Σάββατο 20 Απριλίου 2024  08:59:27

Κακόγουστος- δαπανηρός ο εκφυλισμός της ΔΕΘ. Κουστωδίες από εκατοντάδες κυβερνητικούς-κρατικους τιτλούχους. Εκδρομείς κομματικοί, συνδικαλιστές, μολοτοφιστές σε κακέκτυπα πορείας. Κύριο

Αστακός" η Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ: 3.500 αστυνομικοί, ελικόπτερα, drones, κλειστοί δρόμοι

1.Κακόγουστος και δαπανηρός ο εκφυλισμός της ΔΕΘ, που είναι ελάχιστα διεθνής στην εμπορική της διάσταση και έντονα βαλκανική στην πολιτική . . Κουστωδίες από εκατοντάδες κυβερνητικούς-κρατικούς τιτλούχους, με συνεργάτες, οδηγούς, αστυνομικούς –όλους σε βάρος των ταμείων του Κράτους και με οδοιπορικά για όλους. Η άλλη θλιβερή εικόνα της αντιπολίτευσης, της αναστάτωσης, της παλαιότροπης διαμαρτυρίας πεζοδρομίου. Εκδρομείς στη ΔΕΘ κομματικοί, συνδικαλιστές, μολοτοφιστές σε κακέκτυπα πορείας.

2.Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα αστυνομικά μέτρα ενόψει την έναρξης λειτουργίας της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιήσει αύριο Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκε σε διαδοχικές συσκέψεις που προηγήθηκαν τις τελευταίες μέρες. Για την εφαρμογή των μέτρων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται να μετακινηθούν διμοιρίες από όμορους νομούς, αλλά και από υπηρεσίες της Αττικής. Όπως έγινε γνωστό, ο αριθμός των αστυνομικών που θα πάρουν μέρος στα μέτρα θα είναι περίπου 3.500.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, διμοιρίες των ΜΑΤ, της ΥΜΕΤ, της ΟΠΚΕ και της Δράσης θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, απ' όπου θα διέλθουν οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις, ενώ από αέρος ελικόπτερο της ΕΛΑΣ και drones θα εποπτεύουν την εξέλιξή τους και θα δίνουν εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Εκεί, θα βρίσκονται τα επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που θα συντονίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, αναμένεται να αναπτυχθούν αστυνομικές κλούβες και κιγκλιδώματα για να αποτραπεί η κίνηση των διαδηλωτών προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκεται για παν ενδεχόμενο και ο "Αίαντας", το όχημα εκτόξευσης νερού της αστυνομίας.

Ήδη από σήμερα ξεκίνησαν αυξημένες περιπολίες αστυνομικών σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, ενώ στους δρόμους βρίσκονται δυνάμεις της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας για τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κυρίως, γύρω από τη ΔΕΘ, ενόψει της εφαρμογής των μέτρων απαγόρευσης και στάθμευσης οχημάτων.

Οι διαδηλώσεις

Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου από συνδικάτα, συλλογικότητες, οργανώσεις και πολιτικές κινήσεις. Μέχρι στιγμής, επισήμως, έχουν γίνει γνωστές οι εξής συγκεντρώσεις (είναι προγραμματισμένες για το απόγευμα και θα ακολουθήσουν πορείες): Στις 6 μ.μ. καλούν σε συγκέντρωση, στο 'Αγαλμα Βενιζέλου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ για την ίδια ώρα είναι το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην Πλατεία της ΧΑΝΘ. Στην Καμάρα (επίσης στις 6 μ.μ.) θα συγκεντρωθούν άτομα που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικού χώρο.

Μία ώρα νωρίτερα, είναι προγραμματισμένο διαδικτυακό κάλεσμα, στον Λευκό Πύργο, από άτομα που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς. Εξάλλου, στις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στο 'Αγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, από το Εθνικό Κόμμα "Έλληνες". Προσυγκεντρώσεις θα υπάρξουν από τις 5 το απόγευμα σε διάφορα σημεία της πόλης, και μεταξύ άλλων από φοιτητικούς συλλόγους στο πανεπιστημιακό κάμπους.
Την αυλαία των κινητοποιήσεων ανοίγουν αύριο στις 8.30 το πρωί οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ στο "Ιπποκράτειο" Νοσοκομείο), ενώ τη σκυτάλη θα πάρουν στις 6 το απόγευμα τα Σώματα Ασφαλείας που απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline