Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  16:00:48

Ο Αντώνης Καρακούσης ομιλεί για τα «πάμπολα αμαρτήματα» της ΚΥΠ επί ηγεσίας του ακατάλληλου κ. Κοντολέντος και θεωρεί βέβαιες τις παρακολουθήσεις «δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και εσχάτως πολιτικών». Η ΚΥΠ να απομακρυνθεί από Μαξίμου. Κύριο

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο και η μετωπική σύγκρουση με Μητσοτάκη, Κυβέρνηση και ΝΔ– Σήμερα Δευτέρα η επίσημη τοποθέτηση Μητσοτάκη.

-Βαρυσήμαντο, ευθύβολο και δείγμα εκδοτικής και δημοσιογραφικής παρρησίας το κύριο άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ χθες από τον διευθυντή της εφημερίδας Αντώνη Καρακούση. Προκάλεσε αίσθηση και ζωηρότατα, θετικά σχόλια καθώς ανέλυσε τη ζοφερή, λυπηρή κατάσταση που προέκυψε από την εικόνα αυθαιρεσίας και απαξίωσης της ΚΥΠ για να καταλήξει σε συγκεκριμένα καθήκοντα-πρωτοβουλίες προσωπικά του Πρωθυπουργού να αντιμετωπίσει αποφασιστικά την πολιτική κρίση, που προέκυψε. Με πρόταση να μεταφερθεί η ΚΥΠ (σ.σ. όπως και η ξεχαρβαλωμένη ΕΡΤ) από την άμεση εποπτεία του Μαξίμου, όπου κακώς έχει υπαχθεί από τη νέα διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, ο κ.Καρακούσης υπενθυμίζει στο κύριο άρθρο της εφημερίδας ότι εξαρχής με την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Κοντολέοντος ως επικεφαλής της ευαίσθητης Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δεν είχε απλώς επικριθεί αλλά είχε προκαλέσει εύλογες απορίες και επιφυλάξεις, καθώς τα εχέγγυα που έφερε δεν ήταν ικανά να υποστηρίξουν με επάρκεια το συγκεκριμένο έργο, αναφερόμενος στις φήμες που τον συνόδευαν για το παρελθόν του. «Οι πρώτες πληροφορίες, τονίζει, φέρουν την παραιτηθείσα ηγεσία της ΚΥΠ να έχει περιπέσει σε πάμπολλα αμαρτήματα, να έχει συνδεθεί εν πολλοίς και να έχει διαβρωθεί από ξένες υπηρεσίες και από σκοτεινά επιχειρηματικά δίκτυα, με δόλιους σκοπούς. Μόνο έτσι μπορούν να εξηγηθούν οι παρακολουθήσεις δημοσιογράφων ,επιχειρηματιών και εσχάτως πολιτικών», τονίζει με βεβαιότητα.

Για να συνεχίσει με τα εξής εκπληκτικά : «Εφτασε η ΕΥΠ να ελέγχει σχεδόν 25.000 επισυνδέσεις τον χρόνο. Ο αριθμός από μόνος του σοκάρει, προκαλώντας ερωτηματικά.... Αυρή δεν ήταν Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Σουρωτήρι ήταν, τρύπια από όλες τις απόψεις. Η δράση και η συμπεριφορά των υπευθύνων της, μάλλον σε εξαρτημένο παραμάγαζο παρέπεμπε παρά σε οτιδήποτε άλλο, Και βεβαίως δικαιολογεί τη οργή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι επιχειρήθηκε η προσωπική και πολιτική εξόντωση του, με δόλιο και απόλυτα αντιδημοκρατικό τρόπο».

1 Η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα σχετικά με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, μετά τις παραιτήσεις του στενού του συνεργάτη, Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα έχει ενδιαφέρον αλλά δεν πρόκειται να τερματίσει την αναταραχή γύρω από την υπόθεση των υποκλοπών και δύο παραιτήσεων.. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες ο Πρωθυπουργός θα διαβεβαιώσει ότι δεν είχε ιδέα και ενημέρωση για τις υποκλοπές, ότι εάν έχει ενημερωθεί θα τις είχε παρεμποδίσει και απαγορεύσει , ενώ σήμερα είναι πρόθυμος να δεχθεί τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής, την ενημέρωση της Βουλής και των κομμάτων και άλλες πρωτοβουλίες με θεσμικό χαρακτήρα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει σαφή εντολή να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, με τον Γιάννη Οικονόμου να απαντά θετικά στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής αλλά και για την εκ νέου σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καλώντας μάλιστα τον Νίκο Ανδρουλάκη να παραστεί προσωπικά.

«Η κυβέρνηση έχει εξαρχής ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού που επιδείχθηκε. Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο: με πλήρη θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Στο τέλος της ενδελεχούς διερεύνησης θα γίνει η οριστική πολιτική αποτίμηση και θα φανεί ποιος είναι πραγματικά συνεπής στους θεσμούς -ιδιαίτερα όταν έχει την ευθύνη διακυβερνησης- και υπέρμαχος της αλήθειας», δήλωσε εμφατικά προχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού κάνοντας λόγο για πρωτοφανή «δημοκρατική εκτροπή».
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής συνεργάτες του πρωθυπουργού τονίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί μέγα κι ασυγχώρητο λάθος το «σκάνδαλο των υποκλοπών» τονίζοντας ότι χρωστάει μια συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Οφείλω μια συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη» φέρεται να λέει στους συνεργάτες του ο πρωθυπουργός και επισημαίνει πως «δεν είχα ενημερωθεί» αναφορικά με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από την ΕΥΠ.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται να κινηθεί και η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στέλνοντας μήνυμα ότι δε θα επιτρέψει να αποκρυβεί κανένα στοιχείο και ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Παράλληλα, επιχειρήθηκε από το Μαξίμου προσπάθεια επικοινωνίας με τον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπως δεν κατέστη δυνατό.
«Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημερώσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί», ανάφερε χθες ο κ. Οικονόμου.
Το Σάββατο ήρθαν στο φως δημοσιεύματα σχετικά απ' ευθείας αίτημα από τις μυστικές υπηρεσίες Ουκρανίας και Αρμενίας για παρακολούθηση του κινητού του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline