Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:40:19

Αυτοί θα διαλύσουν τον σοβαρό τουρισμό στην Μύκονο μαζί με τον τουρισμό της βίζιτας και του υποκόσμου... Νεόνυμφο ζευγάρι πλήρωσε 570 ευρώ για ένα πιάτο με 12 στρείδια στο ίδιο DK Oyster, με ληστρική τιμολόγηση στα καβουροπόδαρα. Κύριο

Θέμα δυσφήμησης, ειρωνείας και απαξίωσης μέχρι και στη New York Post έγινε το εστιατόριο με τα χρυσά καβουροπόδαρα στη Μύκονο - Τι καταγγέλλει το ζευγάρι από τον Καναδά.

Στο ρεπορτάζ της New York Post αναφέρεται ότι το ζευγάρι από το Τορόντο του Καναδά βρισκόταν στη Μύκονο στις αρχές Μαϊου για το ταξίδι του μέλιτος.

Η Lindsay Breen και ο σύζυγός της Alex, 30 ετών, έμειναν σοκαρισμένοι από τον εξωφρενικό λογαριασμό στο DK Oyster στη Μύκονο, καθώς τους ζητήθηκε να πληρώσουν 570 δολάρια για ένα πιάτο στρείδια, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το ζευγάρι εξερευνούσε τη Χώρα του νησιού, όταν αποφάσισαν να πάνε σε ένα από τα τοπικά εστιατόρια να πιουν ένα κοκτέιλ και να τσιμπήσουν κάτι.

«Πήγαμε στο oyster bar για να φάμε και για ένα ποτό», εξήγησε η Lindsay.

«Ο σερβιτόρος είπε αμέσως ''θέλεις στρείδια;''. Φαινόταν πολύ αλαζόνας. Είπαμε ναι και εκείνος είπε ''μια ντουζίνα;''. Έτσι είπαμε ναι γιατί μια ντουζίνα είναι μια τυπική παραγγελία».

«Ο σύζυγός μου παρήγγειλε μια μπύρα και ζήτησα ένα μενού κοκτέιλ και επέστρεψε με την μπύρα, αλλά έπρεπε να ζητήσω ξανά ένα μενού κοκτέιλ και άρχισε να λέει για διάφορα είδη αλκοόλ που είχε, βότκα, τζιν, αλλά επέμενα και ζήτησα το μενού».

Κλείσιμο

Ο υπάλληλος του εστιατορίου συνέχισε να δυσκολεύει τη Lindsay και δεν της έφερνε τον κατάλογο. «Δεν ήξερα πώς ήταν τόσο δύσκολο να δω τι είχαν», είπε.

Ο σερβιτόρος έφερε τελικά στο ζευγάρι «αυτό που θεωρούν το μενού του κοκτέιλ τους», το οποίο ήταν απλώς «ένα πλαστικοποιημένο κομμάτι χαρτιού με τους τύπους αλκοόλ που αναφέρονταν, αλλά δεν είχε την μάρκα ή τα ποτά».

Η Lindsay τελικά ενέδωσε και παρήγγειλε ένα Aperol spritz «επειδή σαφώς δεν είχαν ένα μενού που ήθελαν να μου δώσουν».

«Ο σερβιτόρος επέστρεψε με κάτι... κωμικά μεγάλα ποτά, οπότε σκεφτήκαμε ότι είναι αστείο που κάνει το μπαρ γιατί δεν ζητήσαμε ένα πολύ μεγάλο κοκτέιλ», θυμήθηκε.

«Στεκόταν πολύ γύρω από το τραπέζι όλη την ώρα σχεδόν. Ήταν πάντα τριγύρω», είπε για τον σερβιτόρο στο εστιατόριο.

«Όταν τελειώσαμε τα στρείδια, προσπαθούσε να μας πείσει να παραγγείλουμε πόδια καβουριών και ευτυχώς που δεν το κάναμε. Είπε ''ξέρεις τι θα πήγαινε πολύ ωραία με αυτά τα στρείδια; Πόδια καβουριού. Να σας φέρω λίγο;'' και είπαμε όχι. Θέλαμε απλώς ένα γρήγορο σνακ και ένα ποτό».

«Ο τύπος επέστρεψε με ένα τεράστιο καροτσάκι με επιδόρπια και λέει, "Λοιπόν, φυσικά, έχουμε κέικ σήμερα" και αρχίζει να βάζει διάφορα επιδόρπια στο τραπέζι μας. Είπαμε ότι δεν τα θέλουμε και άρχισε να προσβάλλεται. Καθώς αρνούμασταν αυτό που προσπαθούσε να μας δώσει, γινόταν όλο και πιο απογοητευμένος».

Ο λογαριασμός των 571 δολαρίων και το πίσω δωμάτιο

Αφού τελείωσαν το σνακ και τα «κωμικά μεγάλα ποτά», το ζευγάρι ήταν έτοιμο να πληρώσει και να συνεχίσει τη μέρα του.

«Όταν ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε, πήγα στην τουαλέτα και έβαλαν τον σύζυγό μου να πάει σε ένα πίσω δωμάτιο για να πληρώσει» λέει η Lindsey.

«Του έδωσαν τον λογαριασμό που ήταν πάνω από 400 ευρώ. Ήταν σοκαρισμένος και ζήτησε να δει τον αναλυτικό λογαριασμό. Είχαν μια οθόνη υπολογιστή που την γύρισαν για να δει και ήταν όλα στα ελληνικά, αλλά δεν μιλάμε ελληνικά».

Αν και ήταν εντελώς σοκαρισμένος από τον μεγάλο λογαριασμό, ο Άλεξ πλήρωσε χωρίς κανένα πρόβλημα αφού αισθάνθηκε μια «περίεργη ατμόσφαιρα» και «δεν ήθελε να βρεθεί σε άσχημη θέση».

«Σίγουρα ένιωθε εκφοβισμένος και είναι ο πιο φιλικός τύπος, οπότε ακόμα κι αν ο λογαριασμός ήταν διπλός, πιθανότατα θα τον είχε πληρώσει για να αποφύγει οποιοδήποτε πρόβλημα», παραδέχτηκε η Lindsay.

«Ήταν αρκετά τρελό. Εκ των υστέρων χαίρομαι που δεν προκαλέσαμε καυγά ή αρνηθήκαμε να πληρώσουμε επειδή θα μπορούσε να είχε καταλήξει χειρότερα για εμάς. Ξέρουν ότι όταν είσαι κάπου τουρίστας, το εκμεταλλεύονται».

«Είναι τόσο τρελό να πληρώνεις τόσα πολλά λεφτά για ένα σνακ», επέμεινε η Λίντσεϊ. «Ήμασταν πραγματικά σοκαρισμένοι, ειδικά επειδή είχαμε μερικά πολύ ωραία γεύματα στην Ιταλία και είμαστε πρόθυμοι να ξοδέψουμε όταν είναι δικαιολογημένο, αλλά δεν πήραμε πολλά».

Παρά το σοκ, το ζευγάρι ήταν απλά ικανοποιημένο που κατάφερε να πληρώσει τον λογαριασμό και να χρεώσει τα υπόλοιπα έξοδά του στην πιστωτική του κάρτα.

«Μπορώ να φανταστώ πώς θα κατέληγε κάποιος που δεν θα είχε χρήματα να πληρώσει τον λογαριασμό. Δεν είναι ο ιδανικός τρόπος να ξοδέψουμε τα χρήματά μας, αλλά είμαστε τυχεροί που μπορούσαμε να πληρώσουμε», είπε.

«Στις διακοπές, μας αρέσει να πηγαίνουμε οπουδήποτε φαίνεται κάτι καλό, δεν κάνουμε πραγματικά έρευνα, αλλά μάλλον θα ξεκινήσουμε να κάνουμε πριν κάτσουμε κάπου. Το συγκεκριμένο που καθίσαμε ήταν λιγότερο απασχολημένο από τα άλλα εστιατόρια», παραδέχτηκε.

«Όλοι είχαν τα μενού τους αναρτημένα έξω, κάτι που είναι χαρακτηριστικό σε αυτή την περιοχή. Ήταν όλα παρόμοια στις τιμές, προφανώς λίγο ακριβά αλλά δίκαια για αυτό που έπαιρνες».

Αυτή και ο Άλεξ έριξαν γρήγορα μια ματιά στο μενού έξω από το DK Oyster στη Μύκονο και πίστευαν ότι τα στρείδια είχαν καταχωρηθεί στα εννέα ευρώ, αλλά αργότερα έμαθαν ότι το εστιατόριο τιμολόγησε το μενού τους με βάση τα είδη ανά 100 γραμμάρια.

«Λοιπόν, λέει ότι το καλαμάρι είναι 29 δολάρια, αλλά με ψιλά γράμματα, λέει ότι είναι για 100 γραμμάρια καλαμάρι, οπότε ο λογαριασμός σας φτάνει τα 300 ευρώ», είπε.

Οι Breens δεν είναι το πρώτο ζευγάρι που εξαπατήθηκε από αυτό το παραθαλάσσιο εστιατόριο στην Ελλάδα αναφέρεται στο ρεπορτάζ της New York Post.

«Δίπλα, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος είπε ότι λυπόταν πολύ που άκουσε ότι πήγαμε», είπε η Λίντσεϊ. «Είπε ότι προειδοποιεί όλους όσοι μπαίνουν στο κατάστημα να μείνουν μακριά από εκεί και πως το συγκεκριμένο μαγαζί δεν αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα των Ελλήνων».

-Μύκονος: Το DK Oyster με τα «χρυσά» καβουροπόδαρα έκρυβε και 14 αδήλωτες πισίνες
Σωρεία παρατυπιών και παραλείψεων στο «Kosmoplaz Beach Hotel» - Εκεί λειτουργεί και το «DK Oyster», που έγινε... παγκοσμίως γνωστό για τα καβουροπόδαρα των 600 ευρώ
Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Το ξενοδοχείο στον Πλατύ Γυαλό με το εστιατόριο που σέρβιρε στις δύο Αμερικανίδες τουρίστριες το πιάτο με τα «χρυσά» καβουροπόδαρα στην τιμή των 600 ευρώ κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο μέχρι και για παράληψη υποβολής γνωστοποίησης για τη λειτουργία 14 ιδιωτικών κολυμβητικών δεξαμενών, όπως αναφέρεται στο πόρισμα της εμπεριστατωμένης έρευνας των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Τουρισμού.

Η προφορική εντολή που έδωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες αμέσως μετά τον θόρυβο που προκάλεσε σε διεθνές επίπεδο η περιπέτεια των δύο Αμερικανίδων τουριστριών που κατήγγειλαν στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου ότι τους ζητήθηκε να πληρώσουν «με το ζόρι» 600 ευρώ για ένα πιάτο καβουροπόδαρα και δύο κοκτέιλ, ήταν η εξής: έρευνα μέχρι το κόκαλο και για το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά και για παρόμοια περιστατικά που διασύρουν τη χώρα μας στο εξωτερικό.

Για το συμβάν με τα «χρυσά» καβουροπόδαρα, η υπουργική εντολή είχε ως αποδέκτη την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κυκλάδων, κλιμάκιο της οποίας έκανε φύλλο και φτερό το ξενοδοχείο, στις εγκαταστάσεις του οποίου λειτουργεί το εστιατόριο «DK Oyster» στον Πλατύ Γυαλό. Πρόκειται άλλωστε για την ίδια επιχείρηση.

Και από την έρευνα, όπως φαίνεται, προέκυψαν λαβράκια. Συγκεκριμένα:

■ 2.800 ευρώ πρόστιμο για παράληψη υποβολής γνωστοποίησης για τη λειτουργία 14 ιδιωτικών κολυμβητικών δεξαμενών κατά τον έλεγχό της και υποβολή/προσθήκη αυτών μεταγενέστερα του ελέγχου, αν και διαθέτει άδεια λειτουργίας τους. Και παντελής παράληψη υποβολής γνωστοποίησης για τη λειτουργία μιας κοινόχρηστης πισίνας, μικρού μεγέθους πλησίον της κοινόχρηστης πισίνας μεσαίου μεγέθους όπως και υποβολή λανθασμένων στοιχείων γνωστοποίησης κοινόχρηστης πισίνας.

■ 5.000 ευρώ πρόστιμο κατ' εφαρμογή της νομοθεσίας για παραπλάνηση πελατείας αφού, παρόλο που η επιχείρηση κλήθηκε να παρέχει έγγραφες εξηγήσεις για το περιστατικό με τα «χρυσά» καβουροπόδαρα, δεν απάντησε ποτέ στο αίτημα της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κυκλάδων.

■ 5.000 ευρώ πρόστιμο για μη συμμόρφωση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων, με συνεχείς παραβάσεις κατά τα έτη 2020, 2021 και 2022 αντίστοιχα, αφού παρόλο που η επιχείρηση κλήθηκε να παρέχει έγγραφες εξηγήσεις επί των παραβάσεων, δεν το έπραξε, πλην της κατάθεσης πιστοποιητικού Health First. Κατά την επιτόπια έρευνα του αρμόδιου κλιμακίου του υπουργείου Τουρισμού δεν βρέθηκαν ούτε τα δοχεία με το αντισηπτικό υγρό.

■ Πρόστιμο, ύψους 9.600 ευρώ, για υποβολή λανθασμένων πληροφοριών που σχετίζονται με την υποχρέωση ύπαρξης πιστοποιητικού (ήτοι μισθωτηρίου συμβολαίου σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας) στον φάκελο δικαιολογητικών και γνωστοποιήσεων και παράλειψη του εν ισχύ μισθωτηρίου ΑΑΔΔΕ.

■ 8.750 ευρώ επιπλέον για πρόστιμα που αφορούν τη μη παροχή έγγραφων εξηγήσεων αλλά και για διάφορες παραλείψεις σχετικά με τη λειτουργία της ξενοδοχειακής επιχείρησης. Σημειώνεται ότι το συνολικό ύψος των προστίμων ανέρχεται στο ποσό των 31.159 ευρώ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline