Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  06:40:30

Ο Αλ.Τσίπρας μαξιμαλιστής ως επόμενος Πρωθυπουργός: Παραίτηση Μητσοτάκη- Πρόωρες εκλογές -Δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία με νίκη ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Ανάγκη για ένα είδος «Συντακτικής Βουλής».Υπαινιγμοί ότι θα πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές στους θεσμούς της χώρας, συνταγματικούς, κοινο βουλευτικούς και άλλους.

Για «χούντα του Μαξίμου» και «σκάνδαλο παρακολουθήσεων» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε και ακραία λογική όχι μόνο να φύγει ο Μητσοτάκης και να γίνουν πρόωρες εκλογές αλλά και για άνοδο στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή με δυνατότητες για θεσμικές-δομικές και άλλες αλλαγές, που προσιδιάζουν σε δεδομένη Συντακτική Βουλή.
Στον πρωθυπουργό επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη για το «σκάνδαλο των παρακολουθήσεων» ο Αλέξης Τσίπρας και εκτιμά πως ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται «σε ελεύθερη πτώση».

Βαθύ τραύμα

«Οι μέχρι σήμερα αποκαλύψεις για τις «νόμιμες» και παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων στοιχειοθετούν βαρύτατη προσβολή του Συντάγματος και αφήνουν βαθύ τραύμα στη δημοκρατική λειτουργία του Πολιτεύματος. Και αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτή την εκτροπή είναι, χωρίς αμφιβολία, ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης. Όχι μόνο γιατί ως Πρωθυπουργός έχει την αντικειμενική ευθύνη, αλλά και γιατί έσπευσε από τη πρώτη μέρα της διακυβέρνησής του να αναλάβει με νόμο, ο ίδιος, την ευθύνη της ΕΥΠ», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «επιχειρεί να διασωθεί μεταθέτοντας τις ευθύνες του στη «χούντα του Μαξίμου», που ο ίδιος όμως επέλεξε και στήριξε» όπως αναφέρει σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Προϊστάμενος μιας σκοτεινής ομάδας

Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού καταγγέλλει «δημόσια ψέμματα» από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, τονίζει πως δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία για τις προθέσεις αλλά και την ενοχή, τόσο των ιδίων όσο και του πολιτικού τους προϊστάμενου». Καταλογίζει, δε, στον Κ. Μητσοτάκη ότι «αποφεύγει να απαντήσει» στα κρίσιμα ερωτήματα, «μεγεθύνοντας» τις «υποψίες» ότι «δεν είναι απλά ένας επικίνδυνα 'ανέμελος' πρωθυπουργός, αλλά ο προϊστάμενος μιας σκοτεινής ομάδας που λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και κάθε δημοκρατική αξία».
Συγκεκριμένα, υποστηρίζει στο άρθρο του ότι «προφανώς, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης δεν τέθηκε υπό παρακολούθηση για λόγους εθνικού κινδύνου», αλλά για την έρευνά του σχετικά με την τροποποίηση από την κυβέρνηση του ποινικού κώδικα «προκειμένου να δοθεί ασυλία στα υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών», ενώ για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη μιλάει για «πρόθεση» των πολιτικών του αντιπάλων «να τον θέσουν υπό 'επιτήρηση' και εάν προέκυπτε η δυνατότητα υπό διαρκή πολιτικό εκβιασμό».

Τελευταία ευκαιρία να φύγει με κάποια αξιοπρέπεια

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογεί ως «μια τελευταία πολιτική ευκαιρία» του πρωθυπουργού «να φύγει με κάποια αξιοπρέπεια», την επιλογή «της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης, της παραίτησης και της προσφυγής στη κρίση του ελληνικού λαού».
«Αν δε το πράξει, μπορεί να φαντασιώνεται ότι βρίσκεται ακόμη σε πτήση, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Που στο τέλος της θα έχει αναπόφευκτα την πρόσκρουση», υπογραμμίζει.

Κυβέρνηση δημοκρατικής ομαλότητας, αλλαγής και προόδου

Συνεχίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας στρέφεται στην «επόμενη μέρα» και τονίζει πως «δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία».
Όπως αναφέρει, «αυτό που απαιτείται είναι ένα σχέδιο ανάταξης και ανασύνταξης της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας. Ένα σχέδιο θεσμικής επανεκκίνησης, που θα αφορά όχι μόνο την ΕΥΠ, αλλά και τη Δικαιοσύνη, τη λειτουργία των ΜΜΕ, τις ανεξάρτητες αρχές και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς» με «σοβαρές και θαρραλέες μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν περισσότερη δημοκρατία, διαφάνεια, λογοδοσία, δικαιοσύνη και αξιοκρατία».
«Και μια κυβέρνηση δημοκρατικής ομαλότητας, αλλαγής, και προόδου, είναι η μόνη απάντηση στην εκτροπή, τις παρακρατικές μεθόδους και την καθεστωτική φαυλότητα που μας έχει οδηγήσει η τρίχρονη διακυβέρνηση Μητσοτάκη», καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

2,Πόλεμος ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές - «Ο Τσίπρας μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση»
«Για προσπάθεια υποδαύλισης της έντασης χρησιμοποιώντας μάλιστα υβρεις αλλά και ατυχείς λέξεις, συνδεδεμένες με περίεργες εποχές» κατηγορεί τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των υποκλοπών. Οι τόνοι έχουν ανέβει επικίνδυνα με τον Αλέξη Τσίπρα να μην διστάζει να μιλήσει για «χούντα του Μαξίμου» και «σκάνδαλο παρακολουθήσεων» επιρρίπτοντας την ευθύνη προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Για προσπάθεια υποδαύλισης της έντασης χρησιμοποιώντας μάλιστα υβρεις αλλά και ατυχείς λέξεις, συνδεδεμένες με περίεργες εποχές» κατηγορεί τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Καρφώνει δε τον ΣΥΡΙΖΑ, συντηρώντας το τοξικό κλίμα, με αναφορά στο 2015, λέγοντας χαρακτηριστικά «οι θεσμοί της ελληνικής Πολιτείας είναι πολύ ισχυροί και ανθεκτικοί, όπως έχει αποδειχθεί πολλαπλώς από το 1974 και μετά, ιδιαίτερα το 2015».
Ο κ. Οικονόμου σχολιάζοντας την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και το άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ, τονίζει ακόμη ότι «η διερεύνηση και διαλεύκανση της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη έχει ήδη δρομολογηθεί, με το δέοντα θεσμικό τρόπο και το επόμενο βήμα είναι η συζήτηση στη Βουλή».

Οι αναρτήσεις Τσίπρα

Μάταιη προσπάθεια

Ειδικότερα ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Οι θεσμοί της ελληνικής Πολιτείας είναι πολύ ισχυροί και ανθεκτικοί, όπως έχει αποδειχθεί πολλαπλώς από το 1974 και μετά, ιδιαίτερα το 2015. Η διερεύνηση και διαλεύκανση της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη έχει ήδη δρομολογηθεί, με το δέοντα θεσμικό τρόπο, και το επόμενο βήμα είναι η συζήτηση στη Βουλή.
Ο κ. Τσίπρας μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση, χρησιμοποιώντας μάλιστα υβρεις αλλά και ατυχείς λέξεις, συνδεδεμένες με περίεργες εποχές».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline