Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:25:29

Ευθέως υπέρ των πολέμιων στα Εξάρχεια. Νέα ακρότητα από τον προεδρικό βουλευτή ΣΥΡΙ ΖΑ Χριστόφορο Βερναρδάκη. Ομιλεί για καταστροφή της γειτονιάς στα Εξάρχεια από το.... ΜΕΤΡΟ και αψίκορος ζητά «παραίτηση της κυβέρνησης της καταστολής και αρπαχτής. Κύριο

Κάλυψη από πρόσωπα της Κουμουνδούρου σε οποιονδήποτε ομάδα στείρας, παράλογης-οπισθοδρομικής διαμαρτυρίας.

1.Καμία θετική άποψη του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του σταθμού του ΜΕΤΡΟ στην πλατεία Εξαρχείων. Πλήρης σιωπή και αμηχανία. Συνεχείς οι ανακοινώσεις κατά της Αστυνομίας.,.Το 80% των κατοίκων υπέρ του έργου αλλά όχι τα γκρουπούσκουλα.

1Για «οπισθοδρομικές αντιλήψεις» κατηγόρησε η Πειραιώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή ανάρτηση του βουλευτή, επικοινωνιολόγου-με αρκετές ατυχείς δηλώσεις- και πρώην υπουργού που είπε ότι «με πρόσχημα» την κατασκευή του Μετρό καταστρέφεται μια ιστορική γειτονιά. Υπερβολές.

2.Χριστόφορος Βερναρδάκης: Τα Εξάρχεια πολιορκούνται

Με ανάρτησή του στο facebook, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χριστόφορος Βερναρδάκης επισημαίνει ότι «τα Εξάρχεια, πολιορκούνται από την καταστολή, την ιδιωτικοποίηση κάθε ελεύθερου χώρου, το rbnb και την εγκατάλειψη κάθε δημόσιας υποδομής. Με πρόσχημα την κατασκευή ΜΕΤΡΟ στην Πλατεία Εξαρχείων και την «ανάπλαση» του Στρέφη καταστρέφεται μια ακόμα γειτονιά, η ιστορικότερη γειτονιά του αθηναϊκού κέντρου».

Και σημειώνει ότι το τρίπτυχο της απάντησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι το εξής:

1. Σχέδιο για μια γειτονιά των κατοίκων και όχι των συμφερόντων
2. Νέα δημοκρατική Δημοτική Αρχή
3. Παραίτηση της Κυβέρνησης της Καταστολής και της Αρπαχτής...
Η απάντηση της Ν.Δ.
Απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει «οπισθοδρομικές αντιλήψεις».

Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Τελικά ύστερα από ημέρες αφωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση και μάλιστα σαφή, για την κατασκευή σταθμού μετρό στα Εξάρχεια. Διά του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Α΄ Αθήνας Χρ. Βερναρδάκη μας πληροφορεί ότι "με πρόσχημα την κατασκευή του ΜΕΤΡΟ καταστρέφεται μια ιστορική γειτονιά".
»Για τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν το μετρό που θα διευκολύνει τη ζωή των κατοίκων, όπως έχει γίνει παντού όπου υπάρχουν σταθμοί, είναι πρόσχημα για την καταστροφή της γειτονιάς. Κι όμως! Με τέτοιες οπισθοδρομικές αντιλήψεις ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εξακολουθούν να σηκώνουν τη σημαία της προόδου».
ΜέΡΑ25: Ψεύτικο το δίλημμα «μετρό ή δημοκρατία»
Δήλωση εξέδωσαν και οι συντονιστές της Κ.Ε. του ΜέΡΑ24, που καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για εκπροσώπηση συμφερόντων και αφαίρεση από τους πολίτες του δικαιώματος στους ελεύθερους χώρους.

3. Τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της κατασκευής σταθμού του Μετρό στα Εξάρχεια επιμένει να αναδεικνύει η Νέα Δημοκρατία η οποία μία ημέρα μετά την ανακοίνωσή της –«Ο λαλίστατος κατά τα άλλα ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βρει να πει μια κουβέντα: Είναι υπέρ ή κατά του να δημιουργηθεί σταθμός Μετρό στα Εξάρχεια;»– επανήλθε στο θέμα, καυτηριάζοντας μια δήλωση του βουλευτή Α' Αθηνών Χριστόφορου Βερναρδάκη. Ο τελευταίος, ο οποίος είχε διατελέσει και υπουργός Επικρατείας επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι «με πρόσχημα την κατασκευή Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων και την "ανάπλαση" του Στρέφη καταστρέφεται μια ακόμα γειτονιά, η ιστορικότερη γειτονιά του αθηναϊκού κέντρου». Το ηθικόμετρο της Αριστεράς και ο Βερναρδάκης Πατήστε εδώ

Μάλιστα με αφορμή τα έργα στα Εξάρχεια, ο κ. Βερναρδάκης έφτασε στο σημείο να ζητήσει μεταξύ άλλων «παραίτηση της κυβέρνησης της καταστολής και της αρπαχτής»! Η παρέμβαση αυτή του κ. Βερναρδάκη κατά του έργου του σταθμού Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων και εν μέσω συνεχούς έντασης στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, έδωσε μια ευκαιρία στη ΝΔ να στοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς εμφάνισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καλύπτει πολιτικά τις διαμαρτυρίες και τα επεισόδια –έως τώρα μόνο το ΜέΡΑ25 είχε πει κάτι και αυτό ένα σουρεαλιστικό για τα φαντάσματα του Νικόλα Ασιμου και του Παύλου Σιδηρόπουλου. Η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε δηκτικά:

«Τελικά ύστερα από ημέρες αφωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση και μάλιστα σαφή, για την κατασκευή σταθμού μετρό στα Εξάρχεια. Διά του πρώην υπουργού και βουλευτή Α' Αθήνας Χρ. Βερναρδάκη μας πληροφορεί ότι "με πρόσχημα την κατασκευή του Μετρό καταστρέφεται μια ιστορική γειτονιά!". Για τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν το Μετρό που θα διευκολύνει τη ζωή των κατοίκων, όπως έχει γίνει παντού όπου υπάρχουν σταθμοί, είναι πρόσχημα για την καταστροφή της γειτονιάς. Κι όμως! Με τέτοιες οπισθοδρομικές αντιλήψεις ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εξακολουθούν να σηκώνουν τη σημαία της προόδου». Ακολουθήστε το Protagon στο Go Πηγή: Protagon.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline