Σάββατο 20 Απριλίου 2024  07:25:10

Προεκλογικός αναγκαστικά ο Μάρτιος και Εκλογές αρχές Απριλίου, του Λαζάρου πριν την εβδομάδα του Πάσχα (10-16) και Κυριακή του Θωμά (23/4). Κύριο

Δύσκολο να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των εντολών στα κόμματα, να γίνει προκήρυξη και να διενεργηθούν δεύτερες εκλογές μέχρι τα τέλη Μαΐου. Ισχυρή η πιθανότητα για μεταβατική-προσωρινή Κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας των Πανελλαδικών έδωσε το σήμα για πολλά σενάρια και σχεδιασμούς αναφορικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών
Η πρόωρη ανακοίνωση της ημερομηνίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, της λήξης των μαθημάτων και της διεξαγωγής των ενδοσχολικών εξετάσεων έχουν φουντώσει τα σενάρια για την διεξαγωγή των εκλογών που αφήνουν πλέον ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το πότε θα στηθούν οι κάλπες
Δεδομένο είναι ότι εκλογές δεν θα μπορούσαν να γίνουν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Με βάση τις ημερομηνίες του υπουργείου Παιδείας, οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 16 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή και με τα ειδικά μαθήματα θα φτάσουν μέχρι και 29 Ιουνίου ημέρα Πέμπτη.

Στα Λύκεια, τα μαθήματα λήγουν στις 19 Μαΐου και οι εξετάσεις για την πρώτη και δευτέρα Λυκείου θα αρχίσουν στις 22 Μαΐου
Επομένως, φαίνεται η κυβέρνηση να έχει συγκεκριμένες επιλογές, με δεδομένο ότι θα πάμε σε διπλές κάλπες, με απλή αναλογική την πρώτη Κυριακή και με ενισχυμένη (αν αλλάξει και ο εκλογικός νόμος εκ νέου, με μεγαλύτερο μπόνους για το πρώτο κόμμα), περίπου ένα μήνα μετά.
Επομένως, καίγεται το σενάριο των εκλογών τον Μάιο, γιατί θα έπεφταν μέσα στις εξετάσεις των παιδιών, ενδοσχολικές και Πανελλαδικές.

Ένα σενάριο είναι να γίνουν τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, π.χ. Κυριακή 2 Απριλίου και οι επόμενες στις αρχές Μαΐου, ώστε να έχουν λήξει όλες οι πολιτικές εκκρεμότητες πριν από τις εξετάσεις.
Θα μπορούσαν βεβαίως να στηθούν κάλπες και στις 9 Απριλίου, μία εβδομάδα πριν από το Πάσχα και οι επόμενες να πάνε για 7 ή 14 Μαΐου, πριν δηλαδή από τις εξετάσεις, οριακά, ωστόσο.

Νεότερα σενάρια για τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών κάνουν λόγο για την Κυριακή 28 Μαϊου και την Κυριακή 2 Ιουλίου καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση δεν θα προκύψει κυβέρνηση λόγω της απλής αναλογικής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline