Τετάρτη 17 Απριλίου 2024  02:19:18

Στον ΣΥΡΙΖΑ από χθες παρηγορούνται διπλά: νέα φιλική δημοσκόπηση- προσωπική επίθεση Τσίπρα κατά Μητσοτάκη, με «υπαινιγμούς». Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Βελτιώνεται η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα. Κύριο

30.07.22  Το γεγονός ότι, ακόμη και από τις διακοπές του στην Πορτογαλία, επιδίδεται σε άλλη μια ποταπή επίθεση λάσπης προς τον πρωθυπουργό, αναδεικνύει την απύθμενη εμμονή του κ. Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα Documento.

1.«Μάλλον, το σαράκι που τον τρώει είναι ότι θα ήθελε, όσο κυβέρνησε, να είχε καταφέρει να κάνει έστω και ένα ψήγμα των όσων πετύχαμε σε τρία χρόνια, προκειμένου η κοινωνία να παραμένει όρθια, παρά τις αλλεπάλληλες διεθνείς κρίσεις. Τελικά, το μίσος είναι ο θυμός των αδύναμων και οι εμμονές, που εκφράζονται με ψέματα και απίθανες ανακρίβειες, το τελευταίο καταφύγιο όσων δεν μπορούν να σκεφτούν δημιουργικά και να παράγουν έργο για την πατρίδα και τους πολίτες», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται πως μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα Documento o πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας «την ανάγκη να φύγουν πριν είναι πολύ αργά» για να «αναλάβει την ανάταξη της χώρας μια προοδευτική κυβέρνηση».

1Αισθητή η βελτίωση της εικόνας του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα κατά την ΑΥΓΗ και αλλά ΜΜΕ φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία ανιχνεύονται από την πολιτική έρευνα της Prorata, καθώς νέες τάσεις και πολιτικές μετατοπίσεις ανιχνεύονται στην ελληνική κοινωνία.

Η εκλογική επιρροή του κυβερνώντος κόμματος δεν μεταβάλλεται, ανιχνευόμενη και σε αυτή την μέτρηση στο 31%. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυξάνει την δική του εκλογική επιρροή, διαμορφώνοντας την απόσταση από τη ΝΔ, στο 5,5%, ενώ οριακή άνοδο καταγράφουν το ΚΚΕ (5,5%), το ΜέΡΑ25 (2,5%). Παράλληλα, η επιρροή του ΠΑΣΟΚ μειώνεται περαιτέρω, ανιχνευόμενη στο 11,5%,
Η κυριαρχία της ακρίβειας στις δημόσιες και ιδιωτικές συζητήσεις, η συρρίκνωση της δυνητικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ και η αισθητή βελτίωση της εικόνας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τα σημαντικότερα στοιχεία που προκύπτουν από τον Σφυγμό του Ιουλίου. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι 2 στους 3 πολίτες αξιολογούν με αρνητικό τρόπο την οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ 3 στους 4 δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τον τρόπο που το κυβερνών κόμμα αντιμετωπίζει το κύμα της ακρίβειας.»

2.Αλέξης Τσίπρας / Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα

Θα ακολουθούσαμε μια πολιτική που επιδιώκει με κάθε τρόπο να προστατεύσει την οικονομία και την κοινωνία και όχι να διευκολύνει την αισχροκέρδεια.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Documento και τον δημοσιογράφο Άγγελο Προβολισιάνο.
Σε ερώτηση για τις χαώδεις διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και συμπεριφέρεται λες και ζούμε σε άλλη χώρα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η χώρα και η ελληνική κοινωνία βιώνουν μια δυστοπία. Σπάμε το ένα μετά το άλλο, όλα τα αρνητικά ρεκόρ. Στην πανδημία με πάνω από 30.000 νεκρούς, είμαστε στην πρώτη θέση στην Ευρώπη. Η τιμή του ρεύματος είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη. Οι τιμές της βενζίνης και των ειδών πρώτης ανάγκης επίσης, μας χαρίζουν το ευρωπαϊκό μετάλλιο ακρίβειας. Τόσο για τη κυβέρνηση όμως όσο και την «ενημέρωση 108» είναι σα να ζούμε σε άλλη χώρα, η οποία βρίσκεται στον αστερισμό πολλαπλών success stories.
Κατά τον Αλέξη Τσίπρα η καθεστωτική συμπεριφορά του Μητσοτάκη, μέσω του ελέγχου του τύπου, έχει γίνει αντιληπτή από την κοινωνία, η οποία κατανοεί, ότι ο Μητσοτάκης προσωπικά και η κυβέρνησή του, την κοροϊδεύουν και την υποτιμούν. Είναι ενδεικτική η δήλωση του Πρόεδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον έλεγχο του Τύπου:

«Η κατάσταση για την ελευθερία του Τύπου είναι πολύ άσχημη. Κι αυτό δεν το καταγγέλλω μόνο εγώ ή ο ΣΥΡΙΖΑ ή εσείς, αλλά οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι κατέταξαν στη χώρα στην 108η θέση στον κόσμο, καθώς και μεγάλες διεθνείς οργανώσεις, έγκυρα διεθνή ΜΜΕ, το ευρωκοινοβούλιο, ακόμη και η Κομισιόν. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κύριο Μητσοτάκη για την έκπτωση της ενημέρωσης, της ψυχής της δημοκρατίας, σε προπαγάνδα κομματική αλλά και προσωπική.

Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία του ΕΣΡ για την προβολή των κομμάτων από τα εθνικής εμβέλειας κανάλια, που παραπέμπουν σε απολυταρχικά καθεστώτα. Και δεν είναι μόνο θέμα ισότητας στην προβολή. Η απόκρυψη γεγονότων που δεν υπηρετούν το κυβερνητικό αφήγημα, η διαστρέβλωση τους όπως και η διαστρέβλωση θέσεων της αντιπολίτευσης, η "γραμμή" από το Μαξίμου για όλα τα μεγάλα και μικρότερα θέματα, η ανεξιχνίαστη δολοφονία Καραϊβάζ από μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε με σύνθημα «νόμος και τάξη», οι παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, οι λίστες της ντροπής για την άνευ κριτηρίων κρατική χρηματοδότηση, ο εξευτελισμός της δημόσιας τηλεόρασης με τα μηνύματα με ένδειξη SOS για να μην ανέβουν φωτογραφίες του κυρίου Μητσοτάκη με τον Λιγνάδη, και βέβαια οι διώξεις δημοσιογράφων, όπως του Κ. Βαξεβάνη και της Γ. Παπαδάκου, αποκαλύπτουν ένα ζοφερό πεδίο στην ενημέρωση».

Ερωτηθείς για τις κινήσεις που θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εάν κυβερνούσε σε αυτή την συνθήκη ο Αλέξης Τσίπρας είπε:
«Θα σας πω πρώτα πρώτα τι δεν θα κάναμε. Δεν θα κλείναμε άρον άρον τους λιγνίτες για να κάνουμε τα επενδυτικά χατίρια ορισμένων εις βάρος της ενεργειακής ασφάλειας. Δεν θα παραδίναμε τη ΔΕΗ στην κερδοσκοπία, όταν η κρίση χτυπούσε ήδη την πόρτα της χώρας. Δεν θα πετούσαμε σε ροζ σύννεφα αυτοθαυμασμού, όπως ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, που πρόβλεψε μόνο λίγα ευρώ αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος την ώρα που έβαζε τη χώρα στο μέγγενη της ρήτρας αναπροσαρμογής. Και φυσικά θα επιβάλαμε πλαφόν στην τιμές ενέργειας, θα περνάγαμε άμεσα υπό Δημόσιο έλεγχο τη ΔΕΗ, και μη με ρωτήσετε πως. Όπως πρέπει και όπως γίνεται. Ακόμη κι αν έπρεπε να κρατικοποιήσουμε, θα το κάναμε. Εδώ το έκανε ο Μακρόν. Η ΔΕΗ μπορεί και πρέπει να λειτουργεί με κριτήρια κοινής ωφέλειας.

Θα επιβάλαμε επίσης αυστηρούς ελέγχους στις τιμές όλων των ειδών πρώτης ανάγκης και θα μειώναμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα και τον ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής. Και τέλος θα φορολογούσαμε στα αληθινά τα υπερκέρδη. Δε θα παίζαμε θέατρο. Και μάλιστα θέατρο σκιών με πρωταγωνιστή τον Πρωθυπουργό. Με δυο λόγια, θα ακολουθούσαμε μια πολιτική που επιδιώκει με κάθε τρόπο να προστατεύσει την οικονομία και την κοινωνία και όχι να διευκολύνει την αισχροκέρδεια».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline