Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:42:25

Τέσσερα χρόνια έκλεβαν τιμολόγια στο ακριβό εστιατόριο Κολωνακίου στην αλυσίδα «Μπαρμπουνάκι». Πρωτοφανές Πρόστιμο-μαμούθ 1 εκατ. ευρώ. Πως έκλεβαν ΦΠΑ, Ταμεία και Εφορία. Κύριο

Δεν εξέδιδε κανονικές, αλλά προσωρινές αποδείξεις. Έλεγχος και τα άλλα εστιατόρια της αλυσίδας. Ποια είναι.

Η παρανομία θεωρείται από το υπουργείο Οικονομικών από τις πλέον προκλητικές και αδίστακτες στην φοροκλοπή. φοροαποφυγή και άλλα αδικήματα, ποινικά και οικονομικά. Επί τέσσερα χρόνια, στις αποδείξεις που έκοβε, το παράνομο λογισμικό, το οποίο είχε εγκαταστήσει, έκανε αυτόματα έκπτωση από 90% έως και 99%(!) στα ποσά, που πέρναγαν τελικά στη μνήμη της ταμειακής μηχανής.
Αυτές είναι οι δύο πολύ σημαντικές παραβάσεις, οι οποίες έκαναν ακόμα και τους έμπειρους ελεγκτές της ΑΑΔΕ να τρίβουν τα μάτια τους.

Πού τα βρήκαν όλα αυτά;
Στο γνωστό εστιατόριο με ψάρι, παραδοσιακού επιχειρηματία στο συγκεκριμένο αντικείμενο, στο Κολωνάκι, το οποίο έχει υποκαταστήματα και σε Μοναστηράκι, Γλυφάδα, Νέα Ερυθραία, Χαλάνδρι, Νέα Σμύρνη και Πάρο. Ανήκουν στη αλυσίδα αρκετά ακρινών εστιατορίων «Μπαρμπουνάκι».

Καταγγελίες
Οι ελεγκτές βρέθηκαν εκεί, μετά από καταγγελίες ότι το εστιατόριο εκδίδει προσωρινές μόνο αποδείξεις – τα γνωστά δελτία παραγγελίας.
Ο έλεγχος, στον οποίο προχώρησαν, αφορούσε την περίοδο από 26/11/2015 έως 19/01/2020.
Έγινε κατάσχεση των ηλεκτρονικών φορολογικών στοιχείων (αρχεία .txt), και με το ειδικό λογισμικό υπολόγισαν τα έσοδα της επιχείρησης.
Στη συνέχεια, έγινε άρση τραπεζικού απορρήτου και άνοιγμα λογαριασμών μέσω του Συστήματος Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών (Σ.Μ.Τ.Λ.) και επιπλέον ζητήθηκαν από τις τράπεζες οι αναλυτικές κινήσεις των POS. Κάνοντας αντιπαραβολή των ηλεκτρονικών φορολογικών αρχείων .txt με τα δεδομένα των φορολογικών βιβλίων, τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις αναλυτικές κινήσεις των P.O.S., διαπίστωσαν τη σωρεία παραβάσεων.

Ταυτόχρονα κατασχέθηκε και ελέγχθηκε η φορολογική μνήμη του φορολογικού μηχανισμού.
Τα συνολικά πρόστιμα και προσαυξήσεις, τα οποία καλείται να πληρώσει η επιχείρηση, προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Οι ελεγκτές ερευνούν τώρα και τα υπόλοιπα καταστήματα, που αποτελούν ξεχωριστές επιχειρήσεις.

«Ποιοτικό ψάρι για όλους» είναι η φιλοσοφία μας για τα εστιατόρια ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΙ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ. Για αυθεντική ψαροφαγία σε προσιτή τιμή, «πλεύστε» στο πλησιέστερο ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΙ της περιοχής σας και απολαύστε τις μοναδικές θαλασσινές γεύσεις που προτείνει ο Γιώργος Παπαϊωάννου.
Σήμερα, σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Δήμο Στασινόπουλο, το ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΙ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ταξιδεύει σε διάφορα σημεία ανά την Ελλάδα.

το ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΙ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ θα απολαύσετε μεγάλη ποικιλία από φρέσκα θαλασσινά και ψάρια, κυρίως μικρά αλλά και μεγαλύτερα, ανάλογα με την ημέρα και την εποχή.

Η διακόσμηση του χώρου των εστιατορίων ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΙ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ προσεγγίζει το ύφος μιας παραδοσιακής ταβέρνας σε ψαροχώρι στοχεύοντας στην ανεπιτήδευτη ζεστή ατμόσφαιρα όπου η αυθεντικότητα των γεύσεων και της φιλοξενίας κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline