Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:28:46

Με μια ανάσα στα 120 μέτρα....Αρνό Ζεράλ: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης (χωρίς καμία συσκευή οξυγόνου) μετά από εκείνο πρόπερσι στην Καλαμάτα. Κύριο

Είναι το 7ο παγκόσμιο ρεκόρ που κάνει ο Γάλλος αθλητής,. Μάλιστα, το 2020 είχε σπάσει ξανά το ρεκόρ στην Καλαμάτα όταν με μια αναπνοή βούτηξε στα 112 μέτρα σε 3 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα.

Ιστορική βουτιά

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης έκανε χθες ο Γάλλος Αρνό Ζεράλ, βουτώντας με μια ανάσα στα 120 μέτρα βάθος.
Την ιστορική αυτή βουτιά έκανε στον διαγωνισμό Vertical Blue στις Μπαχάμες, μέσα σε χρόνο τρία λεπτά και 35 δευτερόλεπτα. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν περίπου 40 από τους καλύτερους ελεύθερους δύτες στον κόσμο, οι οποίοι πραγματοποιούν τις βουτιές τους στο Dean's Blue Hole, μια φυσική μπλε τρύπα βάθους 202 μέτρων.

«Παρέμεινα πολύ συγκεντρωμένος και ήρεμος κάτω από το νερό. Ήμουν σε θέση να κάνω σπριντ από τα 120 μέτρα στα 50 μέτρα όταν ανέβαινα» δήλωσε ο δύτης στο AFP. «Όταν επέστρεψα στην επιφάνεια, η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Είχα στο μυαλό μου αυτή τη σκηνή από την ταινία 'Απέραντο Γαλάζιο' όπου ο Ζακ Μαγιόλ ανεβαίνει μετά από ελεύθερη κατάδυση με τον κριτή να λέει 'έκανε 120 μέτρα'. Το να είσαι ο πρώτος που φτάνει αυτό το μυθικό σημείο είναι τεράστιο».
Να σημειωθεί ότι είναι το 7ο παγκόσμιο ρεκόρ που κάνει ο Γάλλος αθλητής,. Μάλιστα, το 2020 είχε σπάσει ξανά το ρεκόρ στην Καλαμάτα όταν με μια αναπνοή βούτηξε στα 112 μέτρα σε 3 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα.

Ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης

Ο Ρώσος δύτης, Alexey Molchanov, έσπασε προηγι=ουμένως το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης με μια ανάσα, φτάνοντας τα 118 μέτρα. Το προηγούμενο ρεκόρ του Molchanov ήταν στα 113 μέτρα σε τέσσερα λεπτά και πέντε δευτερόλεπτα.
Αυτό ήταν το τρίτο παγκόσμιο ρεκόρ που κέρδισε ο Molchanov.
Ο Molchanov είναι οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (AIDA και CMAS), κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση, πρόεδρος της Ένωσης «Freediving Federation» και πρόεδρος της AIDA Ρωσίας.
Επίσης κατέχει το Ρεκόρ Γκίνες για κολύμβηση με μια ανάσα, κάτω από πάγο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline