Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:05:58

Η Ελ. Γιαμαρέλλου ανησυχεί: Τον Ιούλιο είχαμε 110.000 επαναμολύνσεις. Σαρώνουν τον Αύγουστο στις νέες ηλικίες. Δυσάρεστες οι προοπτικές το Σεπτέμβριο για νέες μολύνσεις. Κύριο

Μικρή, μειωμένη κατά πολύ η προστασία από τους έως τώρα εμβολιασμούς. Στο 80% οι μολύνσεις από το στέλεχος Β.5

«Το κύριο πρόβλημα που έχουμε αυτή την στιγμή είναι οι επαναμολύνσεις μέχρι τέσσερις και πέντε φορές. Τον Ιούλιο, μόνο, είχαμε 110.000 επαναμολύνσεις» αποκάλυψε στην ΕΡΤ η Ελένη Γιαμαρέλλου, τονίζοντας ότι τα εμβόλια που κάνουμε τώρα δεν καλύπτουν το στέλεχος Β.5, το οποίο κάνει ανοσιακή διαφυγή.
Η Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ και πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας επισήμανε ότι η τρίτη και τέταρτη δόση των mRNA εμβολίων μας καλύπτουν για ένα συγκεκριμένο διάστημα.

«Αν δεν νοσήσεις προσθέτεις αντισώματα για ένα τρίμηνο. Μετά σιγά σιγά πέφτουν τα αντισώματα και μένεις ακάλυπτος» είπε η κ. Γιαμαρέλλου προσθέτοντας ότι οι μολύνσεις από το στέλεχος του κοροναϊού Β.5 ξεπερνά το 80%.

Επικαιροποιημένα εμβόλια
Μιλώντας για τα επικαιροποιημένα εμβόλια η κ. Γιαμαρέλλου τα οποία αναμένει πολύς κόσμος η γιατρός κάλεσε τον κόσμο που δεν έχει κάνει την τέταρτη δόση, ιδίως όσοι είναι άνω των 60 ετών και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα.
«Όσοι έχουν κακοήθειες πρέπει να φοράνε τη μάσκα τους, να εμβολιάζεται το περιβάλλον τους και αν έχουν σοβαρή ανοσοκαταστολή μπορούν να πάρουν ένα νέο μονοκλωνικό αντισώμα, το οποίο θα τους χορηγήσει ο γιατρός τους», πρόσθεσε η κ. Γιαμαρέλλου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline