Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:51:15

Κουράστηκε μετά 29 χρόνια προεδρίας στους Δελφούς.. Η Ελένη Αρβελέρ αποχώρησε από την προεδρία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Στις 28 Αυγούστου κλείνει τα 96 της χρόνια. Κύριο

Με μια μοναδική λαμπρή καριέρα στην Ιστορία και στη Γαλλία ,όπου διέπρεψε και έγινε προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας και αξιοπιστίας.

Μετά από 29 χρόνια έπεσαν οι τίτλοι τέλους στην προεδρική θητεία της κυρίας Ελένης Αρβελέρ στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Υπήρξε Ελληνίδα βυζαντινολόγος ιστορικός, μικρασιατικής καταγωγής, υψηλής επιστημονικής αξίας και συμβολής σε όλο το φάσμα του Ελληνισμού, ιδιαίτερα των τελευταίων αιώνων. Με πλούσιο βιβλιογραφικό έργο, σημαντική συμβολή στους εκπαιδευτικούς θεσμούς και τις σύγχρονες αναζητήσεις ιδεών και προβληματισμών.... Υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης το 1967 και η πρώτη γυναίκα πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στην 700 χρόνων ιστορία του, το 1976. Διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου ,του Μουσείου Μπομπούρ και πολλών άλλων πολιτιστικών φορέων.

Όπως ανακοινώθηκε «η Πρύτανις κυρία Ελένη Αρβελέρ αποχώρησε από την θέση της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.) μετά από 29 χρόνια εξαιρετικά δημιουργικού έργου».

Σημειώνεται ότι «στην σπουδαία πορεία της προεδρικής της θητείας πραγματοποιήθηκαν πολύ σημαντικά προγράμματα επιστημονικού, καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου. Χάρη στην πολυετή παρουσία της, διευρύνθηκε η συνεργασία του Κέντρου με μεγάλες προσωπικότητες των τεχνών, των γραμμάτων και της πολιτικής. Η κυρία Αρβελέρ άφησε τη δική της ανεξίτηλη σφραγίδα στη δράση και την φυσιογνωμία του Ε.Π.Κε.Δ., το οποίο θα συνεχίσει να υπηρετεί ως Επίτιμος Πρόεδρός του».

Την Ελένη Αρβελέρ διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Ροϊλός
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση την κυρία Αρβελέρ διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Ροϊλός, Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών, κάτοχος της Έδρας «Γιώργος Σεφέρης», και Καθηγητής Συγκριτικής Κριτικής Θεωρίας και Γραμματολογίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, όπου επίσης υπηρετεί ως Πανεπιστημιακός Εταίρος στο Weatherhead Center for International Affairs και στο Minda de Gunzburg Center for European Studies. Έχει ιδρύσει το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Πολιτικής στο Weatherhead Center for International Affairs στο Χάρβαρντ και τον θεσμό της Δελφικής Ακαδημίας Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Ε.Π.Κε.Δ. Είναι επίσης συνιδρυτής των εκδοτικών σειρών στο Χάρβαρντ Cultural Politics, Socoiaesthetics, Beginnings και Harvard Early

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline