωρινή.
Κάποιοι απ' τους λόγους είναι οι προφανείς. Κάποιοι δεν είναι. Ζητώ συγγνώμη από όσους με στήριξαν που δεν μπορώ να μοιραστώ τους λόγους δημόσια αυτή τη στιγμή. Σε περίπτωση που χρειαστεί θα επανέλθω, θα εξηγήσω αναλυτικά δημοσίως τους λόγους που επέλεξα την προσωρινή διακοπή.
Θα συνεχίσω να διεκδικώ αυτό που δικαιούμαι και ευελπιστώ να μη χρειαστεί να επανέλθω.

Το σύστημα δικαιοσύνης έχει εξευτελιστεί. Μοναδική επιτυχία της απεργίας πείνας μέχρι στιγμής ότι ανέδειξε τις αντιφάσεις του. Όσον αφορά το ανάχωμα που επιχείρησα να βάλω, υπήρξαν οι τοποθετήσεις των νομικών, που μεταβάλλουν το κλίμα που έπαιζε, της λογικής "πέτα τους μέσα και πέτα τα κλειδιά". Το προσωπικό μου αίτημα όμως παραμένει στον αέρα. Και η δέσμευσή μου ότι δεν θα σταματούσα, αυτή τη στιγμή φαντάζει προδομένη. Αυτό με βαραίνει φυσικά, και ας γνωρίζω ότι η πρόθεσή μου είναι -αν χρειαστεί- να συνεχίσω σε πιο γόνιμο χρόνο στο άμεσο μέλλον.
Αλλά όπως είπα και πριν, αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να ειπωθούν όλα και ελπίζω να μην χρειαστεί να ειπωθούν.

Κλείνοντας αυτή την ανακοίνωση, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους με στήριξαν με οποιοδήποτε τρόπο. Όσους πήραν θέση, όσους τοποθετήθηκαν, όσους υπερέβησαν τους κοινωνικούς τους ρόλους επειδή κυριάρχησε η ενσυναίσθηση. Αλλά κυρίως όσους πάλεψαν με νύχια και με δόντια να σπάσουν την επιβεβλημένη σιωπή, όσους ξυλοκοπήθηκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, όσους ρίσκαραν και όσους πείνασαν στις φυλακές. Στους τελευταίους οφείλω τη ζωή μου. Αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά, αυτή τη στιγμή δεν θα υπήρχαν οι προϋποθέσεις να αναστείλω.

Αυτά προς το παρόν. Εξακολουθώ να προσβλέπω στην άμεση απελευθέρωσή μου".
Ο Μιχαηλίδης είχε στραφεί κατά της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας, που του αρνήθηκε την υφ' όρους αποφυλάκισή του, αν και έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του.
Το Συμβούλιο συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα, εξετάζοντας μεταξύ άλλων αιτημάτων και αυτό του Γιάννη Μιχαηλίδη.

Ο Μιχαηλίδης έχοντας εκτίσει τα 3/5 της αρχικής ποινής του, αιτήθηκε την υφ' όρους αποφυλάκισή του, ζητώντας όπως ανέφερε σε μεταγενέστερο μήνυμά του, "να ζήσει πλέον ελεύθερος άνευ κυνηγητού".
Οι συνήγοροί του Θεόδωρος Μαντάς και Γιώργος Κακαρνιάς, στα υπομνήματά τους ανέλυαν το δίκαιο του αιτήματος του εντολέα τους, σημειώνοντας ότι στην περίπτωση Μιχαηλίδη, "δοκιμάζονται πρωτίστως τα όρια αντοχής του κράτους δικαίου".
Οι δικαστές στο βούλευμά τους έκριναν ότι δεν πληρούνται τα ουσιαστικά κριτήρια αποφυλάκισής του, καθώς δεν παρέχεται ουδεμία εγγύηση ή ασφαλής πρόβλεψη ότι αν αφεθεί ελεύθερος δεν θα εμπλακεί σε νέες αξιόποινες πράξεις ή ότι θα τηρήσει τους ορούς που θα του επιβληθούν.

Παράλληλα, επισημαίνεται στο βούλευμα ότι η διαγωγή του είναι "προσχηματικά καλή και η απόλυτη αναγκαιότητα της συνέχισης της κράτησής του για την αποτροπή τέλεσης άλλων αδικημάτων παραμένει".
Πρόκειται για τον κρατούμενο αντιεξουσιαστή στις φυλακές Μαλανδρίνου, γνωστό από τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Αργότερα είχε συλληφθεί ως ο "τοξοβόλος του Συντάγματος", αφού πρώτα είχε αποδράσει το 2019 από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας.
Όπως έγραφε το LamiaReport.gr τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γιώργο Κακαρνιά, η υγεία του επιβαρύνθηκε από την πολυήμερη απεργία πείνας και στις 13 Ιουνίου αναγκάστηκε να ζητηθεί για πρώτη φορά ιατρική βοήθεια στο Νοσοκομείο Άμφισσας, χωρίς τελικά να νοσηλευτεί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline