Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:13:56

Στην έρημη Αθήνα, πάνω από 1.000 τουρίστες στην αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς. Θαυμασμός της εθνικής μας παράδοσης λεβεντιάς και ένα καλό μήνυμα για την Αθήνα. Κύριο

Παύει πλέον η πρωτεύουσα να είναι πόλη τράνζιτ για τον τουρισμό σε νησιά και άλλες περιοχές και αναβαθμίζεται συνεχώς.

Η Αθήνα παύει να είναι απλώς διακομετακομιστικός σταθμός, απλό τράνζιτ όπως τόσα χρόνια και γίνεται ελκυστική περιοχή κανονικών διακοπών ή τριήμερων όλο τον χρόνο.

Μέσας μια έρημη Αθήνα, που θα συνεχίσει και την ερχόμενη εβδομάδα με αυτή την εικόνα, ο κόσμος παρακολούθησε εντυπωσιασμένος τους Εύζωνες στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη σε μία τελετή που τα τουριστικά πρακτορεία παρουσιάζουν και ως ατραξιόν. Ελληνικής λεβεντιάς και υπερηφάνειας, αντίθετα με ορισμένη αναρχική αλητεία στο Σύνταγμα κατά των ευζώνων..

Με ιδιαίτερη προσήλωση και ενδιαφέρον παρακολούθησαν σήμερα οι ξένοι τουρίστες αλλά και οι λιγοστοί Έλληνες που δεν είχαν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα λόγω τριημέρου, την αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς στο Σύνταγμα.

Πλήθος κόσμου στάθηκε στη σειρά μπροστά από το κτίριο της Βουλής για να «απολαύσει» το τελετουργικό της αλλαγής φρουράς, κατά τη διάρκεια του οποίου βγαίνει όλο το άγημα έξω. Κρατώντας φωτογραφικές μηχανές, κάμερες ή κινητά τους απαθανάτισαν το δρώμενο.

Συγκεκριμένα σήμερα βρέθηκαν στο σημείο τουλάχιστον 1.000 τουρίστες. Πρόκειται για μια μοναδική για αυτούς εμπειρία, στην οποία τους προτρέπουν να παρακολουθήσουν τα τουριστικά πρακτορεία παρουσιάζοντάς την ως «event».

Άδεια η Αθήνα
Την ίδια ώρα οι δρόμοι της πρωτεύουσας έχουν αδειάσει. Οι ντόπιοι έχουν ήδη φύγει από την πόλη για να βρουν λίγες στιγμές χαλάρωσης είτε σε νησιά ή στην επαρχία, ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου.
Στο Σύνταγμα, καθώς και στις Λεωφόρος Αμαλίας και Κηφισίας δεν κυκλοφορεί κανείς! Υπάρχουν μόνο λίγοι τουρίστες που περιφέρονται εκεί έξω, απολαμβάνοντας τη μαγευτική και... ήσυχη Αθήνα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline