Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  21:08:59

Τενόροι αυτοπεποίθησης από χθες λόγω ΔΕΘ- Μητσοτάκης- Τσίπρας- Ανδρουλάκης: Θέλουν την πρωτιά δική τους.... Κουτσούμπας- Βελόπουλος- Βαρουφάκης: αυτονομία και ρήξη γενικώς. Κύριο

Χωρίς διάθεση κανενός να συνεργασθεί με κανένα όχι μόνο με την κυβερνητική παράταξη αλλά ούτε μεταξύ τους στην αντιπολίτευση, γεγονός πού σημαίνει πολωτική ατμόσφαιρα, αυτάρεσκες επιδιώξεις και μετωπική διάθεση προς την Κυβέρνηση και τον Κ. Μητσοτάκη.

Τέλος στη συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου έβαλε ο πρωθυπουργός - Ο πολίτης καταλαβαίνει το δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας -Κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρουλάκης αλλά και οι δύο δήλωσαν την πρωτιά- αυτονομία ως κομματική προεκλογική στρατηγική τους.

Αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως πρόθεσή του είναι να επιδιώξει αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη, επισημαίνοντας ότι «αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, δεν σημαίνει και μονοκομματική κυβέρνηση», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής στελεχών και προσωπικοτήτων από άλλους πολιτικούς χώρους.

Τέλος στα σενάρια για αλλαγή του εκλογικού νόμου έβαλε ο πρωθυπουργός κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που κράτησε τρεις ολόκληρες ώρες. Παράλληλα, επανέλαβε ότι στόχος της ΝΔ είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ έθεσε ξεκάθαρα και το ζήτημα του προσώπου που θα αναλάβει την πρωθυπουργία, λέγοντας ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι το δίλημμα των εκλογών είναι «Μητσοτάκης ή Τσίπρας». Χαρακτήρισε, δε, τερατογένεση, μια κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία δεν θα μετείχε η ΝΔ, ενώ θα είναι πρώτο κόμμα. Ο πρωθυπουργός απάντησε αρνητικά και στην ερώτηση αν θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό. Γεγονός το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ, που διέψευσε κάθε ιδέα συνεργασίας του με άλλα-και μάλιστα αστικά- κόμματα και συμμετοχής του σε Κυβέρνηση Συνεργασίας, ενώ ανάλογες δηλώσεις αυτονομίας έκανα και τα κόμματα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και ΜΕΡΑ25.

-Υπάρχει κόμμα που θα αποκλείσετε από ενδεχόμενο συνεργασιών; Πόσο κοντά είστε με τον κ.Βελόπουλο;
-Καθόλου. Στόχος στη δεύτερη κάλπη είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να είναι μονοκομματική, αλλά είναι διευρυμένη ως προς το δυναμικό της. Εξακολουθώ να διεκδικώ για το κόμμα που ηγούμαι, να εξηγήσω στο λαό ποιο είναι το διακύβευμα και ο λαός, αν είναι ευχαριστημένος, να μας δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, μια δεύτερη εντολή προόδου, και όχι δεύτερη φορά στη συμφορά. Και βέβαια, η τελική επιλογή του πρωθυπουργού. Έχουμε συγκεκριμένη πρόταση. Αν όχι εμείς, ποιοι; Κανείς άλλος δεν έχει εκφρασθεί ξεκάθαρα. Εμείς, με τα καλά μας και τα στραβά μας, είναι ένα πραγματικό δίλημμα. Το δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας, είναι ένα δίλημμα που ο πολίτης το καταλαβαίνει.

-Σε μια δεύτερη προσπάθεια εξωραϊσμού της εικόνας του παρακράτους της Μητσοτάκης Α.Ε. επιδόθηκε ο Πρωθυπουργός από την ΔΕΘ, ζητώντας μάλιστα από τους πολίτες να δώσουν στις προσεχείς εκλογές «δεύτερη εντολή προόδου» στην Κυβέρνηση του, κατά ανακοίνωση του ΜεΡΑ25..
Ο κ. Μητσοτάκης βαφτίζει πρόοδο τον σκοταδισμό, τον καθεστωτισμό, τον αυταρχισμό και όλες τις πολιτικές εξαθλίωσης που έχει επιβάλλει στην κοινωνία ως ένας ακόμα μνημονιακός Πρωθυπουργός της ολιγαρχίας, την ώρα που οι πολίτες καθημερινά δεν ξέρουν πώς να τα βγάλουν πέρα..

....Οι πολίτες κ. Μητσοτάκη δεν θα σας δώσουν καμία δεύτερη εντολή δήθεν προόδου, καθώς γνωρίζουν καλά πως μόνο η πρώτη φορά ρήξη που προτείνει το ΜέΡΑ25 είναι η πραγματική απάντηση στην διαρκή και πολυεπίπεδη κρίση που βιώνει η χώρα, η οικονομία και η κοινωνία με όλες τις προεκτάσεις ακόμα και στην ίδια την λειτουργία της δημοκρατίας, τους θεσμούς (όπως η Δικαιοσύνη, η ΕΥΠ κ.α.), τον Τύπο κλπ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline