Σάββατο 20 Απριλίου 2024  03:55:16

Και οι Ρομά, όπως οι μαφιόζοι αλλοεθνείς, ξαπλώνουν στο δρόμο, τους ανταγωνιστές στα ναρκωτικά… Νέο φονικό στην Αγία Βαρβάρα, περιοχή με Ρομά σε κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης. Κύριο

Ένταση στην περιοχή μετά το ξεκαθάρισμα λογαριασμών αλλά και τις έρευνες σε σπίτια με αντιδράσεις από κατοίκους Ρομά, που έφτασαν πέρα από διαμαρτυρίες αλλά μέχρι απειλές κατά αστυνομικών.

1.Το θύμα , που πυροβολήθηκε στη μέση του δρόμου, ήταν Ρομά, γνώριμος στις Αρχές από υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Σε μια περιοχή με πολλούς φιλήσυχους και νομοταγείς τσιγγάνους αλλά και με ομάδες παρανομίας κάθε είδους από συστηματικές κλοπές μέχρι λαθρεμπόριο και διακίνησης ναρκωτικών. Τόσο την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας αλλά και σε άλλες εντός Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας, με βάση τα δελτία της Αστυνομίας γεμάτα συχνά από έρευνες σε σπίτια και άλλους χώρους , με πολλές συλλήψεις αλλά και προφυλακίσεις.

1.Μικροεντάσεις μεταξύ ανδρών της ΟΠΚΕ και Ρομά της περιοχής αναφέρθηκαν μετά από τη δολοφονία άνδρα, με εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών , στη μέση του δρόμου, στην Αγία Βαρβάρα, με καθαρά μαφιόζικο τρόπο, καθόλου σπάνιο για τις αλληλεξοντώσεις ανάμεσα σε κυκλώματα ναρκωτικών.. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε σπίτια της περιοχής και αρκετοί από τους Ρομά ,που διαμένουν εκεί , αντέδρασαν, παρά την εισαγγελική άδεια σχετικά.

Το θύμα, ο οποίος ήταν Ρομά, φέρεται να πυροβόλησε άγνωστος στη μέση του δρόμου, επί της οδού Μακρυγιάννη 9. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, σε σχέση με διακίνηση ναρκωτικών.

Τον άτυχο άνδρα εντόπισαν λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Εκεί κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες ο άτυχος άνδρας είχε δεχθεί επίθεση από αγνώστους που φέρεται να τον είχαν κάνει κυριολεκτικά μαύρο στο ξύλο. Επιπλέον, λίγο καιρό πριν, μέλη συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά στην περιοχή είχαν αλληλομαχαιρωθεί.

-Χειροπέδες σε κύκλωμα Ρομά που διακινούσε ηρωίνη, κάνναβη και παράνομα φαρμακευτικά δισκία στη Δυτική Αττική πέρασαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, ύστερα από επιχείρηση που έγινε στο Αιγάλεω.

-Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν οι πέντε από τους έξι Ρομά που κατηγορούνταν για διακίνηση ναρκωτικών με έδρα τον καταυλισμό στη Νεάπολη. Οι τρεις, δύο 39χρονοι και 36χρονος, κρίθηκαν προφυλακιστέοι μέχρι τη δίκη τους στις φυλακές Λάρισας και οι δύο 19χρονοι λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, θα οδηγηθούν στην Κασσαβέτεια.

Παράλληλα η έκτη κατηγορούμενη, μια 41χρονη, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, συγκεκριμένα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας της και καταβολής εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ.
Όλοι σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν τις κατηγορίες της εμπορίας ναρκωτικών και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, υποστηρίζοντας πως οι ουσίες που βρέθηκαν από τους αστυνομικούς δεν ήταν δικές τους, ενώ ορισμένοι φέρεται να κατονόμασαν άλλο πρόσωπο από τον καταυλισμό ως υπεύθυνο.

-Έκπληκτοι οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών του Βόλου έσκαβαν και ξαναέσκαβαν και ανακάλυπταν συνεχώς ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης μέσα σε χωματερή σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή της Νεάπολης του Βόλου, αφού οι συλληφθέντες διακινητές είχαν βρει τον τρόπο και τον χώρο για να κρύβουν τις ναρκωτικές ουσίες.
Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε έπειτα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και διαπιστώθηκε ότι μία ομάδα δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη του Βόλου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline