Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  16:26:45

Μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη- Χατζηδάκη για «καλύτερο 2022 από το 2019» ανάγκη για ισχυρό μήνυμα σε εργοδοσίες τουρισμού-εστίασης : -«Καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας-διαβίωσης τους εργαζόμενους σας. Το μπορείτε..» Κύριο

Μητσοτάκης κατηγορηματικός: Η τουριστική περίοδος θα είναι καλύτερη και από αυτή του 2019 .

Μήνυμα για τις θετικές επιδόσεις της χώρας στον τουρισμό έστειλε από την Κεφαλονιά, την οποία επισκέφτηκε χθες, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, αφού σε δηλώσεις του, λίγο μετά την άφιξή του στο νησί, τόνισε πως: «πληροφορήθηκα ήδη ότι σήμερα έχουμε ξεπεράσει πια τον αριθμό των αφίξεων στα αεροδρόμια της fraport σε σύγκριση με το 2019. Οπότε βαίνουμε προς μια τουριστική περίοδο η οποία θα είναι καλύτερη και από αυτή που είχαμε το 2019».Πρόβλεψη πού έχει κάνει όχι μόνο ο αρμόδιος υπουργός Βας. Κικίλιας αλλά και ο υπουργός Απασχόλησης Κώστας Χατζηδάκης.

Μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη- Χατζηδάκη για «καλύτερο 2022 από το 2019», υπάρχει ανάγκη για ένα ισχυρό μήνυμα σε εργοδοσίες τουρισμού-εστίασης : -«Καλύτερες αμοιβές, μισθούς-υπερωρίες-αργίες-ασφαλιστικά και για καλύτερες συνθήκες εργασίας-διβίωσης τους εργαζόμενους σας. Το μπορείτε πλέον και πρέπει να το κάνετε..»

Συγκεκριμένες δεσμεύσεις
Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς όπου μιλώντας με εργαζομένους τους είπε: «Ήθελα να έρθω εδώ για να διαπιστώσω ο ίδιος τις αδυναμίες, γιατί υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα ελλείψεις. Θέλω να ευχαριστήσω, στο δικό σας πρόσωπο, όλους τους εργαζόμενους για το μεγάλο βάρος το οποίο σηκώσατε και κατά την διάρκεια της πανδημίας αλλά και για ένα νοσοκομείο περιφερειακό σε μια περιοχή που έχει μεγάλη τουριστική κίνηση», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το προσωπικό το οποίο θα έρθει στο νοσοκομείο, για τη λειτουργία -επιτέλους- της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, για την αναμόρφωση του τμήματος επειγόντων περιστατικών, για την ψυχιατρική, καλά κάνετε και το επισημαίνετε, διότι τα περιστατικά αυτά χρήζουν μιας ιδιαίτερης μεταχείρισης» συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

Σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια

«Και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να αναμορφώσουμε και το ίδιο το παλιό κτίριο. Υπάρχει μια μελέτη να ενταχθεί στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Είναι το καλύτερο παράδειγμα πως οι πόροι αυτοί διατίθενται τελικά για υποδομές που είναι προς όφελος όλων των ασθενών, αλλά πρωτίστως και των εργαζομένων».
Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται υπό τον πρωθυπουργό σύσκεψη στα γραφεία της αντιπεριφέρειας με τους δημάρχους της Κεφαλονίας και της Ιθάκης.

Την εκτίμηση του, πως ο τουρισμός στην Ελλάδα όχι μόνο θα φτάσει στα επίπεδα του 2019, αλλά και να τα ξεπεράσει, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI AG, Fritz Joussen

Την εκτίμηση του, πως ο τουρισμός στην Ελλάδα όχι μόνο θα φτάσει στα επίπεδα του 2019, αλλά και να τα ξεπεράσει, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI AG, Fritz Joussen, ο οποίος επεσήμανε πως η φετινή χρονιά θα είναι η καλύτερη όλων των εποχών.
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο, ο γερμανικός ταξιδιωτικός όμιλος έχει ήδη για φέτος κρατήσεις που αντιστοιχούν στο 80% εκείνων του 2019 και αναμένει περαιτέρω ενίσχυσή τους, καθώς ο πόλεμος δεν δείχνει να επηρεάζει πλέον το συνολικό κλίμα για ταξίδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα και η Ισπανία αποτελούν τους δύο πρώτους βασικούς προορισμούς των πελατών του ομίλου, με την Ελλάδα μάλιστα ανά περιόδους να ξεπερνά σε κρατήσεις αυτές για την Ισπανία.
Ωστόσο, ο Fritz Joussen αφήνει περιθώρια για περαιτέρω αισιοδοξία, αφού, όπως εξηγεί, το μεγαλύτερο μέρος των κρατήσεων γίνεται πλέον πολύ κοντά στην ημερομηνία των ταξιδιών, γεγονός που σημαίνει πως τους επόμενους μήνες οι κρατήσεις θα συνεχίζουν να αυξάνονται.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline